SON DAKİKA
reklam
reklam

“Cefası Sürülmeden Sefası Sürülmez”

Eklenme Tarihi: 7 Eylül 2017, Perşembe - 09:00   Okunma Sayısı: 102541

İSTANBUL

 Maltepe ilce olarak kurulduğu 1992’den beri  tarihinin en önemli üst ve altyapı hamlesini yaşıyor. Gerek; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gerek Maltepe Belediyesi, gerekse de T.C.D.D Marmaray  projesi kapsamında yapılan, yol, alt geçit, kaldırım yenilenmesi çalışmaları tüm hızıyla sürerken; bu inşaatlar sebebiyle uzayan trafik ise vatandaşlarda çeşitli tepkilere yol açmakta. Bu çalışmaları  sizler için derledik.
 Gebze-Harem Tren Yolu yenileme çalışmaları (T.C.D.D Marmaray  Projesi) :
 ‘Asrın projesi’ olarak adlandırılan ve Asya ile Avrupa arasında denizin altından demiryolu ulaşımını sağlayacak olan ve hazırlık aşaması 150 yılı geçen rüya proje T.C.D.D Marmaray  Projesi’nin ilk etabı olan  Kazlıçeşme- Ayrılıkçeşmesi arası olan ve Tüp Geçidin olduğu bölüm 29 Ekim 2013’de hizmete girdi. Marmaray  Demiryolu Projesinin tamamen mevcut banliyö demiryolu hattını iyileştirmeye yönelik ikinci etabının inşaatı son yıllarda adeta bir yılan hikâyesine dönmüştü. Gecen sene; T.C.D.D’nin olaya müdahil olması bu etabın hızlanmasına yol açtı. Binaların ,yolların  revizyon ve onarımdan geçirilmesi veya tamamen yeni binaların, yeni yolların, yeni alt geçitlerin  inşa edileceği bu aşama kapsamında önce Maltepe'yi sahile bağlayan ve bir zamanlar üzerinden at arabalarının geçtiği tarihi Drama Köprüsü, sonra ise Bağdat caddesinden sahile geçişte büyük rol üstlenen Yalçın Kızılay ve Küçükyalı Alt Geçitleri ile duraklar için yapılan alt geçitler kapatıldı. Yetkilerden aldığımız bilgilere göre Maltepe'yi sahile bağlayan ve bir zamanlar üzerinden at arabalarının geçtiği tarihi Drama Köprüsü’nün yerine inşa edilen köprü yakın bir zamanda hizmete girecek. Sürrreyapaşa ve Maltepe bölgesinde 6 ay daha sürecek istasyon çalışmalarının bir süre daha süreceği elimize ulaşan bilgiler arasında.
Çalışmaların kademe kademe yapılmasını isteyen ve bir türlü bitmeyen yenileme çalışmaları nedeniyle uzun süredir sıkıntı yaşadıklarını belirten Maltepeliler, bu duruma tepki gösteriyorlar. Vatandaşlarla konuştuğumuzda ise, yenileme çalışmaları sırasında üst geçit ve alt geçitlerin kapatılarak yıkıldığını ancak yenisinin bir türlü yapılmadığını belirtiyorlar ve “Sahile geçiş her geçen gün adeta imkansız hale geliyor” diyorlar.
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Kartal-Bostancı Arası  Minibüs Yolu İnşaatı” 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Alt Yapı Koordinasyon Merkezi( AYKOME) tarafından İstanbul  Anadolu Yakası Geneli 1.Etap Cadde Düzenleme ve Ortak Altyapı İnşaatı “Kartal-Bostancı Arası  Minibüs Yolu İnşaatı” çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Ancak; yol çalışmaları Maltepe’nin zaten uzun yıllardır kronikleşmiş problemi olan trafik sorununu iyice ağırlaştırdı.
Yolun bazı bölümlerinde kaldırımların genişletilmesi  ve araç yolunun daraltılmasıyla  Maltepe’nin trafiği  de iyice içinden çıkılamaz hal alma noktasına geldi. Üstelik bu çalışmalar sonrasında sürücüler arasında yol yüzünden büyük tartışmalar da yaşanıyor. Bu nedenle . İstanbul Büyükşehir Belediyesi söz konusu çalışma kapsamında yapılan düzenleme çalışmalarının projesine uygun  bir şekilde devam edeceği ve bazı yerlerde yeniden düzenlemelerin  ise trafiği etkilemeyecek bir şekilde gerçekleştireceğini duyurdu. Söz konusu çalışmanın ise yıl sonuna kadar tamamlanacağını yine yetkilerle yaptığımız görüşmeler sonrasında öğrendik.
l Maltepe Belediyesi yol ve kaldırım düzenlemeleri 
Maltepe Belediyesi ilce sorumluk sınırları içindeki bir çok yerde yol ve kaldırım düzenlemesi yaptılar. Bu kapsamda 2017’nin ilk 6 ayında ilçe genelinde 35 bin 697 ton asfalt kullanarak, hasarlı olan yolları onarıldı. Çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, 14 bin 83 metrekare de kaldırım çalışması gerçekleştirdi.
Çalışmalarda belediye yetkilerinden aldığımız teknik bilgilere göre;  7 bin 299 ton beton parke taşı dökümü yapılırken, 6 bin 635 metre bordür taşı döşendi, 936 metre yağmur suyu kanalı yapıldı ve muhtelif noktalara 204 duba yerleştirildi. 14 bin 83 metrekarelik alanda kaldırım yapılırken, 709 metrekare taş duvar ve 256 metrekare merdiven yapım çalışması gerçekleştirildi.
Diğer çalışmalarda olduğu gibi bu çalışmalarda trafik açısından yaşanan bazı sorunlarda trafik ise vatandaşlarda çeşitli tepkilere yol açmış oldu.
Atalarımız “Cefası Sürülmeden Sefası Sürülmez” Demişler. Maltepeliler bu önemli  çalışmalar bittikten sonra ümit ederiz ki; cefanın ardından bu çalışmalar sonrası  sefasını sürmüş olsunlar.

 

Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam