SON DAKİKA
reklam
reklam

Kuzalan Tabiat Parkı'nda sonbahar güzelliği

Eklenme Tarihi: 31 Ekim 2017, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 113416

GİRESUN

Giresun'daki Kuzalan Tabiat Parkı doğal güzellikleriyle özellikle sonbahardaziyaretçilerini büyülüyor.

Dereli ilçesinde yer alan tabiat parkı, bin 800 metre devam eden traverten, Mavigöl ve Dereli-Şebinkarahisar yolu üzerindeki şelaleyle dikkati çekiyor. Parkın iç kısımlarına ilerlendiğinde ise sonbaharın oluşturduğu renk cümbüşüyle karşılaşılıyor.

Özellikle traverten bölgesindeki bitki örtüsünün büründüğü sarı, kırmızı, yeşil ve pembe tonları, görenleri hayran bırakıyor. Orman içerisindeki kızıllığın göllerle ve akarsularla bütünleşmesi fotoğraf tutkunları için görsel oluşturuyor.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Gürgenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'de güz mevsiminin, yaz kadar güzel görüntülere sahip olduğunu söyledi.

Ağaç ve yaprakların renk cümbüşü

Bölgede ağaçlar ve yaprakların renk cümbüşü oluşturduğunu dile getiren Gürgenci, özellikle Kuzalan Tabiat Parkı'nın, birçok rengin tonlarının görüldüğü yer olduğunu vurguladı.

Gürgenci, Kuzalan'ın, mevkisi itibarıyla yaylalar ile şehir arasındaki bir bölge olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Sonbaharda sararmaya başlayan yapraklarla beraber yeşil, sarı ve kırmızının tonları Kuzalan Tabiat Parkı'nda görsel şölen sunuyor. Bu tabiat parkı çok geniş bir alan, içerisinde Mavigöl, subasar ormanları, büyüklü küçüklü şelaleler, orman içerisinde göller var. Tabii bunlar sonbaharla birleştiğinde harika görüntüler ortaya çıkarıyor."

Bölgede özellikle fotoğrafçılar için çok değerli görüntüler olduğuna işaret eden Gürgenci, "Yaptıkları çekimler sonrasında 'Burası gerçekten bizim gittiğimiz yer miydi' diyorlar. Giresun olduğuna inanmakta zaman zaman güçlük çektiklerini ifade ediyorlar." dedi.

Kemal Gürgenci, turizmin çeşitlenmesi açısından sonbahar aylarının da önem taşıdığını dile getirerek, "Yaz mevsimi bitmiş olmasına rağmen Kuzalan gibi tabiat parklarımız hala ziyaretçilerini kabul ediyor. Ümit ediyoruz ki kışın da bu devam edecek." diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam