SON DAKİKA
reklam
reklam

ARABA KULÜPLERİ İNSANLARIN YENİ SOSYALLEŞME ALANI

Eklenme Tarihi: 7 Kasım 2017, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 336128

İSTANBUL-
Dünya’da ve Türkiye’de araba kulüpleri geniş kitlelerin buluşma noktası haline geldi. Çoğu insan arabalarının marka ve modeline göre oluşturulmuş kulüplere üye olma gereksinimi hissediyor. Fakat önemli bir ayrıntıda şudur ki, büyük kulüplerin çoğunu eski model araç sahipleri oluşturuyor. Türkiye’de de ilk göze çarpan kulüplerin başında TCT “Twingo Club TR” geliyor.  2011 yılında Samet Karakaş ve Semih Karakaş tarafından kurulan “Twingo Club TR” İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Muğla, Bolu başta olmak üzere Türkiye genelinde 5 binden fazla aktif üyeye sahip bulunuyor. Kulübün hemen hemen Türkiye’nin her ilinde moderatörleri var. Ayrıca balkan ülkelerinde yaşayan twingo sahipleri de kulübe yoğun destek veriyor.
“BİZ BİR AİLEYİZ”
Açıklamalarda bulunan Twingo Club TR kurucusu Samet Karakaş, bir araba kulübünden önce kendilerinin bir aile olduğunu belirterek; “2011 yılında kardeşimle birlikte kulübü kurma kararı aldık. Çünkü twingo bizim için bir araba veya bir araç değildi. O bizim ailemizin bir parçasıydı. Bizde bizim gibi düşünen insanlar vardır diye yola çıktık. Tahminlerimizde yanılmadığımızı her geçen gün büyüyen ailemizle görüyoruz ve çevredekilere gösteriyoruz. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde moderatörlerimiz var ve sayılarıda her geçen gün artıyor. Son olarak Bolu moderatörü Koray Özçelik, Eskişehir moderatörü Poyraz Faytoncu, İzmir moderatörü Onur Artuger, Antalya moderatörü Onur Balıkçı, Aydın Muğla moderatörü Merih Eldek kardeşim oldu. İlişkilere arkadaşlıklara öncelik veriyoruz. Piknikler, kahvaltılar düzenliyoruz. Üyelerimiz bu organizasyona aileleriyle katılıyor. Dertleşiyoruz veya arabalarımızın sorunları varsa herkes elinden geldiğince yardımcı oluyor. Böyle güzel birlik ve beraberliklere ihtiyacımız var. Biz bu ruhu bu ortamı yaşayıp yaşatabildiğimiz için çok mutluyuz. Facebook ve İnstagram gibi sosyal ağlarda oluşturduğumuz sayfalar sayesinde sürekli üyelerimizle irtibat halindeyiz. Herhangi bir sorun veya parça lazım olduğunda acil yardım ekibi gibi organize olup arkadaşımıza yardımcı oluyoruz.  Herkes sosyal ağlardan bize Twingo Club TR yazdığında ulaşabilecektir. Kulüpteki üye olan veya üye olmak isteyen arkadaşlara kulübümüzün sembolü olan Twingo Club TR stickerını ücretsiz olarak veriyoruz” ifadelerini kullandı.
“TWİNGO BİR ARABA DEĞİL, BİR TUTKUDUR”
Kulüp içinde bir çok moderatörüde barındırıyor.  Twingo Club TR İstanbul moderatörü Emrah Akkaya Twingo’nun bir araç değil, bir tutku olduğunu dile getirerek; Aracımı aldığımda açıkçası bu kadar üstüne düşüp özen göstereceğim aklıma gelmezdi. Samet beyle tanıştıktan sonra kulübe dahil oldum. Kendisi beni İstanbul moderatörlüğüne layık gördü bende elimden geldiğince kulübe destek olmaya çalışıyorum.  Kulüpteki aile ortamına hayran kalmamak elde değil. Herkes birbirine yardımcı olma çabası içinde. Herkes çocuğuymuş gibi araçlarına isim takıyor, güzel fotoğraflar çekiyor ve sosyal hesaplarda paylaşıyor. O an aracınıza yapılan güzel yorumlar bile mutlu olmanıza yetiyor. Çünkü her araçta bir emek var. Lafın kısası biz bir araca binmiyoruz. Biz tutkumuzla yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
TCR Ankara moderatörü Fatih Kaftelen ise, ben Twingo’ya yıllarımı verdim diyerek, şu ifadeleri kullandı “Benim gecem, gündüzüm her anım Twingo olmuş. Eski hurdaya cıkan Twingo’ların parçalarınıda söküp organ nakli yapar gibi işe yarayacak arkadaşlara ulaştırıyorum o derece gerisini siz düşünün. Twingo nakil doktoru misali. İşin şakası bir yana kulübe her geçen gün katılım oluyor. Haliyle yeni katılanların soruları ve sorunları oluyor. Bende elimden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyorum. Benim için en büyük kazanç ise paradan önce gelen dostluk oluyor”
“BURSA BU İŞİN MERKEZİ”
Twingo severlerinde yoğun olduğu illerin başında Bursa geliyor.  TCT Bursa moderatörleri  Fatih Evcin ve Ali Sakarya Türkiye’de otomobil denince akla ilk gelen şehrin Bursa olduğunu vurgulayarak,” Bursa Türkiye’de otomobilin kalbi gibidir. Bizim şehrimizdeki sanayileşme sayesinde araçlara ait tüm yedek parça ve modifiye malzemeleri kolayca temin edilebilir. Ayrıca Bursa’da Twingo sever sayısı da çok fazladır. Sürekli etkinlikler düzenleriz. Gece gündüz demeden kulübümüzün sosyal hesaplarından haberleşir bir birimizin yardımına koşarız. Etkinliklerimizi il sınırları içinde kalmaz. Kulüp her yıl ortak bir yer belirler ve Türkiye’nin her yerinden üye arkadaşlarımız bu buluşmaya katılır. Ortam panayır havasındadır. Sohbetler edilir çaylar içilir zaman su gibi akıp geçer. Hem ailelerimiz içinde değişiklik olmuş olur. Özetle söylemek gerekirse kulüp kurucusu Samet beyinde dediği gibi biz bir kulüpten önce, bir aileyiz” diye konuştu.

 

Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam