Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-mhp-genel-baskani-bahceli-pkknin-elinde-abd-yapimi-agir-silahlarin-ne-isi-var-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
MHP Genel Başkanı Bahçeli: PKK'nın elinde ABD yapımı ağır silahların ne işi var - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

MHP Genel Başkanı Bahçeli: PKK'nın elinde ABD yapımı ağır silahların ne işi var

Eklenme Tarihi: 7 Kasım 2017, Salı - 13:00   Okunma Sayısı: 82069

ANKARA 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, şöyle konuştu:

"Atatürk düşmanlığına heves edenler, Sakarya'da Türk'ün süngüsüyle kalan tek dişleri de sökülmüş işgalcilerin bu çağdaki mirasçılarıdır. Cumhuriyet'i bela görenler, Dumlupınar'da yere serilip İzmir'e kadar kaçan hayasızların müptelası olan köhne ve kirli şahsiyetlerdir. Atatürk Türk'tür, Türk'ün Samsun'dan Ankara'ya kadar süren mücadelesinin kınından çıkmış kılıcıdır."

"Kalemizi düşüremeyecekler, kalemimizi kıramayacaklar"

Bahçeli, "Terörizm kanalıyla Türkiye'yi tehdit eden, diyet isteyen, bedel ödetmek için her yolu deneyen ülke ve mihraklar, kalemizi düşüremeyecekler, kalemimizi kıramayacaklar, kaderimize ambargo koyamayacaklardır. Dövene elsiz durmayacağız, sövene dilsiz kalmayacağız, vurana tepkisiz olmayacağız." dedi. 

Terör örgütlerinin kullandıkları silahların menşeine ilişkin değerlendirmede bulunan Bahçeli, şunları kaydetti:

"ABD, madem terörizmi tehdit görmektedir, 11 Eylül'den bugüne madem terör örgütleriyle savaş halindedir, o halde 2 Kasım günü Hakkari Şemdinli'de, sınırın sıfır noktasında vatan evlatlarımızı şehit eden canilerin kullandığı silahların ABD menşeli çıkmasını nasıl izah edecektir? PKK'nın elinde ABD yapımı ağır silahların ne işi vardır? Mehmetler şehit düşerken bir şey olmuyor da Hans, John, Sam ölürken mi kıyamet kopuyor, o zaman mı insanlık ve insani değerler hatırlanıyor?" ifadelerini dile getirdi. 

"Patolojik vaka"

Bu büyük insanlardan birinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu aktaran Bahçeli, cehaletin, sefaletin ve taassubun hüküm sürmesine karşı gelen Atatürk'ün kahramanlar sayfasına ismini altın harflerle yazdırdığının altını çizdi. Bahçeli, Atatürk'ün "Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir" sözlerini hatırlattı. 

10 Kasım'ın bir matem gününden ziyade Gazi Mustafa Kemal'in daha iyi anlaşılıp, fikir ve eserlerinin tanıtılması açısından önemli ve tarihi bir eşik olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, "Milletimiz ve vicdan sahibi her insanımız aziz Atatürk’e müteşekkirdir. O, vatanı parçalamaya yeltenenlere sur olan, Türk milletinin maddi ve manevi varlığını çiğnemeye cüret edenlere dur diyen kutlu ve kutsal mücadeleye liderlik yaptı, nur olup istikbaldeki sisli ve gölgeli alanları aydınlattı. Milletimizin içine gömüldüğü hareketsizliği, karamsarlığı, çaresizliği ve şaşkınlığı kolektif akılla tedavi edip, çağın stratejik boşluklarını dolduran ahlak ve adanmışlıkla tasfiyeye girişti ve bunda da çok şükür başarılı oldu. Bağımlılığı elinin tersiyle itip manda ve himaye çabalarını tersledi, müstevli hesapları milletten aldığı güçle tepeledi, işgalcilerin tepelerine yıldırım gibi indi." diye konuştu.

"Türkiye şu anda hedef ülkedir"

Türk milletinin aynı iman, aynı irade ve aynı idealler etrafında küme küme toplandığını belirten Bahçeli, tarih boyunca düşmanca emellerin millet üzerinde de eksik olmadığını ifade etti. "Bugün hangi sorunları konuşuyor, hangi komplo ve tuzaklara maruz kalıyorsak, biliniz ki kökü geçmiştedir, kaynağı eskiye dayanmaktadır." değerlendirmesinde bulunan Devlet Bahçeli, şöyle konuştu: 

"Türk milletini teslim almak, kutsal topraklarında boğmak maksadıyla tüm imkanlarını seferber eden güçler, aslında tarihin intikamını almak için yanıp tutuşmaktadır. Elbette teslimiyet idrak ve iradenin intiharı demektir. Buna büyük Türk milleti asla izin vermeyecek, asla boyun eğmeyecektir. Fert fert bedenlerimiz çiğnenmeden, tek tek çöküşümüz sağlanmadan Allah’ın izniyle soysuzlar kazanamayacak, günahkarlar sonuca ulaşamayacaktır. İman ve milli asalet sahneden çekilmeden ihanet hakimiyet kuramayacaktır."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye'nin şu anda hedef ülke olduğunun altını çizerek, faal olan iç ve dış odakların, "tutunulan zemini ittifakla kaydırmak, bulunulan alanı insafsızca kapatmak için fitne ve fesat yaydığını" dile getirdi. 

Siyasi operasyonların, döviz, faiz ve borsa oyunları, terör eylemleri, darbe teşebbüsleri ve itibarsızlaştırma hamlelerinin birbirine eklemlenerek ortaya çıktığına dikkati çeken Bahçeli, Türkiye'nin üst düzey bir beka mücadelesi vermekte olduğunu vurguladı. Bahçeli, şöyle devam etti: 

"Bu bir vehim, bir hayal, bir kuruntu değildir. Türkiye ne zaman kıpırdasa, ne zaman doğrulup sorun ve sıkıntılarının çözümü için inisiyatif alsa ya bir kriz ya da bir kaos anında tetiklenmektedir. Nitekim milli birlik ve kardeşlik ruhunu sabote etmek için kuyruğa girmiş karanlık çevreler, ülkemizin diriliş ve yükseliş gayesinden her zaman ürkmüşler, zaman geçirmeden başımıza üşüşmüşlerdir. İşler düzelmeye başlasa, bozguncular gecikmeden devreye girmişlerdir. 'İleri, daha da ileri gidelim' desek, hep bir engel çıkaran, hep bir çengel atan görülmüştür. Huzurun vekaleti olmaz. İstiklalin velayeti olmaz. 
İhanetin vedası olmaz. Dost gibi görünen düşmanların vefası ise hiç olmaz, olmamıştır. "

 

 

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam