SON DAKİKA
reklam
reklam

HERKESE KAPIMIZ AÇIK OLACAK

Eklenme Tarihi: 9 Kasım 2017, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 153358

İSTANBUL

Çok sayıda basın mensubunun katıldığı gecede AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, her  üç ayda bir yerel basınla bir araya gelerek, çalışmalarını anlatacaklarını ve basınla hasbihal edeceklerini söyledi. Basının elindeki imkanları iyi değerlendirdiğin de çok önemli faydalar sağlayacağına inandığını söyleyen AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır,''Basın elindeki imkanları iyi değerlendiremezse ülkenin üstüne kara bulutlar çöker. Basın ne kadar özgür olursa, ilçeye hizmet edenlerin önü açılır. İlçeyi yönetenlerin de bir o kadar güzel şeyler yapmaya imkanı olur'' dedi.

Herkese kapımız açık olacak

Yola çıktıkları ilk günde olduğu gibi istişareye açık olduklarını söyleyen AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, ''Biz seçildiğimiz gün itibariyle, kapımız herkese açık olacak, hiç kapatmayacağız, istişareye açık olacağız, demiştik. Bugüne kadar bu söylediğimiz söze riayet ettim. Bugün Dünya Gazeteciler  Gününüzü kutlamak için bir araya geldik ve önümüzdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum. Ülkemiz çok sıkıntılı günlerden geçiyor.  Sayın Cumhurbaşkanımızın da zaman zaman dediği gibi neredeyse yedi düvele karşı bir savaş veriyoruz. Ülkemizi kuşatmak ve parçalamak için ülkemize kaplan gibi saldırıyorlar. Ama yine Sayın Cumhurbaşkanımızın deyimi ile ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar. Çünkü bu millet yüz yıllar boyu adeta küllerinden yeniden doğan bir millettir. Bu millet Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında, Anadolu'da yeniden doğan bir millettir.
Hiç bir zaman gözünü budaktan sakınmamış. Hiç bir zaman hiç kimsenin mangası altında yaşamamış, hiç bir zaman özgürlüğünden vazgeçmemiş, hiç bir zaman bayrağından, ezanından, toprağından vazgeçmemiş bir millet. Ve bu aziz milletten onur duyuyorum, gurur duyuyorum, hepsine selam ediyorum'' dedi.

Hep sahada olduk

Her seçimde ve her referandumda sahada olduklarının altını çizen AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, ''Bildiğiniz gibi 8 Kasım 2014'de bayrağı devir aldık. O günden bu güne şeytan taşlamaktan, hizmet etmeye vakit bulamadık. 7 Haziran seçimleri için SKM'mizi kurduk. Seçim süreci 5 ay sürdü. Seç,m sonuçları partimizi mutlu etmedi. Milletimizi mutlu etmedi.  8 haziran sabahı 'Eyvah biz ne yaptık?' diyen bir seçmen kitlesiyle karşılaştık. AK Parti'nin aldığı yüzde 42 oy,  AK Partiye oy vermeyenleri de mutlu etmedi. O gün dedik ki, yeniden seçim yapılmalı, bu seçim yenilenmeli.  45 günlük görüşmelerde sonuç çıkmayınca Cumhurbaşkanımız, Ana Yasa'dan aldığı yetkiyle ülkeyi seçime götürdü. Ve 1 Kasım seçimlerine ulaştık. O arada bir Ramazan-ı Şerif geçirdik. Üsküdar'da Ramazanlar da seçim gibidir. 30 gece iftarlarımız var, sahurlarımız var. 1 Kasım seçimleri için 60 günlük bir SKM kurarak  1 Kasım seçimlerine gittik.  1 Kasım'da hem ilçemiz, hem ülkemiz farklı bir atmosfere girdi.  yüzde 48,5 ile ilçemizde, hem de  genel ortamda oy alarak tekrar AK Parti iktidarı yola devam etti. Tüm seçimlerde sahada olmaya gayret ettik. '' diye konuştu.

Travma atlattık

15 Temmuz'da hain bir kalkışma yaşadıklarını ve bu kalkışmanın merkezinin Üsküdar olduğunu dile getiren AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, ''Bana göre bu kalkışmanın Ana üssü Üsküdar'dı.  Üsküdar'da verdiğimiz şehir sayımızla, gazilerimizle, tuttuğumuz bir aylık nöbetlerle, bunu iliklerimize kadar yaşadık. Gerçekten 15 Temmuz'da büyük bir travma yaşadık. Türkiye'nin dışlında bize gönülden bağlı ülkelerde travma yaşadı. Ama hamdolsun ki kısa bir zamanda atlatmış olduk. Akabinde bir muhalefet partimizin desteği ile yeni bir Ana Yasa çalışması başladı. 16 Nisan Referandumu için yeni bir SKM kurduk. Bu arada dediğim gibi şeytan taşlamaktan ibadet yapamadık. Belki daha fazla istişare yapacaktık ama seçim çalışmaları gündemimizin hep önünde geldiği için bunu yapamadık'' dedi.

Oylarımız sürekli yükseldi

Aldıkları oyların girilen her seçimde, her referandumda yükselerek devam eden bir ivme yakaladığının altını çizen AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır,''Bunu da sahada ne kadar çok olursak, ne kadar çok insana dokunursak, kime el uzatırsak oradan bir karşılık aldığımızı görüyoruz. Elbette ki Üsküdar'ın özel bir durumu da var. Üsküdar aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın ilçesi, onun yaşadığı bir ilçe. Akabinde de bir çok Millet vekilimizin, başkan vekillerimizin, İstanbul Milletvekili olmayanların da Üsküdar'da oturduğu bir ilçe. Ama bununla birlikte, 2007 yılında Üsküdarımızdan üç güzide ilçemizi Ataşehir'e verdik. Buralardaki oy oranımızda yüzde 50 civarındaydı.  Ataşehir'e verdiğimiz Fetih, Esatpaşa ve Örnek Mahallemizde 16 bin civarında oy alıyorduk. Buna rağmen Üsküdar'da 2007'den sonra 2011 seçimlerinde, 2014 seçimlerinde ve daha sonraki seçimlerde hep oylarımızı arttırarak gittik. 16 bin oyumuz azalmasına rağmen oylarımızı arttırdık. 2002'den bu yana Üsküdar'da 65 bin seçmen arttı. Bu seçmenin 60 bininin oyunu da AK Parti almıştır'' şeklinde konuştu.

1 Kasım'ı iyi anlatamadık

Yaptıkları görüşmelerde, istişarelerde 1 Kasım seçimlerini iyi anlatamadıkları gördüklerini belirten AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, ''1 Kasım'da Üsküdar 170 bin oy aldı. Yüzde 48,5 oy aldık. Bizim rakibimiz Cumhuriyet Halk Partisi 119 bin oy aldı. Yüzde 33. Aradaki makas ciddi bir makastır. Buna rağmen sürekli bir algı üretilmeye çalışılıyor. Üsküdar'a şöyle oldu, böyle oldu diye. Üsküdar'a bir şey olduğu yok. Üsküdar dimdik sapasağlam ayakta, AK Parti bayrağı da olması gereken yerde, şanıyla, şerefiyle dalgalanıyor. Dalgalanmaya da devam edecek. Biz 2002'deki hangi ruhla, hangi aşkla çalıştıysak, 2019'da da, 2023'de de, 2071'de de aynı ruhla, aynı gayretle, aynı hedefle çalışacağız.
16 Nisan Referandum sonrası, bayram tatili vardı. Yaz tatili vardı. Biraz sahadan kopmuş gibi olsak da, sahanın nabzı elimizde takip ediyoruz. Sahadan hiç kopmadık'' dedi

Kongre süreci başladı

Temmuz ayı itibariyle kongre sürecinin başladığına dikkat çeken AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır,  ''Bu kongre sürecinin de selameti açısından algıların farklı yönlere gitmemesi için çok fazla sahada olmamaya gayret ettik. Kongre süreçlerinde ilçe başkanları ve ekibi algı olmasın diye sahalarda olmaz.  Ama genel başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın aldığı bir kararla bu süreç tersine döndü. Türkiye'deki 51 şehrimizde kongrelerimiz var gücüyle, tüm coşkusuyla devam diyor.
30 büyük şehrimizde kongrelerimiz bir sonraki emre kadar iptal edildi. Bize düşen; ilk günkü aşkla çalışmak ve hizmete devam etmektir. Bu talimatın gelmesiyle önce İlçe Yürütme ve Yönetim Kurulumuzu, ardından da Mahalle başkanlarımızı topladık. Kısa, orta ve uzun vadeli eylem planımızı ortaya koyduk ve çalışmaya başladık ve sahaya indik. Geçen hafta itibariyle STK'lara, esnafa ziyaretler gerçekleştirdik.  Kızılay Şube Başkanımızı ziyaret ettik. 16 Nisan'da bizimle birlikte yol yürümüş, bu ülkenin birlik ve beraberliği için bizimle birlikte nöbet tutmuş tüm STK'ları tek tek ziyaret edeceğiz. Bu çalışmalarla biz durmadığımızı, duraksamadığımızı, boş işlerle hayal peşinde koşmayacağımızı bir kez daha göstereceğiz'' dedi.

 

Üsküdar'ın imar sorunu kalmadı

 

Üsküdar'ın 30 yıllık imar sorununun artık kalmadığına vurgu yapan AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır,  ''İmar meselesi geçen ay Meclis'ten geçti. O da kaldığı yerden devam ediyor. Üsküdar'ın imar derdi artık bitmiştir. Üsküdar'da bir mülkiyet problemi vardır. Hisseli arsalarımız var. Hissedarlar bir araya gelip, Belediye'ye müracaat ettiği anda, Üsküdar'da her yerde inşaat yapma  şansına sahibiz. Sadece Boğaz ön görünüm hariç. Geri kalan tüm mahallelerimizde bu sorun tarihe karışmıştır. Bazen bize 'İmar problemini çözemediniz. Oylarınız eridi' diyorlar. Bizim en çok üzüldüğümüz seçim. 16 Nisan Referandumudur. Ama bu bizim oylarımızın düştüğünü göstermiyor. Oy alamadığımızı göstermiyor. Biz aldığımız oyun birebir aynısını aldık. Hatta bizim imar problemimiz olan Mehmet Akif Mahallemizde bile oylarımızı yüzde 2 arttırdık. Yavuztürk'de yüzde 1,5 arttırdık. Kirazlıtepe'de, Küplüce'de oylarımızı arttıran bir seçim süreci yaşadık. Bizim imar konusunda sıkıntılı olduğumuz bu Mahallelerimiz,  bizim çözümlerimiz karşısında bunu oy olarak bize yansıttılar'' diye konuştu.

Editör: MURAT İLTER-UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam