Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-maltepe-kaymakamligi-projelerini-avrupaya-aciyor-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Maltepe Kaymakamlığı Projelerini Avrupa’ya Açıyor - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Maltepe Kaymakamlığı Projelerini Avrupa’ya Açıyor

Eklenme Tarihi: 20 Kasım 2017, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 89766

İSTANBUL-Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle 22-23 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Town Twinning 2017 konferansına Maltepe Kaymakamlığı projelerini tanıtmak ve AB ülkeleriyle işbirliğini geliştirmek üzere davet edildi. Konferansa 14 AB ülkesinden toplam 28 yerel yönetim davet edildi ve  Maltepe Kaymakamlığı bu konferansa davet edilen 3 kaymakamlıktan biri olmaya hak kazandı.

Maltepe Kaymakamlığı Projeye  İkinci Kez Katılıyor     

Şehir Eşleştirme programının ilk projesi olan “İstanbul AB’ye Hazırlanıyor Projesi” Avrupa Birliği Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında 26 Nisan 2012 tarihinde düzenlenen bir protokol ile hayata geçirilmiş ve 2015 yılının sonunda başarıyla tamamlanmıştı. İlk projede İstanbul’daki mülki idarelerin ve yerel yönetimlerin Avrupa Birliği süreci ile ilgili farkındalıklarının ve etkinliklerinin arttırılması hedeflenmişti.

Bu kapsamda “Şehir Eşleştirme Programı” ile Maltepe ilçesi İspanya’nın Villa Franca De Los Barros ilçesi ile kardeş şehir görüşmeleri yürütülmüş ve iki ilçe arasında karşılıklı çalışma ziyaretleri gerçekleştirilmişti. Görüşmeler sonucunda Kaymakamlığımız ile Villa Franca de Los Barros’un proje ortağı olduğu bir Erasmus+ KA2 stratejik işbirliği proje başvurusu yapılmış ve proje İspanya Ulusal Ajansı tarafından  da kabul edilmişti. Ancak İspanya Ulusal Ajansının mali sıkıntıları nedeniyle bu proje hayata geçirilememişti.

Yeni Proje Çağrısı Hakkında

İlk proje çağrısından farklı olarak yeni açıklanan çağrıya sadece İstanbul’dan değil tüm Türkiye’den mülki idarelere ve belediyelere başvuru hakkı verilmişti. İşbirliği yapacak ilçeler için kapasite geliştirme ve kardeş şehir uygulamaları alanlarında 130.000 Euro hibe desteğinin sağlanacağı bu proje çağrısına, Maltepe Kaymakamlığı da eğitim, göçmenlerin kültürel uyumu ve turizm alanlarında sunacağı proje teklifleriyle katılacak.

Bu proje sayesinde Maltepe Kaymakamlığı Avrupa Birliğinden bir il ya da ilçe ile “Kardeş Şehir İlişkisi” içerisinde olacak. İşbirliği geliştirdiğimiz ülkeler ve yerel yönetimleriyle yapılması öngörülen projeler konferans sonrasında ilan edilecek.  Proje çağrısı ve katılımcılarla ilgili daha ayrıntılı bilgiye konferansın resmi web sitesi https://www.towntwinningconference.com adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam