SON DAKİKA
reklam
reklam

Tez-Koop-İş’ten Real İşçileri için basın açıklaması

Eklenme Tarihi: 22 Kasım 2017, Çarşamba - 09:00   Okunma Sayısı: 83801

İSTANBUL

Çoğunluğunu iflas gösterip kapanan Real mağduru işçilerin oluşturduğu, Tez- Koop- İş Sendikası ‘a bağlı üyeler 17 Kasım Cuma Günü  saat 15.00’te Kartal’daki Anadolu Adliyesi önünde  bir basın açıklaması yaptı.

Sendika yönetici ve üyeleri E-5 yan yoldan adliyenin arkasına kadar yürüdüler. Yol boyunca Real işçisinin hakları ve dayanışma ile ilgili sloganlar  atıldı.

Adliyenin arka girişinde, Tez- Koop- İş Sendikası genel yönetim kurulu adına, genel örgütlenme sekreteri Çağdaş Duyar basın açıklamasını okudu. Tez- Koop- İş Sendikası  genel merkez genel yürütme kurulu üyesi ve İstanbul 4 No’lu şube başkanı Cemal Kement, genel mali sekreter İsmail Aydın,1 No’lu şube başkanı Necla Önder, Gebze Şube Başkanı Engin Şimşek de Duyar’ın yanında hazır bulundu. Belediye İş Sendikası genel başkan danışmanı Hüseyin Durmaz da eyleme destek verdi.

Tez Koop İş Genel Sekreteri Çağdaş Duyar: “Real işçilerinin haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

Sendikalarının yetkili olduğu Beğendik grubuna ait Real hipermarket zincirinde, temmuz sonunda iflas işlemlerinin başlatılıp, işçilerin haklarının ödenmediğini anımsatan Çağdaş Duyar, sık sık sloganlar nedeniyle ara verdiği konuşmasında özetle şöyle dedi:

“ Real, Metrodan alındığında 12 mağazası vardı, Gebze açılınca 13’e çıktı. O tarihte çalışan işçi sayısı 1720 idi. İşverenle   01.01.2016- 31.12.2017 arası geçerli olan toplu iş sözleşmesi (TİS) imzaladık. 17.08.2017 tarihinde bakanlık kayıtlarına göre çalışan sayısı 450’dir, bunklardan 313’ü sendikamız üyesidir. “

Tez- Koop- İş Sendikası ve Türk-İş nezdinde işveren ve hükumetle görüşmelerinde, kıdem tazminatı alacaklarının her şeyin önünde tutulma taleplerini anlatan Duyar, uluslararası dayanışma çağrısı yaptıklarını da söylerken, “Real işçilerinin haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

“Direne direne kazanacağız”, “ Real işçisi yalnız değildir” gibi geleneksel sloganların yanında, Beğendik patronuna yönelik “ Vur vur inlesin/ Hacı Duran dinlesin” sloganı da atıldı.  İşçiler başkanın teşekkür konuşmasının ardından ise sessizce dağıldılar.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam