SON DAKİKA
reklam
reklam

Hamas'tan IUMS'nin terör listesine alınmasına tepki

Eklenme Tarihi: 25 Kasım 2017, Cumartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 90033

GAZZE

Hamas, Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Dünya İslam Konseyinin terör örgütü listesine alınmasını kınadı.

Hamas, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Dünya İslam Konseyi ile bazı din adamlarının, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır tarafından terör örgütü listesine alınmasını kınayarak, onların İslam ümmetinin yolunu aydınlatan fenerler gibi olduğunu belirtti.

İslam ümmetinin birlik ve beraberliğe geri dönmesi, gücünü yeniden kazanması ve anlaşmazlıklara son verilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, ilim ehli ve alimler aleyhindeki haksız sınıflandırmanın ortadan kalkmasının gerekliliği vurgulandı.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır tarafından geçen çarşamba yapılan ortak yazılı açıklamada, Şeyh Yusuf El Karadavi'nin başkanlık ettiği Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Katar merkezli Dünya İslam Konseyi ile 11 kişinin "terör listesine" alındığı duyurulmuştu.

 
Kaynak: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam