Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-maltepede-egitim-senden-protesto-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Maltepe'de Eğitim Sen'den Protesto - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Maltepe'de Eğitim Sen'den Protesto

Eklenme Tarihi: 2 Aralık 2017, Cumartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 78540

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) 5 No'lu Şubesi ile Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği üyesi bir grup, 29 Kasım Çarşamba günü  öğle saatlerinde Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün içinde bulunduğu Maltepe Kaymakamlık binasının önünde bir araya geldiler.

Söz konusu  gruba; CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ile CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan da destek verdiler.

Eğitim-Sen 5 No'lu Şube Başkanı Ata Esen :”Tarihimizde çok parlak bir yere sahip olan Köy Enstitüleri'ni özellikle hedef gösteren saçmalığı kabul etmiyoruz.”

Basın açıklaması yapan Eğitim-Sen 5 No'lu Şube Başkanı Ata Esen, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmenlere dağıttığı 'Felsefeden Tecrübeye Etkili Öğretmenlik' adlı kitapta yer alan bilgilerin, bilimden uzak olduğunu savunarak, "Kitap, öğretmeni bilgilendirmeden ziyade gericiliği, akıl dışılığı ve her türlü karanlık düşünceyi yaymaya, öğretmene empoze etmeye hizmet eden bir yayındır" Diye konuştu.

Esen, yazılı basın açıklamasınınım kalan kısmında ise şunları söyledi   "Eğitim-Sen olarak bu kitabın Maltepe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kasıtlı dağıtıldığını, öğretmenlerimizden bir baskı aracı olarak rapor istendiğini, gönderilen yazıdan öğrenmiş bulunuyoruz. Biz öğretmenler, hangi kitabı okuyacağımıza mesleki gelişimimizi ne tür kaynakları araştırarak ilerleteceğimize karar verebilme yetisine sahibiz. Bu nedenle tarihimizde çok parlak bir yere sahip olan Köy Enstitüleri'ni özellikle hedef gösteren saçmalığı kabul etmiyoruz. Bu hakareti kabul etmiyor ve kendilerine iade ediyoruz" diye konuştu.

Ata Esen, 'Felsefeden Tecrübeye Etkili Öğretmenlik' adlı kitabın dağıtılması nedeniyle hukuk mücadelesi başlatacaklarını ve şikayetçi olacaklarını dile getirdi.

MEB, kitabı değerlendirme dışı bıraktığını açıkladı

Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Etkili Öğretmenlik Projesi’ kapsamında öğretmenlere dağıtılan ve Eğitim-Sen’in mahkemeye taşıyacağını açıkladığı  kitabı,  gelen tepkiler üzerine değerlendirme dışı bırakıldı. Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan imzasıyla ‘Dağıtım yerlerine’ gönderilen yazıda  ise  ‘Felsefeden Tecrübeye Etkili Öğretmenlik’ adlı kitap, bir kısım şikayetlere ve her yazarın her görüşüne bizim de katıldığımız yanlış anlaşılmalara ve ithamlara sebebiyet verdiği görüldüğünden değerlendirme dışı bırakıldı” ifadelerine yer verildi.

Prof.Dr Mehmet Kaplan’ın yazdığı ‘Felsefeden Tecrübeye Etkili Öğretmenlik’  adlı kitabında İlkokul öğretmeni yetiştirmek üzere 17 Nisan 1940 tarihli ve 3803 sayılı yasa ile açılmış olan  Köy Enstitüleri ahlaksızlıkla itham edilmiş ve öğretmenlerin öğrencilere dayak atması gerektiği savunulmuş ; konu meclis gündemine taşınmıştı.

SİNAN ERDOĞDU

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam