SON DAKİKA
reklam
reklam

Bir Sabun Hikayesi

Eklenme Tarihi: 8 Aralık 2017, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 692842

İSTANBUL

10 Ocak 2018 itibariyle çiçeği burnunda 1 senelik bir firma olacak olan Bir Sabun Hikayesi Maltepe Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünü Yüksek Onur Derecesi ile bitiren değerli arkadaşım Tansu Peker ile çok değerli ekibinin kolektif ve  çalışmaları sonucu günbegün daha çok kişiye ulaşıyor.

Tabi bu güzel isimin de isim ebesi  de yakın arkadaşları olan  Habertürk Gazetesi Editörü Merve Karaca . Bu arada Tansu Peker; “farklılık yaratıcılıktır “ diyen Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve  aynı zamanda film yönetmeni olan Hakan Aytekin hocamızı ve rahmetli duayen Gazeteci Mustafa Kamil Gerçeker hocamızı da röportajda andı ve tüm değerli hocalarımızı da selamlarını gönderdi.

Her geçen gün hızla büyüyen ve yenileniyor olan  Bir Sabun Hikayesi’nin en önemli özellikleri ise sabun tasarımına getirdikleri farklı yorum. En önem verdikleri konu ise kesinlikle eşsiz ürünleri sergilemeye çalışmaları. Bunu da  "Eşsiz rustik sabunlar" diyerek adlandırmaktalar. . Bir Sabun Hikayesi'nin kendi bünyesinde Etiket tasarımlarının ve davetiye çeşitlerinin de bulunduğu ayrıca bir firması daha var ve İnstagram üzerinde de "Bir Sabun Hikayesi Etiket" olarak girildiğinde sizi 100'lerce farklı etiket tasarımı, karşılama pano modelleri ve Nişan/Düğün davetiyeleri karşılıyor.

Özel gün davetlerinde çoğunlukla da Düğün ve Nikah davetlerinde hediye maksadıyla kullanılan yaklaşık 20'e yakın sabun yelpazesi ile  karşımıza çıkan Bir Sabun Hikayesi üstelik son 6 aydır  da hızla küreselleşmeye başladı ve hızla uluslararası çapta da müşterilerine hitap ediyor. 

Öte yandan ise; Koray Horoz’la yakın bir dönemde dünya evine giren Tansu Peker’e ve  eşine de tekrardan mutluklar dilerken ; bu keyifli röportajı da keyifle okuyacağınıza eminim. 

 

Öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misiniz ?Sabunla tanışmadan önce o programdan bu programa koşuşturan bir Tv program Editörü idim. Maltepe Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünü Yüksek Onur derecesi ile bitirdim. Ardından Londra da yaklaşık 1 sene yabancı dil eğitimi aldım. Tam TV dünyasına yeniden dönecektim ki kendimi sabunla uğraşırken buldum. :) 

Bir Sabun Hikayesi  olarak  kurulum aşamasından  bahseder misiniz ?

10 Ocak 2018 itibariyle çiçeği burnunda 1 senelik bir firma olacağız. Bir Sabun Hikayesi'nin isim ebesi benim en yakın kız arkadaşım Sevgili Merve'dir. Bundan birkaç ay önce Londra'dan döndüm ve sektöre ara vermeye karar verince hobi amaçlı olarak sabun yapmaya başladım. Sevgili Habertürk Gazetesi Editörü Merve Karaca'nın isim önerisi ile de Bir Sabun Hikayesi doğdu. :) 

İyi ki de doğmuş. Şimdiler de ise herkes hem adını hem de yapılan işleri çok beğeniyor. Tüm bunların yanı sıra bu işe gönül verdiğim andan itibaren beni destekleyen, farklılık yaratıcılıktır diyen Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi aynı zamanda Film Yönetmeni sevgili Hakan Aytekin ve rahmetli öğretmenim duayen Gazeteci Mustafa Kamil Gerçeker... Bir kez daha kendisini saygıyla anıyorum. İşin en başından beri beni hep doğru yola yönlendiren, pes etme diyerek her geçen gün desteğini hissettiğim değerli isimlerin yanımda olması benim için çok büyük bir gurur. Profesyonel hayatlarında ki tecrübelerini benimle paylaşıp Bir Sabun Hikayesi'ni bu derece büyütmeme ve insanların beğeniyle isminden bahsettiği bir platforma çevirmeme yardımcı oldular. Ne kadar teşekkür etsem, minnet duysam az... 

Bir Sabun Hikayesi’nin şu dönemdeki çalışmaları nasıl gitmekte ? 

Sabun yapmak bir sanattır. Herkes yapabilir fakat herkes de tasarım ruhu yoktur. Bizim kıvrıldığımız en büyük nokta ise tasarım yönümüz. Ekip olarak bu işe gönül verdiğimiz andan itibaren sabunların tasarımı üzerine çalıştık.  Dolayısıyla her geçen gün Bir Sabun Hikayesi hızla büyüyor ve yenileniyor. Oldukça yoğun ilerliyoruz. Piyasada ki tasarımlardan daha farklı işler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. "Aaa bunda bu var, bunu da yapayım" zihniyetinden ziyade "bugün daha farklı neler üretebilirim?" düşüncesi ile ilerliyoruz. Elbette gece gündüz birbirine karışıyor ama gelen yorumlar ve müşterilerimizden aldığımız geri dönüşeler ise doğru yolda olduğumuzu kat ve kat hissettiriyor. 

Bir Sabun Hikayesi  olarak hizmet ve kalite politikalarınızdan okuyucularımıza bahseder misiniz?  Peki; sizi bu anlamda diğer yerlerden farklı kılan özellikler neler?

Bir Sabun Hikayesi olarak en önem verdiğimiz konu kesinlikle eşsiz ürünleri sergilemeye çalışmamız. Sunumlarda hep bahsederiz. "Eşsiz rustik sabunlar" diye. Sabunlarımızı ve diğer ürünlerimizi eşsiz kılan sadece görüntüleri değil kokuları ve formülleri. Bu doğrultuda tasarım yönümüz hep bir adım daha da öndedir. Bir Sabun Hikayesi'nin kendi bünyesinde Etiket tasarımlarının ve davetiye çeşitlerinin de bulunduğu ayrıca bir firması daha var. İnstagram üzerinde de "Bir Sabun Hikayesi Etiket" olarak girildiğinde sizi 100'lerce farklı etiket tasarımı, karşılama pano modelleri ve Nişan/Düğün davetiyeleri karşılıyor...

Bir Sabun Hikayesi ‘nin en çok beğeni  ve talep toplayan ürünleriniz neler ?

Yaklaşık 20'e yakın sabun yelpazemiz ve 4 çeşiti ile  en çok tercih edilen rustik sabunumuz var. Benim de favori sabunum Lavantalı oval sabundur. Hem içeriği hem de üzeri tamamen bir doğa harikası. Kokusu da bir o kadar güzel görüntü bakımından da çok zarif. Elbette ki diğer modellerde öyle ama Bir Sabun Hikayesi'nin kurulduğu günden beri her aşamasında olan ilk ve tek sabunu lavantalı sabundur. Kuruluşumuzdan beri en çok rağbet gören ürünümüzdür kendisi. Ardından ise mandalina tarçınlı 2017 kış dönemine damgasını vuran sabunumuz geliyor. Mandalina seviyorsanız bayılacağınız bir sabun. Sabunu eline alan önce kokusuna sonra da üzerinde ki Canlı cipso çiçeğine vuruluyor. 3 ve 4. sabun hangisi derseniz bana göre pembe güllü olan... Pembe Gülü çok severim. Belki de bu yüzden papatya sona kalmış oldu. Papatyanın da kendine has bir havası var. Mart, Nisan ve Mayıs davetlerinde en çok tercih edilen sabunlardan biri. Bahara doğru yönelince papatyanın o zarif duruşu göze pek hoş geliyor... Bir Sabun Hikayesi'nde sadece sabunlar da yok elbette farklı ürünlerimiz de var. Son zamanlarda yine çok tercih edilenler arasında Cam çay tüplerimiz, cam mumlarımız ve söz/nişan tepsilerimiz gibi pek çok ürünümüz daha var...

Kullanıcılar Bir Sabun Hikayesinin ürünlerini daha çok hangi maksatla kullanıyorlar?

Özel gün davetlerinde çoğunlukla Düğün ve Nikah davetlerinde hediye maksadıyla kullanılıyor. Sanırım farklı oluşu düğün ve nikahlarda daha cezbedici oluyor. Özellikle banyolarda dekoratif amaçlı olarak kullanılıyorlar. Herkes sevdiğine sevimli ve kokulu bir hatıra bırakmak ister öyle değil mi? :)

Bir Sabun Hikayesi ‘ni yurtdışına açılma gibi bir düşünceniz var mı ?

Son 6 aydır küreselleşmeye başladık ve hızla uluslararası çapta hem Bir Sabun Hikayesinin ismini hem de sabunlarımızın ününü duyurmaya devam ediyoruz. Şu zamana kadar Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere, Çin, Japonya ve Suudi Arabistan’dan pek çok müşterimiz oldu. Amacımız elbette uluslararası alanda daha da çok büyüyüp ikinci şubemizi İngiltere de açabilmek. Son birkaç aydır yurtdışına açacağımız şubemiz üzerine yoğunlaştık. Umarım en yakın zamanda da amacımıza ulaşacağız. 

Bir Sabun Hikayesi  olarak ürünlerinizi kullanan müşterilerle olan ilişki sadece birer müşteri – satıcı ilişkisinden mi ibaret ?

Atölyeye gelen misafirlerimden örnek vermek istiyorum... Yaşlarımız hemen hemen birbirine yakın olduğu için bir müşteri-satıcı ilişkisi kadar mesafeli değil fakat bir arkadaş ilişkisi kadar da yakın değil, orta kıvamı samimiyetle, içtenlikle yakalıyoruz. Güler yüzlü, tatlı bir tebessüm ile Atölyemizden ayrılan misafirler bizim en büyük mutluluğumuz oldu hep... 

Sizce sabunu sabun yapan temel özellikler neler?

Tek kelime ile formülü.  Her sanatçının kendine özel bir formülü vardır. 

Sabun alırken dikkat edilmesi gerekenlerden bize bahsedebilir misiniz ? 

Sabunun ham maddesi ve içeriği oldukça zengindir. Kullanılan ürünler kadar oranları önemlidir.  Deneme yanılma yöntemi ile bu oranların bulunması oldukça güç dolayısıyla cep yakabilirler. :)  Bu sanata  başlayacak kişilere oldukça bir bütçe ayırmalarını tavsiye ederiz.  Bizden söylemesi... :)

Bu meslekte söz sahibi olmak isteyen ; mesela yeni açılan yerlere  neleri  tavsiye etmek istersiniz?

Özgün olsunlar, kendi tasarımlarını yapmaya çalışsınlar. Farklı ürünler denesinler. Var olan bir şeyin benzerini yapmak kolaylıktır. Fakat olmayan bir ürünü tasarlamak yaratıcılıktır. Herkese yaratıcı olmalarını ve bu işe başlayacaklarsa pes etmemelerini, sabırlı olmalarını diliyoruz.

Alanınızla ilgili sıkıntılar neler?

Her işin bir zorluğu vardır. Bana kalırsa en zorlu olan bölümü el işçiliği yanı sıra sabunların yapımıdır. Bir kaç saatte değil, her sabun türüne göre bir kaç günde hazırlanıyorlar. Bu da oldukça yorucu fakat bir o kadar da keyifli oluyor. 

Bir Sabun Hikayesi  ailesi olarak elbette ilginç bir çok anınız olmuştur. Bu ilginç anılardan bize bahsedebilir misiniz ?

Son anda gelen siparişler, davetine sadece 3 gün kala bizi arayan müşterilerimiz, teslim tarihine 1 ay varken aniden tarihlerinde değişiklik olan ve bizden 2 gün içerisinde sabunlarını isteyen müşterilerimiz ve buna benzer bir çok ilginç olay hemen hemen her gün başımıza gelebiliyor. :) 

Son olarak okuyucularımıza ileteceğiniz  mesajlar var mı?

2017 Ocak ayından beri  her gün büyük bir keyifle çalıştık, aldığımız her yorum bizi bir basamak daha ileriye taşıdı. Ve inanıyorum ki bu başarı hep daim olacak, bizi tercih eden, bu yolda bize güvenen, en özel günlerine bizi de ortak eden  herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz. Kasım ayı sonu-Aralık ayı başı itibariyle de web sayfamız "birsabunhikayesi.com" açılıyor Tüm ürün yelpazemizi oradan da inceleyebileceklerini hatırlatmak istiyorum. Bir Sabun Hikayesi olarak yeni misafirlerimizi de ailemize bekliyoruz. Bir gün yolunuz düşerse İstanbul  Zeytinburnu'nda ki atölyemize sıcacık kahvemizi içip, bir küçük mutluluğunuzu paylaşmaya bekleriz. :) Sevgiler... 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam