SON DAKİKA
reklam
reklam

Kamu Başdenetçisi Malkoç ile Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğu

Eklenme Tarihi: 11 Aralık 2017, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 115979

İSTANBUL

Kamu Başdenetçisi Malkoç ve beraberindeki heyet ziyarette, Rektör Gündoğan’dan Anadolu Üniversitesinin yürüttüğü faaliyetlere ilişkin bilgiler aldı. 

Ziyaretin ardından ise Malkoç, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3’üncü sınıfta öğrenimine devam eden bedensel engelli öğrenci Alperen Selvi ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Aynı zamanda Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğu başkanı da olan Selvi, engellilerin kamuda yaşadıkları problemleri dile getirdi.

Selvi, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan “Engelli Vatandaşların Kamu Hizmetlerine Alınmaları ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Taslağı”nı, Ombudsman Şeref Malkoç’a takdim etti. Gayretlerinden dolayı başta Abdullah Selvi olmak üzere diğer emeği geçenleri tebrik ettiğini dile getiren Kamu Başdenetçisi Malkoç ise, bu konuyla özel olarak ilgileneceklerini belirtti.

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğu Başkanı  Selvi "Biz mezun olup sınav kazansak dahi bazı mesleklere gelemiyoruz. Bu da bir takım eski kanunlardan kaynaklanıyor. "

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğu Başkanı ve Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Selvi ise Kamu Başdenetçisi  Şeref Malkoç’la  yaptığı görüşmede hakkında ise gazetemize şunları söyledi ,

 " Öncelikle gazetenize haberlerinizden ve  Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğu ‘na olan ötürü  katkıdan ötürü çok teşekkür ediyorum.  Biz hocalarımız ve arkadaşlarımızla birlikte geçen sene bir kanun taslağını oluşturduk. Bu taslak, engellilerin kariyer mesleklere girişini yasaklayan muhtelif kanunlardaki maddeleri kaldırmayı amaçlamakla beraber engellilerin kamu hizmetine alınması ile ilgili genel esasları belirliyor. İstediğimiz şu; biz mezun olduktan sınavı kazansak dahi hakim, savcı, kaymakam gibi mesleklere gelemiyoruz. Bu da bir takım eski kanunlardan kaynaklanıyor. Biz de bunların dışında bir tasarı hazırladık kamu başdenetcimize sunmak için. Daha önce Cumhurbaşkanımızla da  bu konu hakkında görüşmelerimiz oldu. Cumhurbaşkanımız da  sıcak baktığını söyledi. Sadece iş bu taslağın komisyondan geçmesine bakıyor. Kendimizi tekrar tekrar kendimizi hatırlatmak istiyoruz. Ben de mezun olduktan sonra aynı sıkıntıyı yaşamamak için önlemimi almak istiyorum. Kamu Denetçiliği de burada önemli bir kurum. Bunun düzeltilmesi insanlığın gereğidir. Engellilerin kariyer mesleklere gelmesiyle engellilerin birçok problemi de kendiliğinden çözülecektir” 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam