SON DAKİKA
reklam
reklam

Basın Mensuplarıyla Buluşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’tan Dikkat Çeken Açıklamalar

Eklenme Tarihi: 16 Ocak 2018, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 93447

İSTANBUL

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde’, Maltepe’de yayın yapan yerel gazetecilerle Altıntepe’de bulunan Kadın Girişimcilik Mutfağı’nda bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 4 yıllık görev süresinde süreçte gerçekleştirdikleri çalışmaları ve önemli projelerini paylaştı.

Belediye Başkan Yardımcıları Melih Morsünbül, Ömer Ekşioğlu, Haydar Battal,Canan Döner, Jale Yağcı,Fatma Gökkaya, Gültekin Karataş’ın Basın Danışmanı Bülent Ergün  ve bazı birim müdürlerinin de  da hazır bulunduğu toplantıda, Gülsuyu Stadı, kreşler, veterinerlik hizmetleri, Girişimcilik Mutfağı, Küçükyalı Tıp Merkezi ve Üreten Engelliler Merkezi gibi önemli projeler başta olmak üzere, kadınlar, engelliler ve sporculara yönelik çalışmalar, altyapı çalışmaları ve hizmetlerle ilgili gazetecileri bilgilendiren Kılıç, 2018’de yapılması ve bitirilmesi planlanan Cevizli Şehir Parkı, Gülsuyu Cemevi ve Yaşar Kemal Kültür Merkezi projelerini de gazetecilere açıkladı.

Maltepe Belediye Başkanı Kılıç ayrıca secim vaatleri arasında yer alan MEXPO projesinin de hazırlık aşamasının  önemli ölçüde tamamlandığını ve konuyla ilgili devlet yetkililerinden randevu istediklerini, cumhurbaşkanlığından, başbakanlıktan ve diğer tüm birimlere kadar başvurular yaptıklarını cevap beklediklerini söyledi.

Kılıç “Yerel basının güçlendirilmesi bizler için çok önemli . Maltepe’de bizler birlikte olursak ilçemiz güzelleşir, iyi bir noktaya varırız.” 

Toplantıda tüm gazetecilerin “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlayan Kılıç ise  , “Doğru, dürüst ve ilkelerinden taviz vermeden, bilgi-belgeye dayanmadan yazan, kaleminin satmamış gazetecilerin günü kutlu olsun. Gazeteciliğin, her geçen gün daha da öneminin artacağına bir meslektaşınız olarak inanıyorum. Yerel basınımızın bu anlamda çok sorunları var, bunun da farkındayız. Bunların çözümü için sizlerle sık sık bir araya geliyoruz. Yerel basının güçlendirilmesi bizler için çok önemli. Bunu sağlayacağız. Maltepe’de bizler birlikte olursak ilçemiz güzelleşir, iyi bir noktaya varırız. Emekleriniz için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Maltepe’nin ilçe tarihiyle ilgili önemli belgeyi basın mensuplarına gösterdi 

Maltepe’nin kuruluşu ile ilgili detayları bilgiler öğrenmek üzere 12 kişilik ekip kurduğunu söyleyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, kendisinin en son Maltepeli olduğunu belirterek,  objektiflere sunduğu belgenin de 4 Aralık 1899’da Maltepe’nin belediye olarak ilk kuruluş yılı  olduğunun ve padişahça  da imzalanan  bir ferman olduğunun altını çizdi ve “Maltepeliyim demekle Maltepeli olunmuyor.” diyerek çok manidar bir yorumda bulundu.

Kılıç konuyla ilgili olarak şunları söyledi. “Maltepemizle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bir kültür çalışması olacak bu. Bu çalışmayı ve topladıklarımızı bir kültür evi veya müze kurarak sergileyebiliriz. İşte bu kadar eskiye dayalı bir geçmişimiz var.  Bununla onur ve gurur duyuyorum” 

 

Ali Kılıç’tan  kendisine ve yöneticilerine  yönelik sürekli yorumlar yapanlara “ Ellerinde bilgi belge varsa savcılığa suç duyurusunda bulunsunlar .” 

Kendisiyle ilgili medyada yanıltıcı haber yapan internet haber sitesi için erişim engeli kararı aldırıldığını ve yargıya başvurduklarını ifade eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a sosyal medyada kendisine ve yöneticilerine  yönelik sürekli yorumlar yapan başka bir şahıs için yargıya başvuruda bulunup bulunmadığını ve bundan nasıl etkilendiğini soran gazeteciye, “Eğer ellerinde bilgi belge varsa savcılığa suç duyurusunda bulunsunlar, öyle yazmakla olmaz ve etkilenmiyorum” şeklinde konuştu.

Ali Kılıç’tan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte çektirdiği  fotoğraf için “Kavga değil hizmet üretmek için seçildik. Üretmenin yolu da diyalogdan geçiyor.” yorumu 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç,‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ için Maltepe’de gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte çektirdiği  ve kendi sosyal medya sayfasından yayınladığı o fotoğraf için bir sakınca görmediğini belirten açıklamasında “yerel yöneticiyim gayet medeni bir tavır” şeklinde yorum yaptı.

CHP içerisinde de ,medyada da  değişik yorumlara yol açan fotoğraf için   Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç yaptığı değerlendirmesinde ise şunları söyledi   ;

“Paylaşımımızın farklı alanlara çekilmesini gerçekten anlamış değilim. Herkesin bulunduğu bir ortamda yerel bir yöneticinin bağlı bulunduğu içişleri bakanını selamlaması, ilçesiyle ilgili hele ki; söz konusu uyuşturucu ise . Bir de uyuşturucu çağımızın bir sorunu olarak ortaya duruyor. Dünyanın her tarafından milyonlarca dolar yatırımlar yapılıyor. Bu bataklıktan kurtarmak için gençlerimizi kurtarmaya çalışıyoruz. 

Bu organizasyona sayın bakan tarafından davet edilmiştik. Zabıta müdürümüz oradaydı, benim dışımda başka CHP’li belediye başkanı arkadaşlarımda vardı. Bende sayın bakanı selamladım ve içeriye girip birkaç görüşümü kendisiyle paylaştım. Bu çok medeni bir tavır. Bundan rahatsızlık duymuyorum. Aklı selim olanın da duymaması gerekir. Sonuçta bizler bu ülkenin yöneticileri bu ülkenin vatandaşlarıyız. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı da başbakanı da sandıkla geldikten sonra bizim her zaman Başbakanlarımız Cumhurbaşkanlarımızdır.

Siyaseten örtüşmeyebiliriz ama bu ülkenin de bir gerçeği var ki; sandıktan çıkan yöneticilere hepimizin saygı duyması gerekir. Hele hele ben bir yerel yönetici olarak, bir bakana bilgi vermek ve ağırlamak gibi doğal bir şey göremiyorum. Daha önce de Cumhurbaşkanı bir açılış için Maltepe’ye geldi, orada da kendisini karşıladım. Başbakanımız geldiğinde de karşıladım. İlçemin belediye başkanı olarak bu benim görevim. Hiç kimse kusura bakmasın, siyaset kutuplaştırma sanatı değil, siyaset uzlaşma ve uzlaştırma sanatıdır.

Sonuçta projemiz hakkında bekleyenler var. Sivil toplumun oradan çıkacak sonucu bekleyişleri var. Gençlik için çalışan gönüllü insanlar var. Onların da bu buluşmamızı bilmesi adına tamamen iyi niyetle yapılmış bir paylaşımdır. Şahsi değil Maltepe ve ülkemiz için bir çabanın yansımasıdır.

Kaldı ki kavga değil hizmet üretmek için seçildik. Üretmenin yolu da diyalogdan geçiyor. Herkesin fikrine görüşüne saygım var ama benim de belediye başkanı olarak halkın menfaatini, huzurunu, mutluluğu sağlama görevim var. Genel Başkanımızın da bizlere telkini her zaman önceliği halkın beklentilerine vermemizdir. Hem partim hem şahsım adına yanlış bir iş yapmadım.

Bu duygular ile yaptığım paylaşımın, ülke gündemindeki yüksek siyasi tansiyon sebebi ile böyle abartıldığını düşünüyorum.” 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam