SON DAKİKA
reklam
reklam

Çadırlara mahkum edilen hayatlar

Eklenme Tarihi: 24 Kasım 2015, Salı - 12:00   Okunma Sayısı: 145743

HATAY 

Esed rejimine bağlı birliklerin, Rusya'nın da desteğiyle Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılarından kaçan ve sınıra yakın güvenli bölgeye sığınan Suriyeliler, Türkiye'den ulaştırılan yardım malzemeleri ile kendilerine yeni yaşam alanı oluşturuyor.

Bombardıman nedeniyle iç bölgelerdeki köylerinden kaçan Suriyeliler, Türkiye sınırı yakınlarında elektrik ve suyun olmadığı Yamadı'ya sığınıyor. Canlarını kurtarmak adına yanlarına hiçbir şey alamayan çoğunluğu Türkmen çok sayıda Suriyeli, Türkiye'den gelen yardımlarla barınacakları ortamı hazırlamaya çalışıyor.

AFAD ve Türk Kızılayı başta olmak üzere hayırsever kurum ve kişilerin gönderdiği yardım malzemeleri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Yatak, yorgan ve battaniyeden gıdaya birçok malzeme, Arfalı bölgesindeki sınır hattında araçlarına yüklenerek iç bölgelerde çadırda kalanlara götürülüyor.

"Halkın her şeye ihtiyacı var"

Suriye Türkleri Derneği yardım dağıtım sorumlusu Muhammed Kömürcü, AA muhabirine, bölgedeki halka AFAD ve Türk Kızılayının 575 çadır verdiğini, bunların dağıtımının yapıldığını söyledi.

Herkesin elinden geleni yapmaya çalıştığını söyleyen Kömürcü, buradaki halkın her şeye ihtiyaç duyduğunu belirtti.

 
 
Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam