SON DAKİKA
reklam
reklam

'Dünyanın en iyi pastası bir gül kadar mutlu edemez'

Eklenme Tarihi: 12 Şubat 2018, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 221504

ANKARA

Özel günlerin en güzel hediyesi çiçeklere 40 yılını veren Hüsnü Midiliç, Türkiye'de çiçek kültürünün giderek zayıfladığını ancak çiçeğin hala en anlamlı hediye olduğunu ifade ederek, "İnsanlar 'Evime gül alana kadar, yemek alırım, yemeklik gıda alırım, et alırım, tavuk alırım.' diyorlar. Dünyanın en iyi pastalarını götürseler, bir tane gül kadar insanı mutlu edemezler." dedi. 

Ümitköy'de eşi ve çocuklarıyla çiçekçilik yapan Hüsnü Midiliç, 40 yıldır sektörde olduğunu söyledi.

Dükkanını Sevgililer Günü için her türden renk renk çiçeklerle donatan Midiliç, 14 Şubat için yoğun mesai yürüttüklerini kaydetti.

Herkese özel günlerde çiçek alma tavsiyesinde bulunan Midiliç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çiçek, en başta sevgiyi temsil eder. Hiçbir şey bir çiçek kadar bir insanı mutlu etmez. Bir tane gül bile bir insana dünyalar kadar mutluluk verir, sevgi verir. Herkes sevgilisine, eşine, dostuna, annesine çiçek alsın, kaçırmasınlar bu özel günleri derim."

"Türk milletinin çiçek kültürü çok zayıf"

Midiliç, son zamanlarda insanların maddiyata daha çok önem verdiğini, alışkanlıkların değiştiğini, çiçeğe verilen değerin de azaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Türk milletinin çiçek kültürü çok zayıf. Kültür eksikliği bunun nedeni. İnsanlar 'Evime gül alana kadar, yemek alırım, yemeklik gıda alırım, et alırım, tavuk alırım.' diyorlar. Bunları öne sürüyor insanlar. Boğazımıza düşkün bir milletiz. Pasta, börek, çikolata gibi hediyeleri tercih ediyorlar. Dünyanın en iyi pastalarını götürseler, bir tane gül kadar insanı mutlu edemez."

"Sevgililer Günü'nde bir kez çiçek aldım"

Eşinin kendisine Sevgililer Günü'nde bir kez çiçek aldığını, zaten hep çiçeklerin arasında olduğunu söyleyen Midiliç, "Sevgililer Günü'nde sadece bir defa eşimden çiçek aldım. 20 yıldır çalışıyorum. O dönemde çalışmıyordum." diye konuştu.

Hüsnü Midiliç eşinin sözleri üzerine "Ben Sevgililer Günü'nde değil ama özellikle Anneler Günü'nde çiçek alıyorum eşime. Her sene götürmüyorum ama iki senede bir özel günlerde alıyorum. Tercihim orkideden yana oluyor." ifadesini kullandı.

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam