SON DAKİKA
reklam
reklam

Selçuk Aydın “ Oyuncuysan mesleğini severek yapmalısın .”

Eklenme Tarihi: 14 Şubat 2018, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 126592

İSTANBUL

Selçuk Aydın çok sevdiği Kurtlar Vadisinde oynamak isteyince, internetten nasıl oyuncu olabilirim diye yazıyor ve bir ajansa başvurup, görüşmek için çağrılıyor. Kayıt yaptıran Aydın da; Deniz Yıldızı dizisinde küçük bir rol alıyor ve mesleğe adımını atıyor. Koyu bir Beşiktaşlı olan ve terzilikle kuru temizleme işletmeciliği yapan Selçuk Aydın aynı zamanda aslen de Karslı bir aileden geliyor ve 8 aylık bir de oğlu var. Selçuk Aydın’la oyunculuk ve yaşamı hakkında güzel bir sohbette bulunduk. Aydın’ın kendi yetiştirdiği öğrencileriyle  beraber bir sinema filmi yapmak gibi de bir hayali var. Biz de;  Selçuk Aydın’a başarı dileklerimizi iletiyoruz. 

Katkılarından dolayı Aydın ailesine ve Onur Yıldırım’a teşekkür ediyoruz. 

Öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

34 yaşındayım,  evliyim 8 aylık da  bir oğlum var, aslen Karslıyım ama 14 yıldır Ankara'da yaşıyorum. Oyunculuk dışında terzi ve kuru temizleme işletmeciliği yapıyorum. Hayatımız bu şekilde sürüyor. 

Mesleğe nasıl ve ne gibi koşullarda başladınız ?

Mesleğe başlamam biraz ilginç oldu sanırım ;şöyle ki yaklaşık 5 yıl oluyor , Evde dizi izliyorum, tabi Kurtlar Vadisi dizisini  de çok severek izliyordum . Bende oyuncu olup Kurtlar Vadisinde oynamak istiyorum dedim ve internetten nasıl oyuncu olabilirim diye yazdım . Sonuçta; bir ajansa başvurdum, kısa zamanda aradılar ve görüşmek için çağrıldım .Çok  daha sonra gittim  ve kayıt yaptırdım . Aradan biraz zaman geçtikten sonra ilk deneyimim olan Deniz Yıldızı dizisinde küçük bir rol aldım ve bu sayede başlamış oldum...

Şu aralar çalışmalarınız nasıl gidiyor ?

Çalışmalarım tüm hızıyla  devam ediyor .Her şey yolunda yakında yeni projelerimiz var, inşallah  hayata geçireceğiz bu yeni projelerimizi de. 

Sizi oyunculuğa iten temel sebep ne oldu ?

Beni oyunculuğa iten şey açıkçası Kurtlar Vadisi dizisi oldu . Çünkü; vatanını ve milletini seven birisi olarak sürekli vatan hainlerinin dizi bile olsa cezasını çekmesini hep istemişimdir. Bu nedenle de   heves ediyordum bende oyuncu olup herkese kendimi sevdireceğim diye.

Oyunculukla alakalı olarak kendinizi gösterebileceğiniz alanlar oldu mu ? Yoksa amatör olarak mı çalıştınız ?

Tabi ki oldu... Ankara'da yayınlanan hemen hemen her dizide rol aldım. Profesyonel olarak çalışıyorum ve  1 yıla yaklaşık  bir süreçte de oyunculuk eğitimi aldım.

Oyunculuğu nasıl ve ne şekilde tanıdınız ?

Bir ajansa başvurmuştum kayıt olduktan kısa bir süre sonra. Figüran olarak Deniz Yıldızı dizisinde rol aldım ve bu sayede  de oyunculukla tanışmış oldum. Okuyucularımıza şunu belirtmek isterim, ilk deneyimimde inanılmaz heyecanlıydım...

En çok sevdiğiniz oyunculuk türü hangisi ve niçin seviyorsunuz ?

Dizi ve Sinemada oyunculuk yapmayı seviyorum, fakat hiç tiyatro deneyimim olmadı ama olmasını isterim elbette. Dizi ve Sinemada oynamayı şu yüzden seviyorum, yaptığınız işin karşılığını sizi izleyenlerden hemen alabiliyorsunuz... 

Türkiye’de oyunculuğa sizce nasıl bakılıyor ?

Bence Türkiye'de Oyunculuğa önem veren gerçekten severek yapanların dışında herkes para kazanmak  için bu sektörü seçiyor. Halbuki mesleği seviyorsanız para ikinci planda olmalı .  Şimdi durumu kısaca özetlemek gerekirse yapımcı, yönetmen vb gibi bu sektörde tanıdığı olanlar oyunculukla alakası bile olmasa oyuncu oluyor ve azcık meşhur olan herkes bu sektöre geçiyor . Para kazanmak tek amaç gördüğüm bu ; ama tabi ki gerçek anlamda seven ve insanlara mesajlar verenlerde bir o kadar fazla...

Oyunculuk demişken bu konuyla alakalı özel bir çalışmanız oldu mu ? Veya yapmayı düşünüyor musunuz ?

Özel bir çalışmam olmadı ama kendi yetiştirdiğim öğrencilerimle beraber bir sinema filmi yapmayı çok istiyorum. Bununla ilgili de çalışıyorum...

Mesleğinizde idol olarak örnek aldığınız ilham kaynağı olmuş birileri var mı ?

Evet var  tabi, Oktay Kaynarca..Bu sektörde onun kadar doğal oyunculuk yapanı görmedim . Gerek Kurtlar Vadisi, gerek Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz olsun, çok doğal oynuyor. Tek idol benim için Oktay abidir açıkçası.

Oyunculukta en çok çalışmak istediğiniz isim veya isimler kimlerdir ?

Oktay Kaynarca, Necati Şaşmaz ve Kenan İmirzalıoğlu ile her zaman bir projede yer almak istemişimdir...

Oyunculuğa yeni başlayanlara neleri tavsiye etmek istersiniz?

Benim oyunculuğa yeni başlayanlara tavsiyem şudur ;gerçekten yeteneğiniz varsa ,kendinize de güveniyorsanız mutlaka bir oyunculuk eğitimi alarak yolunuza devam edin.  Çünkü; haklı olarak hiç bir yönetmen beceriksizliğe tahammül edemezler, yani eğitim alarak hem kendi işinizi hem de yönetmenlerin işini kolaylaştırın diyorum.

Gündelik hayatında neleri severseniz ve nelerden hoşlanmaktasınız ?

Ben Beşiktaşlıyım bu nedenle Beşiktaş'ın maçlarını izlemeyi çok seviyorum. Süper Lig ve  Şampiyonlar Liginde de Beşiktaş’a başarı diliyorum. Ayrıca insanlarla sohbet etmeyi kendimi herkesten bir şeyler öğrenerek geliştirmeyi çok seviyorum... 

Son olarak okuyucularımıza ileteceğiniz mesajlar var mı?

Bütün okuyucularımızı selam ve sevgilerimi iletiyorum, her zaman söylediğim bir şeyi tekrarlamak istiyorum sanat yapanları lütfen sanatından ve başarılarından ötürü sevelim ,asla kimseyi görüşlerinden ötürü yargılamayalım neticede herkes özgür ve hür iradesiyle  her görüşte olabilir bizlere düşen saygı duymaktır diye düşünüyorum. 

Sizlere de zahmet edip bizimle röportaj yaptığınız için çok teşekkür ediyorum .Gazetenize de başarı dileklerimi gönderiyorum. Sevgiler ve saygılar dileklerimi iletiyorum.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam