SON DAKİKA
reklam
reklam

Tarihçi/Yazar Ertuğrul Sertbaş “Adamın Hikayesi” Gösterisiyle Atatürk’ün Yaşamından İlginç Anekdotlar Anlattı

Eklenme Tarihi: 8 Nisan 2018, Pazar - 13:00   Okunma Sayısı: 262622

Tarihçi/Yazar Ertuğrul Sertbaş’ın Katılımı ve sunumuyla CHP Gençlik kollarının  organizasyonuyla “Adamın Hikayesi” Adlı Tek Kişilik Gösterisini Maltepe Sahili Beşçeşmeler Meydanında yoğun bir katılımla  gerçekleştirdi.

CHP Maltepe gençlik kolları başkanı Gökhan Demir ise   konuşmasında “Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Zaferi, Cumhuriyetin Kuruluşu ve birçoğunun sergilenip hikayeleriyle anlatıldığı gösteride yeniden Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizi anmış olduk. Katılım sağlayan konuklarımıza, yazarımız Ertuğrul Sertbaş’a ve tüm örgütümüze teşekkür ederim “ dedi.

Tarihçi/Yazar Ertuğrul Sertbaş “ Gösteride birçok farklı kaynaktan edinilen ve tabii bir kısmı da yazarın kendi araştırmalarından elde edilmiş, Atatürk’le ilgili az bilinen olaylar ve anekdotlar kullanılmıştır . Mustafa Kemal Atatürk ya çok yüceltilmiş ya alabildiğine kötülenmek istenmiştir. Mustafa Kemal ve dönemi, bir başkasının değil, bizimdir… Tarihimizin bir safhasıdır.

Tarihçi/Yazar Ertuğrul Sertbaş  ise gazetemize yaptığı açıklamada Mustafa Kemal ve döneminin tarihimizin özel bir dönemi olduğunu ve  Milli Mücadele’yi başlattıklarını ifade etti. Sertbaş; bu anlamlı dönemin ya çok abartılı bir şekilde anlatıldığını ya da yok sayılmak istendiğini  söyledi  ve bu kitapta, Atatürk’ü ve mücadelesini ve sonra yaptıklarını, hayat hikâyesiyle birlikte derli toplu verdiklerini açıklayarak şu cümleleri kullandı .

“Adamın Hikâyesi tek kişilik bir gösteri olarak başladı. 2016 yılından bu yana devam eden bu gösteride, birçok farklı kaynaktan edinilen ve tabii bir kısmı da yazarın kendi araştırmalarından elde edilmiş, Atatürk’le ilgili az bilinen olaylar ve anekdotlar kullanılmıştır.

Ana tema olarak gösteride anlatılan olayların yer aldığı , Atatürk’le tanışma fırsatını yakalayan çiftçisinden ordu komutanlarına kadar birçok yerli ve yabancı şahsiyetin onunla ilgili anıları yer almaktadır. Bu olayların kimi hüzünlü, kimi eğlenceli, kimi insanın yüreğini bu vatanın bir evladı olmaktan dolayı gurur ve heyecanla dolduran olaylardır.

Mustafa Kemal Atatürk ya çok yüceltilmiş ya alabildiğine kötülenmek istenmiştir. Mustafa Kemal ve dönemi, bir başkasının değil, bizimdir… Tarihimizin bir safhasıdır.

Ne aşırı yüceltmekle bir yere varabiliriz, ne Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı dönemi “90 yıllık ara dönem” diyerek yok sayabiliriz. Millî Mücadele, bizim milli mücadelemizdir; başkasının değil.

Yedi düvelin istilasında uğrayan bir Osmanlı’dan bahsediyoruz. Türk’ün Anadolu’dan silip atmak isteyen bir Sevr Projesi’nin dayatılmasından bahsediyoruz…

Bir öncü gerekiyordu ve o öncü de Mustafa Kemal olmuş, Milli Mücadele’yi başlatmıştır.

Türkiye’mizi parçalamak isteyen İtilaf Devletleri İstanbul’u işgal etmiş, Padişah’ı kıpırdayamaz hale getirmiş, Damat Ferit Paşa hükûmetlerine, istediklerini dikte etmişlerdir. Osmanlı sahasının her tarafında “Çoban Ateşleri” boyunduruğu kırmak için yakılmış, Mustafa Kemal Atatürk, bu “Çoban Ateşleri”ni, Amasya’da Erzurum’da, Sivas’ta, en son Ankara’da birleştirmiş ve düşmanla kıyasıya bir savaşa girişmiştir.

Tarihin akışını değiştiremezsiniz . Tarihte “Keşke” ye yer yoktur. Tarihin bir dönemini de silemezsiniz. O dönem de sizin tarihinizdir.

Dönemleri silseydik, 16 Türk devletinden bahsedemezdik. Biri dönemini tamamlamış, biri kurulmuştur. Sonra gelen, bir öncekini yok sayabilir mi? Sonrakini beğenmeyen, bir öncekini getirebilir mi?

Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz? Atatürk üzerine binlerce kitap yazılmıştır. Biz  de bu kitapta, Atatürk’ü ve mücadelesini ve sonra yaptıklarını, hayat hikâyesiyle birlikte derli toplu verdik. Bir bütün hâlinde, Atatürk’ü ve mücadelesini tanıtmak istedik.”

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam