SON DAKİKA
reklam
reklam

Milletvekilliğine Adaylığını Açıklayan Veysel Akay’dan Çarpıcı Değerlendirmeler

Eklenme Tarihi: 6 Mayıs 2018, Pazar - 09:00   Okunma Sayısı: 153741

Siyasetçi ve Eğitimci Veysi Akay yakın dönemde kurduğu Akay Eğitim Kurumlarıyla İstanbul Anadolu Yakasında dikkatleri çekti. Akay Eğitim Kurumları bulunduğu bölgelerde velilerin ilgisiyle karşılanırken, Akay Eğitim Kurumlarının kurucusu olan Veysi Akay da milletvekilliğine aday olma karadı aldı. Aynı zamanda AK Parti İl Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu üyesi de olan Veysi Akay, 24 Haziran’da yapılacak olan erken genel seçimlerde milletvekili aday adayı olduğunu açıklayarak bu görevinden istifa etti.

Akay, Eğitim sorunlarında söyleyecek sözleri, yapacak işleri olduğuna inandığı için aday adaylığını açıkladığını belirterek; “Değişen zaman, gelişen teknoloji ile her zaman bir adım önde olması geren eğitim sorunlarına çözüm üretmek için aday adayı oldum” derken bu görüşlerini yerel basın mensuplarıyla da paylaştı.

Akay Eğitim Kurumları kurucusu ve AK Parti 27.Dönem İstanbul Milletvekilliği Aday Adayı Veysi Akay “Gerçekten de İstanbul da yaklaşık 3 milyonun üzerinde Doğu ve Güneydoğulu olan hemşerilerimiz yaşamaktadır. Ve bunların 2. 3. Nesil çocukları da İstanbul doğumlu olmakla beraber o aidiyete sahip olarak yaşamlarına devam etmektedirler. Dolayısıyla 4 milyona yakın nüfusun hakkaniyet gereği demokrasilerde vazgeçilmez bir unsur olan temsili gereği bulunmaları gerekiyor”

Veysi Akay toplantıya başlarken  Kadıköy ilçe teşkilatı kuruluşu sonrası Eğitim Komisyon Başkanlığı  görevi aldığını belirterek AK Parti’den neden milletvekilliği için aday adayı olduğunu şu gerekçelerle anlattı .

“Kadıköy İlçe Teşkilatının kuruluşunun ardından da yönetim kurulu üyeliğinde bulundum. Daha sonra Maltepe ilçe başkan yardımcılıklarında bulundum. Şuanda da hali hazırda İstanbul il yönetiminde sivil toplum ve halkla ilişkiler derneğinde görev aldım. Parti içi hakem ve demokrasi kurulunun da üyeliğini yapıyorum. Dolayısıyla teşkilatta 16 yılı geride bırakan tecrübeye sahibiz. Bu tecrübe çerçevesinde teşkilat temsili açısından aday adaylığımı koymuş bulunuyorum.

İkincisi, Mardinliyim, özellikle son 4 yıldır sivil toplum ve halkla ilişkiler alanında İstanbul da bulunan Doğu ve Güneydoğu STK’larıyla çok yoğun çalışmalar yürüttük. Bölgedeki Hakkâri, Batman, Diyarbakır Bitlis, Van ve  Urfa gibi bu alandaki yaklaşık 22 vilayetin temsilcileriyle hep bir araya geldik.

Ve arkadaşlarımızın dertleriyle dertlenmeye ve çözüm noktası olmaya gayret ettik. Bu çalışmalar neticesinde de bu derneklerimizin bu STK’larımızın, bu örgütlerimizin temsil noktasında sıkıntı içerisinde olduğunu gördük ve yaşadık. Dolayısıyla bunların temsili açısından da aday adaylığımızı koymuş bulunuyoruz. Gerçekten de İstanbul da yaklaşık 3 milyonun üzerinde doğu ve güney doğulu olan hemşerilerimiz yaşamaktadır. Ve bunların 2. 3. Nesil çocukları da İstanbul doğumlu olmakla beraber o aidiyete sahip olarak yaşamlarına devam etmektedirler. Dolayısıyla 4 milyona yakın nüfusun hakkaniyet gereği demokrasilerde vazgeçilmez bir unsur olan temsili gereği bulunmaları gerekiyor. İşte bizde bu anlamda bu demokrasinin varlığı açısından aday adaylığımızı koyuyoruz.

Bu dili konuşan, buradan gelen birisi olan bu arkadaşlarımızın bu kardeşlerimizin ve hemşerilerimizin dertleriyle dertleneceğiz ve onların sorunlarına çözüm üretmeye çalışacağız. İnşallah yasama organında.

Akay “Eğitimi, davranışlar belirler. Kendi alanımız olan eğitim hakkında konuşacak olursak maalesef okullarımızda müdürlerimiz idarecilerimiz öğretmenlerimiz öğrencileriyle, velileriyle olan ilişkilerinde bunları çok yaşıyorlar. Temel kaideler ve unsurlar kaybedildiğinde işte bu da ortaya çıkıyor.”

Akay Eğitim Kurumları kurucusu ve AK Parti 27.Dönem İstanbul Milletvekilliği Aday Adayı Veysi Akay milletvekilliğine adaylığını açıkladığı toplantıda  eğitim konusuna da özel bir yer ayırarak  adaylık gerekçeleri arasında eğitime şu vurguyu yapmış oldu

“ Milletvekilliğine üçüncü aday olma gerekçem ise, ben eğitimciyim. Marmara üniversitesi tarih bölümü bitirdim, yine aynı üniversitede yüksek lisans yapmış oldum. Yaklaşık 21 yıldır da İstanbul’da Kadıköy de Maltepe’de Erenköy’de Pendik’de Sancaktepe’de okullarımız oldu. Dolayısıyla 20 yıla yakın bir süredir eğitimin her kademesinde görev aldım. Öğretmen olarak, zümre başkanı olarak, müdür yardımcısı olarak, müdür olarak, kurucu olarak bütün bu süreçleri yaşadım, yaşamaya devam ediyorum. Bu açıdan da eğitimin içerisinden geliyorum. Eğitimin dertlerini biliyorum.

İşte bu eğitim noktasında da işin mutfağından gelen biri olarak bu konularda söyleyecek sözümüzün olduğunu düşünüyorum. Eğitim sendikalarıyla da bu konu konuşuldu. Özel sektörde özel kurumlar derneğinin başkanlığını yapıyorum. Dernek çalışmalarımızda da, yani birebir gittiğimiz her dernek çalışmasında bunları anlatmaya çalışıyoruz ve anlatmaya da devam edeceğiz. Dolayısıyla bu alanı, 3 temel konuyu ve başlığı dikkate alarak bunların toplamından hareketle de aday adaylığımızı koymuş olduk. Eğitim bir ülkenin olmazsa olmaz en temel en vazgeçilmez unsurudur. İnsan daha anne karnından itibaren eğitimle karşılaşıyor. Anne karnında başladığı bu eğitim serüveni ölünceye kadar devam ediyor. Hatta inancımıza göre öldükten sonra da devam ediyor. Dolayısıyla bu kadar vazgeçilmez olan eğitim, eğitimin temel kaideleri var.

Elbette dünya yenileniyor, hayat yenileniyor. Milyon yıldan bu yana devam eden insan müktesebatı ve insanlığın birikimi artarak geometrik olarak büyüyor. Ancak vazgeçilmemesi gereken temel kaideler var eğitimde. Öğretmen temel kaidedir, öğrenci temel kaidedir. Dolayısıyla bu temel kaideleri bozmamamız lazım. Öğretmen öğretmen olarak kalacak, o saygınlığından hiçbir zaman taviz verilmeyecek. Öğrenci, öğrenci olduğunu bilecek. Şimdi proje adı altında karşımıza gelenler maalesef öğrenci değil. Bu doğru değil. Evet, yenilikçiliğe karşı asla değiliz. Dünya değişiyor, hepimiz değişiyoruz. Hayat değişiyor, yepyeni uygulamalar var yakın zamanda yapay zeka ile dersler verileceğinden bahsediliyor. Okullaşma artık olmayacak, artık internet üzerinden yapay zeka kullanılarak eğitimin devam ettirileceği konuşuluyor. Bu konuşuluyor. Bu  çok uzun yıllar sonra gelecek gibi algılanmasın. Bunların içerisindeyiz, bunları konuşuyoruz, çok yakın dostlarımız var. Eğitim teknolojilerini takip eden. Amerika’da Silikon Vadisi’nde bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. Tamamen dijital ortamda öğrenci çalışmalarını kodlayan, öğrencilerin olası tepkilerini bilgisayara kaydettikten sonra yapay öğretmenlerle ders anlatılan uygulamalar var.

Ama biz bu kadim medeniyetin çocukları olarak ve o kadim medeniyetin tevarüs ettiği ülkede ve gelenekte yaşayan Türkiye olarak eğitimdeki o olmazsa olmaz taşları bozmamamız lazım. Öğretim,  bir konunun teknik olarak çocuklara öğretilmesidir. Son zamanlarda yaptığımız öğretimdir. Biz çocuklara mc2’yi gösteriyoruz, kimine suyun kaç derecede kaynatıldığını gösteriyoruz vesaire vesaire. Dünya savaşının kaç tarihleri arasında olduğunu, ama işin eğitim boyutunu kaçırmamak lazım. Eğitimi, davranışlar belirler. Kendi alanımız olan eğitim hakkında konuşacak olursak maalesef okullarımızda müdürlerimiz idarecilerimiz öğretmenlerimiz öğrencileriyle, velileriyle olan ilişkilerinde bunları çok yaşıyorlar. Temel kaideler ve unsurlar kaybedildiğinde işte bu da ortaya çıkıyor. Artık çocuk okula gelmiyor. Artık çocuk öğretmenine öğretmen olarak bakmıyor. Müdürüne idareci gözüyle bakmıyor, dolayısıyla bu bakış açısı olmadığında da disiplin olmuyor. Disiplin olmayınca da orada ortaya bir eser çıkmıyor ve son derece yanlış, sıkıntılı işler çıkıyor. Geçmiş zamanlarda disiplin olmazsa olmazlardan bir tanesiydi. Disiplin derken, elinde falakalarla, dövelim öldürelim, sırtına vuralım… Bu disiplinden bahsetmiyoruz. Bizim bahsettiğimiz disiplin, öğretmenlerimiz sadece bir bakışıyla bile sınıfta bir sükûneti sağlayabiliyordu. Bir okulu susturabiliyordu. Bir tören sırasında bir beden eğitimi öğretmeninin sadece bir bakışı mevcut Bin öğrenciyi susturabiliyordu. Bugün değil beden eğitimi öğretmeni, değil okul müdürü, değil ilçe milli eğitim müdürü, maalesef en üst düzeydeki yöneticimiz bile gelse bin öğrenciyi bırakın on öğrenciyi susturamıyoruz. Neden? İşte o disiplinsizliği maalesef ayaklar altına almış olduk”

Toplantı basın mensuplarının Akay Eğitim Kurumları kurucusu ve AK Parti 27.Dönem İstanbul Milletvekilliği Aday Adayı Veysi Akay’a yönelttiği sorular ve Akay tarafından verilen cevaplarla devam etti. Öte yandan Veysi Akay’ın önümüzdeki dönemde de adaylık çalışmalarına tüm hızıyla devam edeceği öğrenildi .

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam