Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-8-malatya-uluslararasi-film-festivali-yeni-odullerle-cesitleniyor-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
8. Malatya Uluslararası Film Festivali Yeni Ödüllerle Çeşitleniyor - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

8. Malatya Uluslararası Film Festivali Yeni Ödüllerle Çeşitleniyor

Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2018, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 64116

8 senedir sinema severlerin ve Malatyalı sanat severlerin yoğun bir ilgi gösterdiği, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 09 – 15 Kasım 2018 tarihleri arasında 8.si düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali hazırlıkları yoğun şekilde devam ediyor.  

Festivale dair ayrıntılar da netleşiyor; ulusal sinemaya katkı amacıyla bir dizi yeniliğin hayata geçirileceği festivalin ödüllerine yenileri eklendi. Festivalde; bu yıldan itibaren sinemamızın büyük ustası Lütfi Ömer Akad adına En İyi İlk Film Ödülü, festivali başlatan Prof. Dr. Ulvi Saran adına Jüri Özel Ödülü, Film-Yön Derneği En İyi Yönetmen Ödülü ve Türk Sinemasına Katkı Ödülleri verilecek.

Büyük Usta Lütfi Akad adına “En İyi İlk Film Ödülü” 

1952’de çektiği ‘Kanun Namına’ isimli filmiyle Türk sinemasında ‘Sinemacılar Dönemi’ni başlatan büyük usta Lütfi Akad, aynı zamanda filmleri kadar fikirleriyle de kendisinden sonra gelen sinemacıları derinden etkileyen öncü bir sinemacı. 

Toplumsal gerçekçi sinemasıyla bu toprağa ait hikâyelerin izin süren Akad, sıklıkla dile getirdiği kimlikli bir sinema anlayışının sancılarını çekerek, bu bağlamda bir duyarlılığın oluşmasına büyük katkı sağladı. Malatya Uluslararası Film Festivali, cesur, yenilikçi tavrını hemen her filminde sürdüren ve tecrübeleriyle sonraki kuşaklara ilham veren sinemamızın büyük ustası Lütfi Akad anısına bu yıldan itibaren bir ödül vermeye başlayacak. ‘En İyi İlk Film’ dalında verilecek ödül, jüri tarafından yarışma filmleri arasından seçilecek ilk filmlerden birine takdim edilecek.  

Malatya Uluslararası Film Festivali’nin de kuruculuğunu üstlenen Prof. Dr. Ulvi Saran adına Ulvi Saran Jüri Özel Ödülü

Bu yıl festival kapsamında verilmeye başlanacak diğer bir ödül, 2009-2012 yılları arasında Malatya Valiliği görevinde bulunan ve bu süreçte Malatya Uluslararası Film Festivali’nin de kuruculuğunu üstlenen Prof. Dr. Ulvi Saran adına takdim edilecek. Festival Onursal Başkanı ve aynı zamanda Malatya Valisi Ali Kaban’ın inisiyatifinde oluşturulan ödül, festivalde yarışacak filmler arasından seçilerek Jüri Özel Ödülü bağlamında verilecek.  

Film Yönetmenleri Derneği “FİLM-YÖN En İyi Yönetmen Ödülü” nü bu seneden itibaren verecek

Festivalin bu yılki ödüllerinden olan Film-YÖN  En İyi Yönetmen Ödülü, Film Yönetmenleri Derneği’nin üç kişilik jürisi tarafından seçilecek bir yönetmene verilecek ödül, yönetmenlerce belirlenmesi bakımından ayrı bir önem taşıyor. 

Türk Sinemasına Katkı Ödülleri de Türkiye’de ulusal sinemanın gelişmesinde önemli katkıları bulunan kişi ve kurumlara takdim ediliyor

Yine bu yılki yenilikler kapsamında verilecek Türk Sinemasına Katkı Ödülleri, Türkiye’de ulusal sinemanın gelişmesinde önemli katkıları bulunan kişi ve kurumlara takdim edilecek.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam