SON DAKİKA
reklam
reklam

Elazığ 11. Uluslararası Çaydaçıra Kültür ve Sanat Festivali ile sanatı bir kere daha ağırladı

Eklenme Tarihi: 30 Mayıs 2018, Çarşamba - 09:00   Okunma Sayısı: 220320

11 – 14 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenen ve  ilk olarak  11. Uluslararası Çaydaçıra Kültür ve Sanat Festivali  tam 11 senedir Elazığ ve civar ilçeleri sinemayla ve sinema sanatının ustalarıyla buluşturuyor. Festival Yönetmeni Serdar Kara’ın da bahsettiği gibi Uluslararası Çaydaçıra Kültür ve Sanat Festivali   sinemanın Filistin, Suriye, Irak, Yemen gibi ülkelerde karşımıza çıkan  savaşa değil  barışa hizmet eden, sağaltıcı, birleştirici gücünü bizlere gösteriyor. 

Uluslararası Çaydaçıra Kültür ve Sanat Festivali ‘nin kapanış ve kısa, belgesel ve uzun metraj film ödüllerinin açıklandığı  ödül töreni ise  aralarında Yusuf Sezgin, Bulut Aras, Gökhan Güney, Cihat Tamer, Defne Yalnız, Serkan Kuru, Güngör Bayrak, Fatih Doğan, Hilal Saral, Beyza Çimenot, Fatih Doğan, Burhan Akdağ ve Ece Müderrisoğlu gibi gazeteci ve sanatçıların da bulunduğu, Elazığ Ramada Hotel’de yapılan bir  ödül töreniyle sona erdi.   

Kapanış töreninde İsrail lanetlendi

11. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivalinin ödül töreni ise açılış töreninden farklı olarak İsrail’in Gazze’de  düzenlediği katliam sebebiyle ilan edilen Ulusal Yas sebebiyle sade bir törenle gerçekleşti. Basın mensuplarına konuşan usta isimler de; Gazze’deki protestolarda 60’tan fazla kişinin öldürülmesine tepki gösterdiler. Olayı şiddetle kınadığını belirten Cihat Tamer, “Amerika ile İsrail’in yaptığı alçakça bir saldırı. Daha önceden de İsrail, İran’a ve Suriye’ye saldırdı. Gücünü Amerika’dan alıyor. Çok üzücü bir durum. İnşallah düzelir” derken, Bulut Aras da katliam karşında hüngür  hüngür ağladığını ifade etti ve   “Böyle bir zulüm olur mu. Allah boşuna bunları lanetlememiş. Dünya üzerinde lanetli tek millet bunlardır. Allah kahretsin onları. Allah belalarını versin. İnşallah dünya üzerinden yok olup giderler” şeklinde konuştu.

İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamı aklı başında her insanın kınadığını ifade eden Defne Yalnız da , "Ölenlere rahmet diliyorum. Bir gün onların da zafer kutlamaları yapacağı gün olacağına inancım sonsuz” dedi. 

Uzun Metrajda En İyi Film ödülü  Eksi Bir’e takdim edildii

Hakan Bilgin (Oyuncu)  , Nurdan Sever (Digitürk Yerli Film Müdürü) , Murat Şeker (Yönetmen) ,Feridun Nizam (Dr. Öğretim Görevlisi),Funda Karayel (Yazar),Elif Dağdeviren (Yapımcı),Hilal Saral (Yönetmen) ve Mustafa Ünlü (Yönetmen) ‘den oluşan Uzun Metraj Jürisi bir değerlendirme yaptı ve en iyileri ödüllendirdi. Buna göre;  yönetmenliğini Orhan Oğuz’un yaptığı yarı felçli ve aynı zamanda meczup Şemsi’nin dramını ve Şemsi’yle beraber kapı kapı dolaşan  zabıtların öyküsünü ele alan  Eksi Bir “En İyi Film”  dahil 4 ayrı ödül aldı.

En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Toz filmindeki rolüyle  Öykü Karayel, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ise  Eksi Bir filmindeki rolüyle Ercan Kesal almaya hak kazandılar. 

En İyi Film: Eksi Bir (Yasemin Küçükçavdar)

En İyi Yönetmen: Orhan Oğuz (Eksi Bir)

En İyi Kadın Oyuncu: Öykü Karayel (Toz)

En İyi Erkek Oyuncu: Ercan Kesal (Eksi Bir)

En İyi Görüntü Yönetmeni: Feza Çaldıran (Mezarcı)

En İyi Senaryo: Orhan Oğuz, Eyüphan Erkul (Eksi Bir) / Gözde Kural (Toz)

En İyi Müzik: Mehmet Erdem (Bana Git De) / Erkan Uğur, Onur Tarçın (Mezarcı)

 

En İyi Kısa Film “ Hikayeci” olurken  , En İyi Belgesel Film de Kurbağa Avcıları oldu

Mustafa Demir (Dr. Öğretim Üyesi) , Aysel Kızılkaya (Dr. Öğretim Üyesi), Tamer Kavuran (Dr. Öğretim Üyesi), Fatih Doğan (Oyuncu) ,Emrah Aydemir (Dr. Öğretim Üyesi),Yonca Sezer (Dr. Öğretim Üyesi) ve Levent Bıyıklıoğlu (Görüntü Yönetmeni)’den oluşan Kısa Metraj  ve Belgesel Film Jürisi de en iyi kısa ve belgesel filmleri ödüllendirdi. 

Eski zamanlarda, bir tren istasyonunda temizlik görevlisi olarak çalışan Sait adında bir yazarın  öyküsünü işlediği ve Anıl Güldoğan’ın yönettiği  “ Hikayeci” En İyi Kısa Film ödülünü alırken Edirne'de yaşayan romanlar tarafından yarım asırdır babadan oğula aktarılarak sürdürülen kurbağa avcılığı mesleğini konu edinen ve  Batuhan Kurt’un yönetmeni olduğu “Kurbağa Avcıları “ da En İyi Belgesel Film ödülünü kazandı. Kurbağa Avcıları 10. TRT Belgesel Film Ödüllerinde Ulusal Öğrenci Filmleri Dalında da  Birincilik Ödülü’nü kazanmıştı.  

11. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivalinin  Kısa ve Belgesel Film Yarışması Ödülleri ise şu şekilde oldu. 

En İyi Belgesel Film: Kurbağa Avcıları

En İyi Kısa Film: Hikayeci

Kısa Film Mansiyon: 12 Saat

Kısa Film Mansiyon Ödülü: Saksak Bir Tütün Belgeseli

Kısa Film Jüri Özel: Doğu Yakası, Süheyla

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam