SON DAKİKA
reklam
reklam

Selim Güneş’in filmi Düş Kırgınları 8 Haziran’da vizyona girecek

Eklenme Tarihi: 5 Haziran 2018, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 155149

Selim Güneş’in yönettiği ve Mert Tanık, Denise Ankel, Bahar Yanılmaz ile Buğra Koçtepe’nin oynadığı Düş Kırgınları  8 Haziran Cuma günü Başka Sinema dağıtımıyla Ağustos Film tarafından vizyona giriyor.

Filimde yıllarca dünyayı yaşanır kılmak için mücadele vermiş ve bu uğruda işkence gören Kuzey ve Sami’nin  öyküsünü ele alan filmde yaşamdan ümidi kesen Kuzey ve Sami’nin   kasabaya güzeller güzeli Şafak’ın gelmesiyle birlikte farklılaşan hikayelerini izleyeceğiz. 

Düş Kırgınları’nın yönetmeni Selim Güneş : “Düş Kırgınları” aşk-sevgi ikilemi, pişmanlık ve ölüm üzerine bir film. Bu film, Ege'de bir kasabada gönüllü sürgününü yaşayan Kuzey'in hikâyesi. 

“Düş Kırgınları”; Selim Güneş’in, Sabahattin Ali’nin “Ayran” öyküsünden uyarladığı “Kar Beyaz” filminden sonra şimdi de Türkiye'nin önemli edebiyatçılarından Mehmet Eroğlu’nun “Düş Kırgınları” adlı romanından uyarladığı ikinci filmi.

Filimin yönetmeni de olan Selim Güneş ise filmini  aşk-sevgi ikilemi, pişmanlık ve ölüm üzerine  bir film olarak tanımlıyor ve  şu değerlendirmede bulunuyor ;

“Düş Kırgınları” aşk-sevgi ikilemi, pişmanlık ve ölüm üzerine bir film. Bu film, Ege'de bir kasabada gönüllü sürgününü yaşayan Kuzey'in hikayesi. Ben bu filmdeki hikâye ve duyguları 4 epizotta anlatmaya çalıştım; Karşılaşma, Aşk-Sevgi, Ayrılık, Kavuşma. Bu 4 epizot; Kuzey’in Şafak'la aşkını, sevgisini, ayrılıklarını, Sami'yle dostluğunu, kavgalarını, kaybolan bir köpeği aramasını ve Kuzey’in acılarını, pişmanlıklarını yani hüzünlü dünyasını anlatıyor.

Filimin Künyesi 

Gösterim Tarihi: 8 Haziran 2018 

Dağıtım: Başka Sinema

Yapım: Mars Production

Yapım Yılı: 2017

Süre: 90 dk.

Tür: Dram

Ülke: Türkiye

Yapımcı: Nur Güneş

Senaryo: Selim Güneş

Müzik: Mete Aygüven

Yönetmen: Selim Güneş

Oyuncular: Mert Tanık (Kuzey), Denise Ankel (Şafak), Bahar Yanılmaz (Çiğdem), Buğra Koçtepe (Sami), Hakan Emre Ünal (Yunus), Cansu Fırıncı (Şükrü), İlyas Özçakır (Şuayip), Dilek Koldaş (Mücella), Lila Gürmen (Handan)

 

Filmin Konusu 

Kuzey arkadaşı Sami ile Eski Foça’da Karayel isimli oteli işletmektedir.1998 yılında Rum köyleriyle ilgili araştırma yapmak için Eski Foça’ya gelen genç ve güzel Şafak Karayel Oteli’nde kalır. Şafak, Kuzey’e aşık olur, Kuzey Şafak’ı sadece sever. Şafak, beş kez Kuzey’den ayrılır, ama geri döner… Arabasıyla çıktığı son ayrılışında kaybolur. Tüm aramalar sonuçsuz kalır, Şafak kayıptır. Kuzey, arkadaşı Balıkçı Yunus ile birlikte Şafak’ı beş yıl boyunca aramaya devam eder…

2003 yılında otele ise  Çiğdem gelir. Kuzey’in abisinin yardımcısı olan Çiğdem iflas etmekte olan otelin borçlarını üstlenir ve oteli kurtarır. Bu sürede Çiğdem de Kuzey’e ilgi duyar. Bu, Kuzey’e sadece Şafak’ı yine yeniden hatırlatır.

Balıkçı Yunus’un Şafak’ın arabasının kalıntılarını deniz altında bulduğunu söylemesinden sonra Kuzey otelden ayrılır. Şafak’la buluşmaya aynı yere gider…

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam