SON DAKİKA
reklam
reklam

Dev petrol arama platformu Çanakkale Boğazı'ndan geçti

Eklenme Tarihi: 8 Haziran 2018, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 67520

ÇANAKKALE

Bahama bayraklı 115 metre boyunda ve 75 metre yüksekliğindeki petrol arama platformu, ÇanakkaleBoğazı'ndan geçti.

Alınan bilgiye göre, bir süre önce Yalova'nın Altınova ilçesindeki tersaneler bölgesinde faaliyet gösteren Beşiktaş Tersanesi'ne gelen ve burada planlı bakım ve onarım çalışmaları tamamlanan, 36 bin 863 groston ağırlığındaki "Scarabeo 9" adlı petrol arama platformu, Mısır'ın Port Said Limanı'na gitmek üzere hareket etti.

Bu sabah saat 06.30'da Çanakkale Boğazı'na giriş yapan dev platform, saat 10.00'da Çanakkale önlerine ulaştı. Platformun geçişi nedeniyle boğaz tek yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait "Kurtarma-1", "Kurtarma-9", "Kurtarma-10" römorkörleri ve "KEGM-4" hızlı tahlisiye botuyla refakat edilen ve 3 kılavuz kaptanın görev aldığı platformun geçişinin tamamlanmasının ardından boğaz trafiği normale dönecek.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam