SON DAKİKA
reklam
reklam

Amatör sporcular özellikle ölü sezonda ne yapmalılar : Fitness eğitmeni Egemen Ukiş anlatıyor

Eklenme Tarihi: 23 Haziran 2018, Cumartesi - 00:00   Okunma Sayısı: 177798

Sezonun bitmesiyle birlikte birçok amatör sporcumuz, bu boş dönemde ne yapacakları konusunda kendisine bir yol çizmekte zorlanıyorlar .Bu yüzden de bir çok kulüpte görev yapan ve şimdilerde fitness eğitmenliği yapan Egemen Ukiş’ten bu konuda görüşlerini almak istedim ve amatör sporcularımız için Egemen hoca şu tavsiyelerde bulundu.

Egemen Ukiş’in  görüşlerini özetle derlediğimizde şu düşünceler karşımıza çıkıyor.

“Malum sezon bitti ve şu an hepimiz bir sonraki sezonda hangi takımda görev alacağım derdinde. Beni tanıyan arkadaşlarım yıllardır fitness eğitmenliği yaptığımı bilir ve özellikle ölü sezonda benden program yazmamı rica ederler. Bu bilgi onlar için çok değerli olacağı kanaatindeyim.

Hepimizin bildiği üzere günümüz futbolunda artık maçlar daha çekişmeli geçmekte… Çekişmeli geçen müsabakalarda rakibimizden 1 adım ötede olmak için, ondan 1 tık daha fazla çalışmalıyız. Bunun yolu nereden geçer? Tabiki “Fitness Salonlarından”

Uzun yıllardır amatör futbolun içinde yer alan bir sporcu olarak fitness artık bir sporcu için gereklilik değil bir zorunluluk halini almıştır. Geçtiğimiz sene çalıştığım;  spor merkezine spor yapmaya gelen ünlü kondisyoner Stefano Marrone bana fitness’ın futbol için ne kadar gerekli olduğu ve İngiltere Premier Liginde futbolcuların fitness antrenmanları yaptıklarını anlatmıştı.

Konuyu daha fazla uzatmadan amatör sporcular özellikle ölü sezonda ne yapmalılar?

Yaklaşık 2 aylık bir boşluk dönemi olduğunu varsayarsak özellikle kilo kontrolüne dikkat edilmeli ve 15 günlük periyodlarda yağ/kas ölçümü yaptırmaları gerekmektedir.

Dolayısıyla benim kişisel kanaatim çok yüksek tempoda idman yapmalarına gerek olmadığı. Çünkü sezon başı zaten yoğun bir antrenman temposuna katılacağımızdan ötürüdür.

30 dakikalık ya da 40 dakikalık orta tempolu jogging çalışmalarını haftada 3 gün uygulayabilirler. Bununla beraber bütün kas gruplarını çalıştıracak bir antrenman programını çok ağır kilolarla olmadan az kilo çok tekrar mantığıyla çalışabilirler. Antrenman yaparken sporcuların “Futbol” branşı ile uğraştıklarını unutmasın ve mutlaka gittikleri spor salonunda eğitmen arkadaşlardan destek alsınlar. Tabi bununla beraber iyi bir beslenme programı da uygulamayı unutmasınlar. “

Egemen hoca konuşmanızın ardından fitness salonlarında sporcularımız için  örnek bir  antrenman programı anlattı.

İşte amatör sporcularımız için  Egemen  Ukiş hocanın verdiği örnek bir  antrenman programı

“5’ Dk’lik Bisiklet warm-up’un ardından,

15 kere tekrar 2 set lat pulldown

15 kere  tekrar 2 set rowing machine

15 kere tekrar 2 set hyper ext.

15 kere  tekrar 2 set chest fly

15 kere tekrar 2 set shoulder press

15 kere tekrar 2 set biceps machine

15 kere tekrar 2 set leg ext.

15 kere tekrar 2 set leg curl

Ve en sonrasında 20 tekrar 2 set crunch

(Antrenman şiddeti/tekrarı/yaptığı hareket kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir).”

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam