Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-maltepe-belediye-meclisinde-madimak-basbaglar-ve-srebrenitsa-katliamlari-unutulmadi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Maltepe Belediye Meclisinde Madımak, Başbağlar ve Srebrenitsa katliamları unutulmadı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Maltepe Belediye Meclisinde Madımak, Başbağlar ve Srebrenitsa katliamları unutulmadı

Eklenme Tarihi: 7 Temmuz 2018, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 85813

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç “Sandıktan çıkan sonuçlara göre başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yarışmacıları, siyasi aktörleri ve liderleri bir kere daha kutluyorum.”

Maltepe Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantılarının ilk oturumu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi.  Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç konuşmasına başalarken , 24 Haziran’da Türkiye demokrasi tarihi için çok önemli bir seçimi geride bıraktıklarını belirtti ve , “Seçimler genel itibariyle huzur içinde geçmiştir. Adaylarımız Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak kendilerini halka anlatmıştır. Sandıktan çıkan sonuçlara göre başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yarışmacıları, siyasi aktörleri ve liderleri bir kere daha kutluyorum.  Bunun ülkemize huzur, barış, birleştirmeyi, buluşmayı getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasının devamında ise 2 Temmuz 1993’de meydana gelen Sivas katliamının 25’inci yıldönümü nedeniyle katliamı bir kez daha lanetleyen Kılıç  şu cümleleri kullandı , “Orada kaybettiğimiz canlarımızın önünde bir kere daha saygıyla eğiliyoruz. Sadece orası değil birkaç gün sonra, 5 Temmuz 1993’de Erzincan Başbağlar’da aynı elim olayı yaşadık. Bir köyün nasıl hunharca katledildiğini toplum ve insanlık olarak gördük. Başbağlar şehitlerini, Sivas şehitlerini, tüm demokrasi şehitlerini bir kere daha saygıyla anıyorum. Ümit ediyorum ülkemiz bir daha bu olaylara asla izin vermeyecek. Birlikteliğe ihtiyacımız olduğu bu dönemde sandıkların ve seçimlerin gelip geçici olduğundan yola çıkarak, birlik ve beraberliğin daha önemli olduğunu ifade ediyorum”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Aksoy’dan katliamlar için anma  mesajı 

Daha sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Aksoy da, Sivas ve  Başbağlar katliamı ile 11 Temmuz 1995’de Bosna-Hersek’in Srebrenitsa kentinde yaşanan Srebrenitsa katliamında yaşamlarını yitirenleri, saygı ve rahmetle andı.

 

Maltepe Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ufuk Yıldız’dan Halk Kart için  belediyeye bilgi talebi

Maltepe Belediyesi AK Parti  Grup Başkanvekili ve meclis üyesi Ufuk Yıldız gündem öncesinde yaptığı konuşmada verilen önergelere alamadıklarını belirterek demokrasi adına bu önergelerin cevapsız bırakılmamasını rica etti. Yıldız, verdiği önerge de belediye tarafından dağıtılan Halk Kart’ın kaç kişiye verildiğini sordu.

AK Parti Grup Başkanvekili Ufuk Yıldız önergesinde;  “ 4 yıl süresince aile yardımı ile ilgili önerilerde bulunduk, yollar sunduk. . Bizimde desteğimizle bu hayata geçti. Ancak kocaman bir bilinmeyen var. Bu bilgi eksikliğini lütfen Maltepe Kamuoyu ile paylaşın. Kimseyi tenkit etmek istemiyorum ancak  CHP Genel Merkez resmi sitesinde Maltepe Belediyesinin bir faaliyeti yer alıyor. Halk Kart. Bu yayın organında Halk Kart ile ilgili bir ibare var, ‘ 432 kadına Halk Kart verildi’ yazıyor. CHP’nin resmi yayın organında. Çok basit bir soru soruyorum. Kaç kişiye Halk Kart verildi? Biz bunu öğrenmek istiyoruz. Bilmiyor olmanız mümkün değil. Teke cümle. Biz 432 kişi olmadığını düşünüyoruz. Dilim varmıyor ama”  dedi. Bunun üzerine ise Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da; “ Sayın Yıldız grup Başkan vekilisiniz. Yalan kelimesi yakışmıyor. İstirham ediyorum” diyerek Yıldız’ın konuşmasına  müdahale etti.

Yıldız da yalandan baka bir kelime bulamadıklarını belirterek; “ Yardım edin o kelimeyi kullanayım. 432 kadına Halk Kart verildi. Verilmediyse bu davranışın karşılığı nedir. TDK’ olmayan bir şey varsa ne der. Aklımızla alay ediyorsunuz. Bir hizmet yaptığınızı iddia ediyorsunuz. Ben soruyorum. Bu projenizden kaç kişi faydalandı. İsim sormuyorum, kim demiyorum. Kaç kişiye bu hizmeti verdiniz diye soruyorum” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ufuk Yıldız’ın  bu konuşmasının ardından ise Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da  Yıldız’a cevap olarak şunları söyledi ; “ Siz kendiniz gördünüz o salonu. Biz insan sayısını vererek insanların onuruyla oynamıyoruz. İnşallah gün gelecek Maltepe’de hiç kimseye kart vermek zorunda kalmayacağız. Rakamlar vererek şov yaparak insanların muhtaç durumları ilgili bir değerde  bulunmak bize yakışmaz. Birilerinin yaptığı gibi gıda paketi vererek, bakanlarla şov yapılan yer değil. İnsanların bizzat kendileri istediği yerde harcasınlar diye yaptık”

İlk toplantıda üç konunun görüşülmesine onay geldi

Öte yandan meclise sunulan;  Plan ve Proje Müdürlüğünün Maltepe İlçesi 29 pafta 16638 ada 41 parsele ilişkin uygulama imar plan değişikliği ile ilgili 14.06.2018 tarihli 846220 sayılı teklifinin görüşülmesi,  Plan ve Proje Müdürlüğünün Maltepe İlçesi 2652 ada 14 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli plan değişikliğine askıda itiraz ile ilgili 20.06.2018 tarihli 850465 sayılı teklifinin görüşülmesi ve Mali Hizmetler Müdürlüğünün ödenek aktarımı ile ilgili 26.06.2018 tarihli 854852 sayılı teklifinin görüşülmesi ile ilgili üç teklif için  mecliste görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde her üç teklifin görüşülmesine onay veridi.  Maltepe Belediye Meclis toplantısının önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi. 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam