SON DAKİKA
reklam
reklam

Pablo Escobar’ın Hayatı ”Escobar’ı Sevmek” Filminde

Eklenme Tarihi: 20 Temmuz 2018, Cuma - 10:51   Okunma Sayısı: 256676
Pablo Escobar’ı Sevmek uzun süren bir hazırlık sürecinin sonucunda çekildi

İSTANBUL-ÖZEL HABER-SİNAN ERDOĞDU

Pablo Escobar’ı Sevmek, ülkeyi bölen bir terör saltanatında, dünyanın en çok korkulan uyuşturucu lordu Pablo Escobar’ın (Javier Bardem) yükselişi ve düşüşüyle beraber Kolombiya'nın en ünlü gazetecisi Virginia Vallejo'yla (Penelope Cruz) yaşadığı istikrarsız aşkını konu alan bir film.

Escobar yakın bir zamanda ses getiren ve 28 Ağustos 2015 tarihinden itibaren Netflix'de yayına başlayan Narcos adlı TV dizisine de konu olmuştu.

Pablo Escobar, aynı zamanda tarihin en zengin suçlusu olarak biliniyor. Escobar; 1990’ların başında, bugünün 55 milyar dolarına eş, 30 milyar dolarlık servete sahipti.

Pablo Escobar’ı Sevmek; 20 Temmuz’da İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye sinemalarında vizyona girecek.

Pablo Escobar’ı Sevmek uzun süren bir hazırlık sürecinin sonucunda çekildi

Virginia Vallejo'nun en çok satan kitabı “Loving Pablo, Hating Escobar” üzerine temellendirilmiş Pablo Escobar’ı Sevmek filminde Javier Bardem başrolde, Escobar'ın romantik bir şekilde bağlantılı olduğu ve sonunda Kolombiya hükümeti yolsuzluğuna maruz kalmasının ardından birçok ölüm tehdidi alan Vallejo'yu ise Penélope Cruz canlandırıyor. Filmi bir araya getirmek; aynı zamanda film yapımcılarından biri olan Bardem'in birkaç yılını aldı.

Usta oyuncu film hakkında şu ifadeyi kullanmakta; “1998'den beri ‘Pablo Escobar’ karakterini bir kişi olarak merak ettim. Son yirmi yıl boyunca, birçok Escobar rolü teklifleri aldım, ama onları her zaman reddettim çünkü bir stereotipin ötesinde hiçbir şey hissetmediler. ”

Tarihin en zengin suçlusu olan Pablo Escobar 1990'ların başında bugünün 55 milyar doları değerinde olan 30 milyar dolarlık net bir servete sahipti

Pablo Escobar, 20. yüzyılın son yıllarında suç tarihini değiştirmesiyle meşhur bir isim. Tarihin en zengin suçlusu, 1990'ların başında bugünün 55 milyar doları değerinde olan 30 milyar dolarlık net bir servete sahipti ve bu servet onu ‘Kokainin Kralı’ olarak Dünya’nın en zengin insanlarından biri haline getirdi.

Escobar'ın karizması ve bulaşıcı popülaritesi onu kendi ülkesi Kolombiya'da siyasette kısa bir kariyer sahibi olmaya itti. Kariyerinin tepesindeyken karteli Amerika’ya giren kokainin %80’ini tedarik ederek 21,9 milyar dolarlık bir kişisel servet oluşturmasına sebep oldu.

Escobar'ın Kolombiya'da bir uyuşturucu efendisi olarak sürdürdüğü saltanatı, Güney Amerika ülkesini yirmi yıl süren kargaşaya sürükledi ve Escobar bir anda dünyanın en çok aranan kaçaklarından biri haline geldi. Bir çiftçinin oğlu olan Escobar, gezegendeki yedinci zengin kişi haline gelmişti. Uyuşturucu kaçakçılığına acımasız yaklaşımı ise 3 bin kişinin ölümüne sebep oldu. Böyle dramatik bir gerçek hayat karakteri de, 1993 yılının Aralık ayında ölümünden sonra pek çok televizyon, birçok belgesel ve uzun metrajlı filme ilham kaynağı oldu.

Filmin Künyesi

Gösterim Tarihi: 20 Temmuz 2018

Dağıtım: TME Films

İthalat: Tanweer Film

Tür: Aksiyon, dram

Yönetmen: Fernando León de Aranoa

Oyuncular: Javier Bardem, Penelope Cruz, Peter Sarsgaard, Julieth Restrepo





reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam