Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/INAS_OyunlarY_masa_tenisi_2.jpeg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Özel sporcular Paris'ten madalyalarla döndü - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Özel sporcular Paris'ten madalyalarla döndü

Eklenme Tarihi: 29 Temmuz 2018, Pazar - 22:35   Okunma Sayısı: 122572
Özel sporcular Paris'ten madalyalarla döndü

Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu'nun (INAS) Paris'te düzenlediği Avrupa Yaz Oyunları'nda Türkiye, Masa Tenisi branşında toplam 10 madalya elde etti.
Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu(INAS) 2018 Avrupa Yaz Oyunları'nda Masa Tenisi branşında 6 sporcu ile katılan Türkiye, 5 ikincilik, 5'de üçüncülük olmak üzere toplam 10 madalya kazandı.
İNAS Avrupa Yaz Oyunlarına Çorum’da yaptıkları kamp ile hazırlandıklarını söyleyen Milli takım Antrenörü mesut Kuşgöz ''Oyunlara 14 günlük hazırlık kampı ile hazırlandık. Yoğun ve de güzel bir kamp dönemi geçirdik. Organizasyon'a katılım yüksek ve kaliteliydi. Masa Tenisi branşından 12 ülke yarışmalara katıldı. Takım, Çift, Mix ve karışık olmak üzere 4 farklı kategoride müsabakalar yapıldı. Hedeflerimiz müsabakalarda final oynayıp bazı kategorilerde şampiyon olmaktı. Öncelikle hedeflerimizin büyük bir çoğunluğuna ulaştık. Önümüzdeki dönemde 2020 Tokyo Paralimpik oyunlarına kadar planladığımız kamp ve maç programları olacak'' dedi.
Özel Sporcular Federasyon Başkanı Birol Aydın'ın bu süreçte hiçbir desteği esirgemediğini belirten Kuşgöz ''Aydın Başkan yakından ilgi gösteriyor bizlere ve özel sporcularımıza. Kendisine teşekkür ederiz. Ayrıca milli takımlar sorumlumuz Akın Üstün'e de desteği için sonsuz teşekkür ediyorum.
Milli takımımızla yakından ilgileniyor. Olabilecek tüm aksaklıkları minimuma indirip verimli çalışabilmemiz için tüm imkanları bizlere seferber ediyor . Sporcularımızın hızla yükselen bir form grafiği var. Önümüzdeki dönemlerde daha çok maç kazanarak puan toplayarak 2020 Tokyo hedefimize hızla ilerlemek istiyoruz. Bu anlamda Spor Bakanımız ve Bakan Yardımcılarımıza, Spor Genel Müdürümüz ve Genel Müdür Yardımcılarına desteklerinden ötürü sonsuz teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

SIRADA DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU VAR

Masa tenisi branşında gümüş madalya kazanan Sümeyra Türk ise "Çok çalıştık ve ülkemize başarılı bir şekilde dönmenin mutluluğunu yaşıyorum. Seneye dünya şampiyonu olmak istiyorum ve 2020 olimpiyatlarına gitme hedefim var" şeklinde konuştu. Atletizm branşında 100 metre uzun atlamada altın madalya kazanan Esra Bayrak, "100 metrede birinci oldum. Bu çok güzel bir duygu. Hedefim 2020 Tokyo. İnşallah orada da İstiklal Marşı'mızı okutacağım" dedi.
Fransa' nın Paris kentinde yapılan Inas Avrupa Oyunlarında özel sporcularımız şu dereceleri aldılar. Garip OLCAŞ: Erkekler Takım 2.'si, Çift Erkekler 3.'sü, Mix'ler 3.'sü, Ferdi Erkekler 2.'si
Utku CABEROĞLU: Erkekler Takım 2.'si, Çift Erkekler 2.'si,
Sümeyra TÜRK: Bayanlar Takım 2.'si, Çift Bayanlar 2.'si, Mix'ler 3.'sü, Ferdi Bayanlar 2.'si
Ebru ACER: Bayanlar Takım 2.'si, Çift Bayanlar 2.'si,
Sümeyye ŞENTÜRK: Bayanlar Takım 2.'si, Çift Bayanlar 3.'sü
Lara SAMSUNLU: Bayanlar Takım 2.si, Çift Bayanlar 3.'sü, Mix'ler 3.'sü, Ferdi Bayanlar 3.'sü

HEDEF 2020 TOKYO PARALİMPİK OYUNLARI

Takım halinde beklentinin üzerinde başarı elde edildiğine dikkat çeken Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Akın Üstün, "22 ülkenin katıldığı yaklaşık 410 sporcunun katıldığı bir organizasyondan geliyoruz. 7'li branşı olan bir organizasyona katıldık. Türk Milli Takımı olarak Atletizm, yüzme ve masa tenisinde yer aldık. Biri altın 13'ü gümüş, 10 tane de bronz olmak üzere toplamda 24 madalya kazandık. Beklediğimizden çok daha iyi geçti. Federasyon olarak hedefimiz ise 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarına katılmak" şeklinde konuştu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: UĞUR FARUK YILDIZ-MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam