SON DAKİKA
reklam
reklam

TEKZİP

Eklenme Tarihi: 14 Ağustos 2018, Salı - 10:41   Okunma Sayısı: 92667
TEKZİP DUYURUSU

Gazetenizin 9.8.2018 tarihli nüshasının 12.Sayfasında Sinan Erdoğdu imzasıyla yayımlanan "Maltepe’nin 18 Mahalle Muhtarı Belediye Başkanı Kılıç’la Biraraya Geldi" başlıklı haberde önce toplantı hakkında bilgiler paylaşılmış,ancak haberin geriye kalan kısmında ise yedi ayrı mahalle muhtarının gazeteye toplantı hakkında özel bilgi verdiği yazılmıştır. Altayçeşme,Altıntepe Başıbüyük,Esenkent, Feyzullah, Yalı ve Zümrütevler muhtarları olarak haberin "7 mahallenin muhtarı gazetemize özel konuştu" alt başlıklı bu bölümünde gerçek dışı bir takım bilgilere yer verildiğini şaşkınlıkla ve üzüntüyle öğrendik. Toplantı hakkında herhangi özel bir bilgi paylaşılmadığı gibi ,gerçek dışı bir takım ifadelere yer verilmiştir. Belediye başkanımız Sn.Ali Kılıç'ın davetiyle gerçekleşen toplantıya on dört mahalle muhtarı katıldı. Dört mahallemizin muhtarı ise mazeretli olmaları nedeniyle toplantıya katılamadılar. Mahalle muhtarları olarak; her kurum ve kuruluşa eşit mesafedeyiz.Biz muhtarların katıldıkları veya yer aldıkları toplantılardan veya etkinliklerden ötürü çeşitli çevrelerce hedef alınyor ve hedef gösteriliyor olmamız; mahallerine hizmet etmek için gece-gündüz çalışan bizleri fevkalade üzmektedir. Bu konuda hassasiyet gösterilmesini hem basın mensuplarından,hem de mahalle sakinlerimizden beklemekteyiz. Söz konusu düzeltme metinin Basın Kanunu’nun 14. Maddesine göre yayınlamasını rica ederiz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur. Altayçeşme Mahallesi Muhtarı Arzu Toker Altıntepe Mahallesi Muhtarı Turgut Pala Başıbüyük Mahallesi Muhtarı Ayhan Karpuz Esenkent Mahallesi Muhtarı Sultan Şahin Feyzullah Mahallesi Muhtarı Mehmet Büyükyılmaz Yalı Mahallesi Muhtarı Ali Bayraklı Zümrütevler Mahallesi Muhtarı Serkan Aslan

 

HABERE KONU OLAN MAHALLE MUHTARLARININ ORTAK AÇIKLAMASI

"Belediye başkanımız Sn.Ali Kılıç'ın davetiyle gerçekleşen önceki hafta gerçekleşen toplantı ve daha sonrasında da belediye başkanımız Sn.Ali Kılıç'ın muhtarlık binalarını ziyaret ederek bizlerle birebir yaptığı görüşmeler; çeşitli çevrelerce başka anlamlara çekilerek değerlendirmekte ve kırıcı bir takım yorumlarda bulunulmaktadır. Gerek belediye başkanımız, gerek kaymakamımız,gerek kamu görevlerimiz; gerekse siyasal partilerimizin temsilcileri ve STK'larımızın temsilcileri; mahallelerinde vatandaşlara hizmet için caba gösteren muhtarlarımızla birebir diyalog hainde olup, muhtarlarımızdan mahalleleri hakkında bir takım bilgiler alırken, mahallerimizin sorunları için çözüm aramaktadırlar. Muhtarlar;gönüllülük esası ile mahalledeki kişilerin ihtiyaçlarını belirler, kamu kurum ve kamu kuruluşu niteliğine haiz olan kurumlarla diyalog kurarak iş birliği için caba sergiler.Mahallenin durumu ile ilgili olarak gerekli yerler ile iletişime geçer ve en önemlisi de bulunduğu mahallenin,nüfusu, kimliği,yaşam tarzı,düşüncesi ne olursa olsun mahallesinin ve mahallenin daha iyi koşullarda yaşaması için uğraşır.Üstelik; muhtarlar herkese eşit mesafede oldukları için siyasi bir kimlikleri de yoktur. Muhtarlar tarafsızdırlar ve adildirler. Hal böyleyken; bizlerin belediye başkanımızla,kaymakamımızla, kamu görevlilerimizle; siyasal partilerimizin temsilcileriyle ve STK'larımızın temsilcileriyle yaptığımız görüşmelerden sonra yapılan yorumlarda ve haberlerde tarafsız bir dil kullanılması gerekirken,tam tersi durumlarla karşı karşıya gelinmesi bizleri kırmaktadır. Muhtarlarımızın kendilerinin yaptıkları açıklamalar haricinde yanlış bilgiler paylaşılmamalıdır; bu tür bilgilerin paylaşılması takdirinde hukuki yolların açık olacağı da bilinmelidir. "

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam