SON DAKİKA
reklam
reklam

İNANILMAZ AİLE 2 SİNEMALARDA (II.BÖLÜM)

Eklenme Tarihi: 3 Eylül 2018, Pazartesi - 11:32   Okunma Sayısı: 103585
İNANILMAZ AİLE 2 SİNEMALARDA (II.BÖLÜM)

EDNA “E” MODE:  “İnanılmaz Aile 2” yapımında karşımıza çıkan bu son derece ilginç karakter, kusursuz bir moda anlayışına, son teknolojilere ilişkin engin bir bilgiye ve başka kimsede olmayan yeteneklere sahip. Yaratıcı bir vizyoner olarak, uzun bir süredir süper kahramanların geri dönüşünü bekliyor çünkü ancak bu sayede tekrar en gelişmiş teknolojilerle donatılmış fonksiyonel süper kahraman kostümleri üretebilecek.

“E, girdiği her odada kontrolü eline alıyor” diyor aynı zamanda karaktere sesini de veren  filmin senaristi ve yönetmeni Bred Bird ve ekliyor. “Etrafındaki kişiler ne kadar büyük ya da güçlü olursa olsun, ki çoğunlukla etrafı süper kahramanlarla çevirili oluyor, Edna’nın karakteri kesinlikle ortama hükmediyor. Bence hepimiz en çok kendimize güvendiğimiz tüm anlarımızda içimizdeki E’yi çağırıyoruz.”

WINSTON DEAVOR ve EVELYN DEAVOR: Bu ikili dünya standartlarında bir telekomünikasyon şirketini yönetiyorlar. Aşırı zengin, bilgili ve özverili Winston bugüne kadar yaptığı her şeyde en iddialı şekilde ilerliyor. Süper kahramanlara yardımcı olma planı da tabi ki bu tavrından nasibini alıyor. Tek ihtiyacı olan şey ise bir (ya da üç) süper kahramanın, kamuoyu algısını değiştirmek ve kahramanların tekrar yasal hale gelebilmeleri için ona yardımcı olması.

Parlak zekalı ve sakin kız kardeşi Evelyn ise söz konusu teknoloji olduğunda ne yaptığını çok iyi biliyor ve bugüne kadar çözemediği hiçbir problem olmamış. Helen süper kahramanları geri getirme görevi için işe alındığında, ikisi hızlı bir şekilde arkadaş oluyorlar ve yol boyunca da fikir alışverişinde bulunmaya, stratejiler geliştirmeye ve çok eğlenmeye devam ediyorlar.

Karakterleri  “Winston ve Evelyn’in ailesi, süper kahramanların hem hayranı hem de destekçileriydi” diyerek tarif eden  Brad Bird sözlerine söyle devam ediyor. “Bu yüzden şirket onlara miras kaldığında, aynı desteği vermeye devam etmek ve hatta bunu bir sonraki seviyeye taşıyarak kahramanlara yardımcı olan bir kampanya başlatmak istediler.”

Filmin yapımcısı John Walker  da Brad Bird’in cümlelerine ek olarak şunu ekliyor; “Devlet süper kahramanlara yardımcı olan programı kapattığından dolayı da Deavor’ların zamanlaması çok yerinde.”

Winston’un seslendirmesi  Bob Odenkirk’e, Evelyn’in seslendirmesi ise Catherine Keener’a emanet edildi.

RICK DICKER:  Rick süper kahramanların sivil hayata kazandırılması programını yönetiyor ve Parr ailesine süper kahraman kimliklerini gizlemeleri için yardımcı oluyor, ki söz konusu Parr ailesi olduğunda bu hiç de kolay değil. Fakat Rick işini çok ciddiye alıyor, tabi departmanı tamamen kapanıp Parr ailesini tamamen tek başına bırakana dek.

“Rick Dicker karakteri tüm ilhamını klasik filmlerdeki devlet adamlarından alıyor” diyen  karakterin yaratıcısı Grindle şu cümleleri ekliyor; “O tam bir devlet adamı, üstelik de federal olanlardan. Fakat bu defa onun daha yumuşak ve tropik desenli gömlekler giyen bir yanına tanık oluyoruz.”

Rick Dicker’a sesini Jonathan Banks veriyor.

KAZICI: Herkesin burnunun dibinden parasını çalabilmek için tüm şehrin altına tüneller kazmak isteyen aç gözlü bir kötü karakter olan Kazcı bunu yapabilmek için  de, işe aldığı oldukça yıkıcı aleti alıyor . Onu durdurabilmek için bir (ya da beş) süper kahramana ihtiyaç duyulacak.

Daha önce de Pixar projelerinde gördüğümüz  usta aktör John Ratzenberger bu yapımda Kazıcı karakterini seslendiriyor.

BÜYÜKELÇİ: Süper kahramanlar, ağır başlı bir yandaş olarak kendini onları desteklemeye ve yasal hale getirmeye adamış bir Büyükelci’yi buluyorlar. Yapımcılar bu karizmatik ve farklı karakteri hayata getirmesi için Isabella Rossellini’ye güveniyorlar.

TONY RYDINGER: Violet ile aynı sınıfta okuyan sıradan bir çocuk ve aynı zamanda da onun gizli aşkı. Fakat tam da aralarında bir şeyler olmaya başlarken ya da en azından bir ilk buluşmaya gideceklerken Tony, Violet’in süper sırrını keşfediyor.

Michael Bird, Rydinger’ı seslendirmek için serinin ikinci bölümünde geri dönüyor.

ÖZENTİ KAHRAMANLAR:  Bu grup daha az kıdemli süper kahramanlardan oluşan bir grup ve bir gün İnanılmaz Aile ya da Frozone gibi daha popüler kahramanların arasına katılabilmeyi hayal ediyorlar. Deavor’lar ile birlikte çalışarak süper kahramanları geri getirmeye yardımcı oluyorlar.

VOYD:  Genç ve fazla istekli bir Lastikkız hayranı olan Voyd uzayda boşluklar yaratarak objeleri yönlendirmek ve değiştirmek gibi bir süper kabiliyete sahip. Bu boşluklar sayesinde objeleri ortadan kaldırabiliyor ya da ortaya çıkarabiliyor. Voyd’u Sophia Bush seslendiriyor.

BÜYÜK TUĞLA: Çok büyük kaslara ve korkusuz bir ruha sahip bir süper kahraman olan Büyük Tuğla zaten ismiyle adeta kişiliğini ortaya koyuyor.

REFLÜ:  Oldukça yaşlı ve biraz da rahatsız edici bir özelliğe sahip çünkü onun midesinden sıcak lava çıkıyor. Bu sayede de en güvenli lokasyonlara bile rahatlıkla girebiliyor.

EZİCİ :  Bu karakterin en önemli özelliği telekinezi gücünün olması  ve bu yüzden onun için akıl her zaman fiziksel güce göre daha önce gelebilmesi O, parmağını bile kıpırdatmadan bir arabayı ezebiliyor.

ÇIPLIK: Baykuşa benzeyen gözleri ve 360 derece dönen bir kafası var. Görünümünü tamamlamak için yaptığı bir çift kanat sayesinde uçabiliyor , fakat asıl gücü camı bile kırabilen tiz çığlığı.

ELEKTRIX:  Karakter parmak uçlarından yıldırımlar çıkarabiliyor. Oldukça yüksek bir voltaja sahip olduğu için de en iyisi ondan uzak durmak.

Filmin yapımcıları orijinal yapımın 1950’lerdeki görünümüne geri dönüyorlar

2004 yılındaki ilk  “İnanılmaz Aile” filmini izleyenler yalnızca karakterlere aşık olmadılar, aynı zamanda filmin 50’lerden esinlenen görünümünü de çok sevdiler. “İnanılmaz Aile 2” de birinci filmin kaldığı yerden devam ettiği için aynı görünüm geri geliyor ve bu defa gelişen teknoloji sayesinde çok daha iyi bir görüntüyle karşı karşıyayız.

Senarist ve yönetmen Brad Bird’e göre bu nostaljik görünüm, daha ilk film yapım aşamasındayken onun hayal gücünü ateşleyen film türlerini hatırlatan şeylerden biriydi. Fakat bu film türlerinde çizgi roman kahramanlarına yer yoktu. “Özellikle ajan dizileri ve filmlerinden ilham almıştım” diyor Bird ve ekliyor; “James Bond, ‘Mission: Impossible,’ ‘The Man from U.N.C.L.E.,’ ‘Our Man Flint’ gibi filmlerin yanı sıra çok bilinen macera çizgi filmi ‘Johnny Quest’ de beni etklemişti. Bu tip karakterlerin ek çoğu 60’ların zarif ve karizmatik tavrına sahipti ve biz de bunu yakalamaya çalıştık.”

Mimariden caddelerdeki otomobillere ve hatta karakterlerin kendilerine kadar her şeyde, ilk film adeta  bir 50’ler hissi uyandırmaya çalışırken, ek olarak biraz çağdaş bir dokunuşla geleceğe göz kırparak ve  bu tarzı da farklılaştırarak ; kendine özgü bir tarz yaratıyor. Yapım tasarımcısı Ralph Eggleston  da bunu şöyle açıklıyor; “Biz 50’leri yakalamaya değil, insanların o döneme dair hatıralarını yakalamaya çalışıyoruz. Bu, asla gelmeyecek olan retro bir gelecek.”

Ekip, Palm Springs’e yaptığı bir araştırma gezisinden ilham alarak 1950’ler mimarisine özgü yalın çizgilerin cazibesine kapılıyor. Tasarımcı Eggleston’a göre, tüm cevaplar sadelikten geçiyor ve şu ifadeyi kullanıyor, “Brad Bird’ün karakterleri ve hikaye anlatma becerisi o kadar iyi ki, bu bizi neredeyse tamamen karikatürize edilmiş bir dünyaya sokuyor. Bu yüzden ‘İnanılmaz Aile’ yapımının inanılırlığı, görünümlerden çok hikâyenin kendisi sayesinde kazanılmıştı. Asıl gerçek olan şey buydu. Karakterler hepimize gerçek gelmişti. Üstelik Bob’un, ayak bilekleri 3 cm çapında olmasına rağmen aynı zamanda omuzlarının genişliği yüzünden kapılardan geçememesi gerçek üstü durumlar olmasına rağmen.”

“İnanılmaz Aile 2” için yeni bir

ev inşa edildi

Parr ailesinin bir önceki evi “İnanılmaz Aile” filminin sonunda yıkıldığından dolayı, yapımcılar “İnanılmaz Aile 2” için yeni bir şeye ihtiyaçları olduğunu biliyorlardı. Tasarımcı Eggleston’ın ekibi orijinal olarak 700 metrekarelik bir ev tasarlamışlardı; fakat hikayenin daha sonraki gelişimi sebebiyle Deavor’lar Parr ailesine çok daha geniş ve son teknoloji bir ev tahsis ettiler. “Yeni evleri, şehirden uzaka bir uçurumun kenarında konsollar üzerina inşa edilmiş” diyor Eggleston ve ekliyor; “Roketlerden ve pek çok farklı mimardan ilham alan bu evin oldukça karikatürize edilmiş bir görünümü var.”

Tasarımcı Eggleston’a göre, yaklaşık 12.000 metre karelik sanal bir alana yayılan bu evin çok sayıda odası ve sıra dışı bir takım  mimari özellikleri var. “Seyircilerin bu eve bir hayranlık duymasını fakat bir yandan da buranın gerçek olduğuna inanmalarını istedik “ diyor Eggleston ve şu şekillde tarif ediyor; “Bu yüzden de hikayenin gidişatı ile uyumlu bir yerleşim planı oluşturmamız gerekiyordu. Bu çok zorlu bir görevdi fakat yine de inandırıcılık açısından çok önemliydi.”

Çevre tasarımından sorumlu sanat yönetmeni Anthony Christov’a göre de yüksek teknolojiye sahip bir ev Deavor’ların zenginliğinin bir yansıması ve aynı zamanda da 1950’lerden esinlenen fütüristik tasarımı da kucaklamanın bir yolu. “Bütün ev animasyon” diyor Christov. “Hiç de simetrik bir tasarım değil ve tamamen öngörülemeyen bir yapısı var.”

Yapımcılar tasarım sırasında yüksek teknoloji cihazlar, su özellikleri ve yap-boz gibi hareket edebilen bir zemin gibi pek çok fantastik detaylar yarattı. “Parr ailesinin klasik yapısı ve bu son teknoloji ev arasında kasten yaratılmış bir zıtlık var. Bu da pek çok kahkahanın altında yatan sebep oluyor” diyor çevre tasarımından sorumlu sanat yönetmeni Anthony Christov e ekliyor;  “Parr ailesi, aslında hemen fark edemese de burada çok da rahat edemiyor.”

Parr ailesinin memleketi  olan Municiberg ilk filme göre çok daha büyük bir yer

“Parr ailesinin memleketi Municiberg, Amerika’daki herhangi bir şehir” diyen flimin tasarımcısı  Ralph Eggleston ve ekliyor “Municiberg, ilk filme göre çok daha büyük bir yer. Özellikle de arkaplandaki araçlar, karakterler ve karakterlerin kostümleri açısından. Bu tip şeylere olan yaklaşımımız yıllar geçtikçe değişti. Bu yüzden de artık çok daha fazlasını yapabiliyoruz.”

Ralph Eggleston’a göre “İnanılmaz Aile 2” aynı yerde ve aynı zamanda geçmesine rağmen, tasarım ekibi 1960’ların görünümlerini yakalayabilmek adına çalışmalarını genişletti.Bu konu hakkında ise  “İlk film 1950’lerin ortasında geçiyordu fakat biz daha çok 50’lerin sonu ve 60’ların başına has bir görünüm vermek istedik. Özel bir sebebi yoktu ama hepimize daha doğru geldi.” diyor Ralph Eggleston.

Bebek Jack-Jack’in  inanılmaz güçleri “İnanılmaz Aile 2”ye damga vuracak

Parr ailesi henüz Jack-Jack’in süper potansiyelini keşfetmemişken ve seyirciler bu sıradışı bebeğin güçleri konusunda az da olsa bir fikre sahip olabilmişti. Çünkü bunların bazıları ‘İnanılmaz Aile 2” filminin sonunda bazıları da 2005 yılındaki “Jack-Jack Attack” isimli kısa filmde, kazara bebek bakıcısını korkutan Jack-Jack sayesinde açıklanmıştı. Geri kalanları ise yakın geçmişte “İnanılmaz Aile 2” fragmanlarında gösterildi. Daha fazlası da bu yaz sinemalarda olacak.

Jack-Jack’in güçleri arasında şunlar yer alıyor:

 Alev topuna dönüşme/ Zihin gücüyle ateşi yönetebilme

 Görünmezlik

 Lazer Bakışı

 Havaya yükselme ve tavanda ya da duvarlarda gezebilme

 Çoğalabilme – birden fazla Jack-Jack haline gelebilme

 Kapalı kapılardan geçebilme

 Yıldırımlar gönderebilme

 Telekinezi

 Işınlanma

 Ağır metale ya da yapışkan bir jele dönüşebilme

 Şeytani bir bebeğe dönüşebilme

Efekt direktörü Bill Watral da , Jack-Jack’in güçlerinin tamamen efektlerden oluştuğunu ifade ederek asıl zorluğun, bu efektlerin oluşturma aşamasında yaşanmadığını belirterek; “Yaşadığımız en büyük zorluk, ateşe ya da jele dönüşürken Jack-Jack’in bebek görünümünü koruyabilmesiydi” diyerek ekliyor; “Kimse yanan bir bebek görmek istemeyeceği için oldukça uzun bir süreyi bu tip durumlarda da karakterin göze hitap edebilmesine harcadık.”  Yıllar içerisindeki teknolojik gelişmeler Watral ve ekibine, karakterlerin ateş vb. efektler içerisindeki görünümlerini geliştirebilmeleri için bir alan yaratmış. İşte bu yüzden ; “Jack-Jack’in yüz ifadelerini görebilmek oldukça önemliydi” diyor Watral ve sözlerine şöyle devam ediyor:  “Farklı nüanslara sahip yüz ifadeleri yarattık ki mesajımız net olabilsin. Mesela: ‘Şu anda yanıyorum ama her şey yolunda! Hatta bu çok eğlenceli!’ Onun güçleri olan bir bebek olduğunu kimsenin unutmasını istemedik. Efektler hiçbir zaman mizahın önüne geçmemeliydi ve bu hedef aslında büyük bir patlama tasarlamaktan çok daha zordu.”

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam