SON DAKİKA
reklam
reklam

Nemrutta Günbatımı

Eklenme Tarihi: 11 Eylül 2018, Salı - 10:20   Okunma Sayısı: 93190
Yaz sıcaklarının etkisini azaltması ile Doğuda turizm coştu

 

Nemrut Dağı sezonu açtı ve yoğun ziyaretçi akınına uğradı...Yazın sıcağın etkisiyle sakin havasının aksine bu haftadan itibaeren yoğun bir ilgiye kavuşan Turizmin göz bebeği Nemrut dağını Ziyaret edenler arasında yerini alan ekibimiz saatteler öncesinden yerini alarak günbatımına tanıklık eden Nemrut hayranı ziyaretçileri görüntüledi...

Milattan Önce I. yüzyılda Nemrut Dağı ve çevresinde Kommagene Krallığı I. Mithrades Kallinikos tarafından kuruldu. 141 yıl boyunca hüküm süren Kommagene Krallığı M.S. 72 yılında Roma  hakimiyetine girmiştir. Bu uygarlığın kalıntıları olan ve Nemrut Dağı üzerinde bulunan birçok tarihi eser ise günümüze kadar yıkılmadan ayakta kalmayı başarabilmiştir. Bir güç simgesi halini alan bu dağ günümüzde de önemini korumaktadır.

Nemrut Dağı nasıl keşfedilmiştir?

1881 yılında yol yapımında çalışmak üzere Diyarbakır'a gelen Alman Mühendis Karl Sester tarafından farkdilerek Aynı anda bu bölgede araştırma yapmış ve bazı tarihi yapılar dikkatini çekmiştir. Birtakım çalışmalar sonucu tesadüfen fark ettiği eserlerin üzerindeki Grekçe yazıları çözüp bu heykel ve eserlerin Kommagene Krallığı’na ait olduğunu ve Kral I. Antiochos' un emirleriyle yapıldığını keşfetmiştir. Bu keşif sonrası Nemrut Dağı ayrı bir önem kazanmıştır. Bölgede keşfedilen bir yazıtta Antiochos'un ağzından yazılmış bir metin yer almaktadır. Bu metin kralın heykelleri kendisi için yaptırdığını anlatmaktadır. Nemrut Dağı’nın gizemi de bu yazıtla birlikte çözülmüştür. Daha sonraları bu çalışmalara ünlü Oryantalist Osman Hamdi Bey de katılmıştır. Dağda bulunan taşınabilir eserler Adıyaman Müzesi’ne götürülmüş, taşınamayan eserler ise hâlâ Nemrut Dağı’nda yer alan milli park içerisinde yeralmakta...

Fotoğraflarda saatler öncesinden yerini alarak dağların ardından batmakta olan güneşi izleyenler tarihin gizemli sayfalarına yolculuk ediyorlar...Tarihi mistik hava ile güneşin batışına tanıklı ediyorlar... Yerli yabancı Turistler  sezonu açarak Nemruta akın ettiler.Turizm firmaları sezonun kasım ortalarına dek süreceğini belirtiyorlar.

Yazı fotoğraf- Kamil Yılmaz

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: Kamil YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam