SON DAKİKA
reklam
reklam

CHP İstanbul’da Yerel Secim Hareketliği Yaşanıyor

Eklenme Tarihi: 18 Ekim 2018, Perşembe - 10:03   Okunma Sayısı: 86193
Yaklaşan yerel seçimlerin öncesinde  CHP İstanbul; tam bir istifa rüzgarının estiği ve bir çok ilçe yöneticisi ve ilçe başkanının koltuklarından ayrıldıkları bir döneme girdi.

İSTANBUL

CHP’nin daha önce açıkladığı takvimde yer alan 12 Ekim tarihine kadar partide görevli yönetim kademelerinde olanların istifa etmesi istenmişti. Genel merkezin aldığı karara göre süre doldu ve bu son günde de; CHP İstanbul cephesinde de son gün olan 12 Ekim Günü  büyük bir hareketlilik yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerel seçim öncesi belirlenen takvime göre parti yöneticileri istifalarını sundu. Buna göre  İstanbul’da görevde olan 8 ilçe başkanı da  görevi bıraktı.

Partinin en  iddialı  olduğu illerden olan ve 14 ilçe belediyesini elinde tutan  CHP’nin  İstanbul’da yerel seçimlerde belediye başkan adayı ve meclis üyesi olmak isteyen isimler görevlerini bırakırken ;İstanbul’da 39 ilçe başkanından 8’i yerel seçimde aday olmak için istifa etti. Aynı gün ilçe yöneticilerinin bir bölümü de; belediye meclis üyesi  adayı olmak için  görevlerini bıraktılar. Buna göre; CHP’de istifa eden ilçe başkanları şu isimler oldu;

Erdoğan Altan – Üsküdar İlçe Başkanı

Alper Yeğin – Sancaktepe İlçe Başkanı

Sebahattin Öztürk – Beşiktaş İlçe Başkanı

Erhan Bozan – Avcılar İlçe Başkanı

Hüseyin Kızıldaş – Çekmeköy İlçe Başkanı

Soner Özimer – Fatih İlçe Başkanı

Cafer Aktürk- Ümraniye İlçe Başkanı

Şecaattin Güney – Şile İlçe Başkanı

 

CHP Başkanı Kılıçdaroğlu’na örgütten ön secim talebi

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da 39 ilçe başkanı ile bir araya gelerek seçimde izlenecek yol haritasını örgütlere anlattı. Basına kapalı toplantıda ilçe başkanlarının görüşlerini alan Kılıçdaroğlu’na bazı ilçe başkanları küskün seçmenin sandığa çekilmesi için önseçim yapılması talebini iletti.

Adayların doğru belirlenmesi ve isimlerinin de bir an önce açıklanması gerektiğini söyleyen ilçe başkanları, örgüte emek veren kişilerin de sürecin dışında bırakılmaması yönünde görüş bildirdi. İlçe başkanlarını dinledikten sonra Kemal Kılıçdaroğlu, aday belirleme sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu. Kılıçdaroğlu’nun toplantıda adayların belirlenmesinde ilçenin seçmen yapısına göre kamuoyu araştırması, eğilim yoklaması ve atama yönteminin uygulanacağını söylediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun önseçime sıcak bakmadığı ve ilçelerin seçmen yapısına göre kamuoyu araştırması, eğilim yoklaması ile atama yönteminin uygulanacağını söylediği öğrenildi.

Bazı ilçelerde üye profili ile seçmenin demografik yapısının uyuşmadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu’nun  “Aktif ve pasif üyelik ayrımı yapılmadı. Adayların belirlenmesini üyeye bırakmak sağlıklı değil. Hemşehricilik üye yapısı ile seçilen adayla, seçmenin demografik yapısı uymayan yerler var. Bu durum seçmene hitap etmiyor” dediği kaydedildi.

Kılıçdaroğlu’nudan tabanda işbirliği modeli çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında adayların gruplar halinde açıklanacağını, kazanılmasına kesin gözüyle bakılan ilçelerin ise geç açıklanacağını söylediği belirtildi. Küskün seçmenler ve ittifak konusunda ise CHP liderinin “İlçelerde tabanda ittifak yapılacak. Bölgenizdeki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile görüşün. Tek bir parti ile değil, ilçeler bazında ittifakı ele alın” talimatı verdiği öğrenildi.

Parti içindeki Sol Kanat “Ön Secim”  istiyor 

Sol Kanat’ın öncülüğünde ön seçim talebiyle aralarında Eyüp Sultan Belediye Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar, Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin,  Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Ümraniye İlçe Bşkanı Cafer Aktürk, Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak, eski milletvekilleri Dursun Çiçek, Süleyman Çelebi ve Kadir Gökmen Öğüt, Ercan Karakaş, İl yöneticileri Kemal Gülhan ve Zeynep Reyha Koç’unda bulunduğu imzacıların dilekçesi İl Başkanlığı’na sunuldu.

Adaylığını açıklayan CHP Sancaktepe  İlçe Başkanı Alper Yeğin “Sancaktepe’yi daha mutlu, daha huzurlu ve daha yaşanılır bir kent modeli yapmak için bu yola çıkıyorum”

CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Alper Yeğin, belediye başkan aday adaylığını  da ilçe binasındaki toplantıyla açıkladı. “Sancaktepe’yi daha mutlu, daha huzurlu ve daha yaşanılır bir kent modeli yapmak için bu yola çıkıyorum” diyen Alper Yeğin, önümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir toplantıyla hedef ve projelerini açıklayacağını kaydetti.

Yeğin’in ilçe binasındaki istifa ve aday adaylığı açıklamasına örgüt emekçilerinin yanı sıra; meclis üyeleri Ali Duman, Sinan Doğan ve Soner İkitemur ile CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin ve CHP Çekmeköy Meclis Üyesi Aday Adayı Hüseyin Turgut gibi çok sayıda isim katılımları ile destek verdi. Yeğin’in adaylığı, beklenti içerisindeki ilce örgütünde de heyecan yarattı..

Coşku dolu toplantıda konuşan Alper Yeğin, “Yaklaşık 3 yıldır onurla, gururla ve şerefle sürdürdüğüm ilçe başkanlığı görevimden belediye başkan aday adaylığı için istifa etmiş bulunmaktayım. Tek hedefimiz Sancaktepe’nin kazanması. Hep birlikte daha iyi Sancaktepe kent modelini oluşturacağız ve bu modelde ideolojik bir yerel yönetim anlayışı değil toplumun yüzde yüzüne hizmet üreten bir belediyecilik hüküm sürecek. En sağından en soluna bir kadro hareketi ile bu modeli kuracağız” dedi.

Toplantı sonrasında yerel basın mensuplarına özel değerlendirmelerde bulunan Sancaktepe Belediye Başkan Aday Adayı Alper Yeğin, yaptırdıkları kamuoyu araştırmalarında ilçedeki CHP oylarının adaysız yüzde 38 bandında olduğu söyledi. Yeğin, aday gösterilmesi durumunda mecliste adaletli bir temsiliyet sağlayacaklarını da sözlerine ekledi. Alper Yeğin’in istifasının ardından  partinin Sancaktepe’deki yeni ilçe başkanı Av. Fatih Karakoyun oldu.

Sürpriz şekilde adaylık için görevini bırakan CHP Ümraniye Eski  İlçe Başkanı Cafer Aktürk de secimler için iddialı konuştu: “31 Mart seçimlerinde Ümraniye’yi kazanacağız, 1 Nisan’da görevi devir teslim alacağız ve 2 Nisan’da da benim doğum günümü belediyede kutlayacağız.”

CHP’de Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk de sürpriz şekilde aday adayı olduğunu açıkladı. İlçe binasında partililere seslenen Başkan Aktürk, önümüzdeki günlerde daha geniş katılımlı bir toplantıyla da  yol haritasını duyuracağını söyledi. Diğer ilçe başkanlarının aday adayı olacağı günler önceden bilinirken Cafer Aktürk’ün aday adaylığını son gün açıklaması sürpriz karar olarak değerlendirildi.

Adaylık noktasında tek isim kalsa ön seçim istemeye devam edeceğini ifade eden Cafer Aktürk, seçim kazanma noktasında iddialı olduğunu şu sözlerle  kaydetti. “Mart 2019 seçimini kazanmadıktan sonra benim ilçe başkanlığımın ne önemi var”

Aktürk; “Etrafımdaki 10-15 ilçe yöneticim meclisi üyesi olma hevesiyle siyaset yapıyorsa şimdiden görevi bıraksın” dedi ve örgütüne de  sert çıkıştı. Ümraniye’nin Sol’un kale olduğunu sözlerini tekrarlayan Aktürk; “İstanbul il başkanlığımızın yayınladığı videoda olduğu gibi emekçilerin yaşam merkezi Ümraniye’dir. Bu emekçi kardeşlerimizle kopan bağları yeniden kurup, CHP bayrağını hep birlikte Ümraniye Belediyesi’ne dikeceğiz” şeklinde konuştu.

CHP kadrolarını umudun adresi gösteren Cafer Aktürk; “31 Mart seçimleri demokrasinin kazanımı açısından önemli bir fırsattır. Ülkenin ve milletin ‘so’lun iktidarına ihtiyacı var. 31 Mart’ta ranta dayalı zihniyeti devre dışı bırakacağız. Duygusal hareket ederek temeli olmayan bir binayı inşaa edemeyiz. Vatan, millet Sakarya demekle başarı gelmez. Bunun altını beslemek lazım. Şimdi bir makine mühendisi olarak diyorum ki Mart 2019’da belediye seçimlerini hep birlikte kazanalım ve Ümraniye’nin kaderini değiştirelim. Cafer Aktürk olarak partim ve örgütümün vereceği her görevi ve sorumluluğu almaya ve üstlenmeye hazırım” dedi.

24. Dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de Kadıköy Belediye Başkan adaylığına adaylığını açıkladı

Partinin en yüksek oy oranına sahip olduğu Kadıköy’de de secim yarışı hızlandı. CHP İstanbul 24. dönem milletvekili Kadir Gökmen Öğüt 13 Ekim Cumartesi günü CHP Kadıköy İlçe Başkanlığında müracaatını ettikten sonra basın açıklaması yaptı. Öğüt, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin’in ve bir çok partili dostlarının katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasıyla Kadıköy Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Aday Adaylık başvurusuna eşiyle beraber gelen Öğüt, yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Ben Kadıköy Belediye Başkanlığına neden talip oldum? Kadıköy’de bugüne kadar hizmetlerin üstüne daha iyilerini eklemek için adayım. Birbirine saygılı bir kent olan Kadıköy’de 451.000 nüfusuyla demokrasinin kültürün sanatın başkenti. İmar sorununu Fikirtepe dışında çözmüş bugüne kadar örgütümüzün ve Kadıköy’lüler bu özelliğini korumuştur. İnci gibi olan Kadıköy’ü vapurdan indiğiniz andan itibaren sanatın ve kültürün başkent özelliğini korumak zorundayız. Sokaklarda yapılacak entellektüel tartışma ortamlarını sağlamak sinema ve tiyatro fuayelerini açık alanlara taşımak, her köşe başında sahaflara yer vermek, sokaklarda yerel şenlikler düzenlemek, tarihi çeşmelerin işlevsel olduğu, sahiliyle, Altıyoluyla, Modasıyla, Bahariye – Bağdat caddesiyle, Tarihi Çarşısıyla, daha fazla çekim merkezi haline getirmek zorundayız.”

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olan Öğüt, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde 24. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçildi ve iki dönem CHP parti meclisi üyeliği görevinde bulundu .1959 yılında aslen Çankırı, Çerkes ilçesi’nde dünyaya gelen Kadir Gökmen Öğüt’ün annesi Meliha Hanım, babası ise Naci Bey’dir.

Üniversite eğitimi öncesinde Elbistan Ortaokulu ve Kabataş Erkek Lisesi’ni tamamlayan Öğüt; 1976 senesinde Fakülte Derneği kuruculuğu, 1977 senesinde ise Diş Hekimliği Fakültesi öğrenci temsilciliği yaptıktan sonra da  siyaset hayatında, 1992 ve 1995 arası, SHP Kadıköy İlçe Başkanlığı, 1995 ve 1999 yılları arasında ise Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy İlçe Başkanlığı yapmış, 1999 ve 2004 seçimlerinde Milletvekili adayı olmuş, CHP İl, İlçe delegasyonlarında ve seçim komitelerinde çalışmalar gerçekleştirdi.

Siyasi hayatının yanı sıra mesleki hayatını da başarı ile sürdüren Kadir Gökmen Öğüt, 1990 senesinde İstanbul Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu üyeliği, 2004 ve 2008 arasında İstanbul Diş Hekimleri Oda Başkan Vekilliği, 2010 ve 2011 arasında ise Oda Başkanlığı görevlerini sürdürdü.

Halen yaşantısını İstanbul, Kadıköy‘de sürdüren Kadir Gökmen Öğüt’ün bir oğlu var ve orta derecede İngilizce bilmekte.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam