Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/10/19/20181017_110703-1.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
TAITRA İSTANBUL'DA '' TIMTOS 2019 FUARI'' TANITIM TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

TAITRA İSTANBUL'DA '' TIMTOS 2019 FUARI'' TANITIM TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Eklenme Tarihi: 19 Ekim 2018, Cuma - 10:44   Okunma Sayısı: 133402
Dünya çapında altmış ofisi bulunan TAITRA’nın İstanbul ofisi olan Tayvan Ticaret Merkezi, TIMTOS Fuarı’nı tanıtmak üzere TAITRA Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi Başkanı James C. F. Huang ve TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu’nun katıldığı bir toplantı düzenledi.

İSTANBUL

1970 yılında kurulan TAITRA, Tayvan'ın önde gelen kâr amacı gütmeyen ticari tanıtım örgütü. Devlet ve sanayi kuruluşları tarafından desteklenen TAITRA, işletmelere küresel erişimini genişletmelerine yardımcı oluyor.. Merkezi Taipei'de bulunan TAITRA, 1.300 uzmandan oluşan bir kadroya sahip ve Taoyuan, Hsinchu, Taichung, Tainan ve Kaohsiung'daki 5 yerel ofisi ve dünya çapında 60 şubesini işletmektedir. Taipei Dünya Ticaret Merkezi (TWTC) ve Tayvan Ticaret Merkezi (TTC) ile birlikte, TAITRA dünya ticaretini teşvik etmeye adanmış küresel bir ağa sahip.

Misyonu, Tayvanlı işletmelere uluslararası pazar geliştirmede yardımcı olmak, ticaret politikası uygulamasında Tayvan hükümeti ile yakın işbirliği yapmak, iş danışmanlığı hizmeti vermek ve Tayvanlı ortaklarla uluslararası firmaları birbirine bağlamak “Akıllı Entegratör” rolünü üstlenmek - hükümet politikalarını tamamlamak, endüstri ihtiyaçlarını kolaylaştırmak ve dünya çapında yeni iş fırsatları geliştirmek olan ve dünya çapında altmış ofisi bulunan TAITRA’nın İstanbul ofisi olan Tayvan Ticaret Merkezi, TIMTOS Fuarı’nı tanıtmak üzere TAITRA Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi Başkanı James C. F. Huang ve TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu’nun katıldığı bir toplantı düzenledi.

Tüm üretim makinalarının merkezinde ağırlıklı bir yere sahip olan ve bir ülkenin makina üretimindeki yerini de belirleyen takım tezgahları sektörünün, Tayvan’ın hem üretim makinaları alanında, hem de genel endüstrisi içinde ağırlıklı bir yeri var. Takım tezgahları sektörü; makina, elektrik-elektronik ve yazılım ayakları üzerine kurulu dijital endüstriyel gelişim stratejik planında kritik önemde bir yere sahip. Çok kısaca belirtmek gerekirse; Tayvan takım tezgahları sektörü bu plan doğrultusunda çok yol kat etmiş. Kendi içinde entegre olmuş, bağlantılı çalışan ve bulutta çalışma vb. boyutların hepsinde ilerlemiş dijital dönüşümü tamamlamış bir sektör haline gelen takım tezgahları sanayii; işlem merkezlerinden öte, otomotivde ya da havacılık-uzay sanayii vb. sektörlerde müşteri gereksinimleri doğrultusunda üretimi gerçekleştirecek adeta bir fabrika bütünlüğü içinde bir makina tedarikçisi olarak çalışmaya odaklanmış ve organize olmuş.

Makina sektörünün kalbi Taichung bölgesinde atıyor

1949 yılından bu yana Çin’den bağımsız bir ülke olarak varlığını sürdüren Tayvan, uygulanan sayesinde mucizevi olarak nitelendirilen bir gelişme gösterdi. Bugün, hizmet sektörünün ülke ekonomisi içindeki artan önemi açısından gelişmiş bir ülke olarak değerlendirilen Tayvan, ekonomik büyüme hızı açısından da gelişmekte olan ülkeler içinde yer alıyor.

Tayvan’da özellikle yüksek teknolojili sektörlerin gelişmesinde devlet politikalarının etkin rolü büyük. Yurt dışında yüksek teknoloji alanlarında eğitimini teşvik eden ve bu kişilere yurda dönüşte kamu araştırma enstitülerinde çalışma sahaları hazırlayan devlet desteği ile  eğitimli nüfusun bir kısmı daha sonra özel sektördeki yüksek teknoloji firmalarına geçerek bilgi birikimlerini özel sektöre aktarıyor.

Tayvan, özellikle son 10-15 yılda yaptığı çalışmalarla üretim açısından baktığımızda, Uzak Doğu Asya’nın yeni Almanya’sı gibi duruyor. Tayvan bölgesinin küresel boyutta yükselen yıldızı. Ülke, Çin’in kaliteli makina gereksinimini karşılama konusunda da etkin bir rol oynuyor.Makina sektörünün merkezindeki takım tezgahlarının (biraz daha geniş olarak metal işleme makinalarının-üretim teknolojilerinin) Tayvan’daki kalbi Taichung bölgesinde atıyor. Resmi olarak Taichung şehri olarak bilinen merkez-batıdayer alan özel bir belediye oluşturuyor. Bu şehir makine tezgahlarından bisikletlere kadar hassas makinelere çok başarılı bir şekilde odaklanmış ve “Mekanik Krallığı” lakabını almıştır.

TAYVAN 2012 YILINDA 307 MİLYAR DOLARLIK ÜRÜN İHRAÇ ETTİ

Birleşmiş Milletler verilerine göre Tayvan’ın 2012 yılında ihracatı 302 milyar dolar, ithalatı ise 272 milyar dolar oldu. Ülkenin ihracat yaptığı başlıca ülkeler; Çin, Hong Kong, ABD, Singapur, Japonya, Güney Kore, Filipinler olarak sıralanırken; ithalatında ise Japonya, Çin, ABD, Güney Kore, Suudi Arabistan’dır. Türkiye Tayvan’ın ihracatında 24., ithalatında 58. sırada bulunuyor. 2012 yılında ülkenin en fazla ihracat yaptığı ürün grubu 109 milyar dolar ve yüzde 36,1 pay ile 85. fasılda yer alan elektrikli makine ve cihazlar, aksam ve parçalarıdır.

Tayvan’ın diğer önemli ihraç ürünleri ise; makine ve aksamları ve optik, fotoğraf, sinema, ölçü, kontrol, ayar cihazları, tıbbi alet  ürünleridir.Ülkenin 2012 yılında toplam ithalatından en fazla payı yüzde 26 ile 27. fasılda bulunan mineral yakıtlar, mineral yağlar ve müstahsalları alırken, ikinci sırada elektrikli makine ve cihazlar, aksam ve parçaları; üçüncü sırada ise 84. fasıldaki makine ve aksamları yer aldı. Tayvan’ın diğer önemli ithal kalemlerini ise; organik kimyasal müstahsallar ile demir ve çelik ürünleri oluşturuyor.

Dünyanın En Büyük Üçüncü İmalat Makine Fuarı TIMTOS 26 Ülkeden 1500 Katılımcıya Ev Sahipliği Yapacak

Bu kapsamda dünyanın 3. en büyük Takım Tezgahları Fuarı TIMTOS çok sayıda birlik ve kuruluş tarafından destekleniyor ve büyüyerek metal işleri teknolojisinin ilgililerini Taichung şehrine çekiyor.

Bilimsel ve teknolojik iş birliğinin genişletilmesi için düzenlenen TIMTOS 2019 Fuarı, 26 ülkeden yaklaşık bin 500 katılımcıya ev sahipliği yapacak. 90 ülkeden yaklaşık 53 bin ziyaretçinin ilgisini çekmek için 7 bin stant kullanılacak. Bu yıl 27’incisi düzenlenecek olan TIMTOS Fuarı’nda, en son endüstri trendleri ve global alıcılar için en iyi tedarik platformları sunulacak.

İki yılda bir düzenlenen  Takım Tezgahları Fuarı TIMTOS, 4 – 9 Mart 2019 tarihleri arasında Tayvan’da açılacak.Sergilenen ürünlerin kategorileri  ise şöyle sıralanıyor: Metal kesme makinaları, metal şekillendirme makinaları, takım tezgahı aksesuarları, komponentler, parçalar, akışkan gücü, CNC kontrol sistemleri ve yardımcı ekipmanlar, kesme takımları, takım tutucular, takım tutma ve iş parçası tutma cihazları, ölçü enstrümanları, akıllı imalat sistemleri, endüstriyel robotlar, CAD, CAM ve ilgili yazılımlar.

Hem ithalat hem ihracat açısından Türk firmalarının katılımının önemli olduğu TIMTOS 2019 Fuar tanıtım toplantısında, Tayvan ve Türk ticaret ilişkileri değerlendirilirken aynı zamanda fuarın önemi, etkinlik teşvikleri ve Milli Katılım hakkında bilgiler verildi.

“Türkiye Global Piyasanın Parlayan Yıldızı Olarak Görülüyor”

Bir çok Türk sanayicisinin makinalarını Tayvan’dan satın aldığını belirten TAITRA Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi Başkanı James C. F. Huang; “Tayvan ürünleri makul fiyatlı akıllı ürünler. Tayvan, Türkiye’nin ikinci en büyük makine ithalatı ticari ortağı. Diğer taraftan Türkiye, toplamda 142 milyon ABD doları ihracat değeri ile Tayvan takım tezgahları için üçüncü en büyük ihracat noktasıdır. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin gayri safi yurtiçi hasılası % 7.4 büyüdü. Bu büyüme, hem Çin hem de Hindistan’dan daha hızlı bir büyümedir. Türkiye G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke olmuştur. Türkiye’nin takım tezgahları piyasası, Türk otomotiv ve inşaat endüstrilerinden gelen büyük miktardaki satın alımlar sayesinde, 12.5 milyar TL ile % 7 büyümüştür” dedi.

“Ticaret İkili İlişkilerimizde Büyüyen Bir Alandır”

Türkiye ve Tayvan’ın dünya ekonomisinde sırasıyla 13 ve 19’uncu en büyük ekonomi olarak sıralandığını belirten James C. F. Huang; “Türkiye, Tayvan ürünleri için önemli bir ihracat piyasasıdır. Türkiye, Tayvan’ın Almanya, Hollanda, İngiltere, İtalya ve Fransa’dan sonra en büyük altıncı ihracat piyasası durumundadır. Geçtiğimiz yıl Türkiye ve Tayvan arasındaki toplam ikili ticaret 1.83 milyar dolara ulaşmıştır” dedi.

James C. F. Huang, “Tayvan’ın dünyanın en büyük 5. takım tezgahı ihracatçısı ve 7. en büyük takım tezgahı üreticisi olduğunu belirterek; “Türkiye’nin akıllı üretim devrimi için birlikte bir yol haritası geliştirmek adına TIMTOS vesilesiyle işbirliği yapmaya istekliyiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam