SON DAKİKA
reklam
reklam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu: Yeni bir dönem başlattık

Eklenme Tarihi: 15 Aralık 2015, Salı - 14:00   Okunma Sayısı: 76822

İSTANBUL

TÜSİAD'ın işbirliği, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Sabancı Vakfı'nın desteği ile geliştirilen "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle İlgili İşyeri Politikaları Geliştirme ve Uygulama Rehberi", İstanbul Sanayi Odası Odakule Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, burada yaptığı konuşmada, kadının toplumda sürekli mağduriyete uğrayan bir kişilik olarak değil, başarılı çalışmalarıyla gündeme gelmesi gerektiğini belirterek, savaşların, göçün, büyük ekonomik krizlerin ilk mağdurunun, her zaman kadın ve çocuklar olduğuna dikkati çekti.

Yakın dönemde gerek kadın gerekse aileye yönelik şiddetle mücadele kapsamında bir hukuki alt yapı oluşturulduğunu, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un yürürlüğe girdiğini hatırlatan Ramazanoğlu, şunları söyledi:

"Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetle mücadelede yeni bir dönemi hep birlikte başlattık. Ceza uygulamalarında 'sıfır tolerans' ilkesi benimsenmiş, Anayasa'da yapılan değişikliklerle kadının ekonomik ve sosyal statüsü güçlendirilmiştir. Ayrıca CEDAW Sözleşmesi de ulusal düzenlemeler karşısında üstün konuma getirilmiştir. Her türlü cinsel taciz ve cinsel saldırı suçunu işleyenlerin cezalandırılacağı hüküm altına alınarak bu madde ile çalışan kadınlar korunmaktadır. Bu alandaki istatistikleri dikkatle takip ediyoruz. Bizlere yol gösteren bu veriler çözümler üretilmesi bakımından stratejik öneme sahiptir. İlaveten konuyla alakalı bilimsel araştırmalar yapıyor sonuçlarını değerlendiriyor ve gerekli adımları atıyoruz."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam