Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/11/03/TMPYnin_Cumhuriyet_Kortejine_Motorseverler_BuYyuYk_IYlgi_GoYsterdi_7.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
TMP’nin Cumhuriyet Kortejine Motorseverler Büyük İlgi Gösterdi - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

TMP’nin Cumhuriyet Kortejine Motorseverler Büyük İlgi Gösterdi

Eklenme Tarihi: 3 Kasım 2018, Cumartesi - 10:36   Okunma Sayısı: 108061
2013’te kurulan ve beş yılda çok sayıda motosikletlinin buluştukları ve resmi günlerde kortej düzenlemekte olan   Türkiye Motosiklet Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce motosikletli, Cumhuriyetin 95. yılı nedeniyle kortej oluşturdu. Motosiklet sürücüleri, Bağdat Caddesi'nde buluştu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçen motosikletliler Beşiktaş ve Eminönü güzergâhını kullanarak Edirnekapı Şehitliği'ne ulaştı. Motosikletlilerin geçişi havadan da görüntülendi. 

İSTANBUL

Cumhuriyet Bayramı sürüşü Edirnekapı Şehitliğinde son buldu

29 Ekim öğlen saatlerinde Bağdat Caddesi'nde buluşarak yolculuklarına başlayan ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçerek Beşiktaş ve Eminönü güzergâhını kullanarak Edirnekapı Şehitliği'ne ulaşan  TMP üyesi yüzlerce motosikletli burada yapılan tören ve duaların ardından şehit ve gazi ailelerimizle kucaklaşıp şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ettiler. TMP üyeleri  aynı yerde Cumhuriyetin 95. yılı nedeniyle düzenlenen kortej için bir basın açıklamasında bulundular. 

 

TMP üyeleri tarafından yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi;

“Şanlı tarihimizde yer almış olan her zafer bizi daha mutlu ve özgür yarınlara taşımıştır. Türkiye Cumhuriyeti, küllerinden doğarak esir ve baskı altında olan uluslara örnek olmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK Kurtuluş Savaşı günlerinden, geleceğin çetin ve acımasız günlerini görerek adeta bu ulusu, okumaya, çağdaş medeniyet düzeyine çıkmak için çok çalışmaya davet etmiştir. Bunu yanında da vatan ve millet sevgisinin de vazgeçilmez bir değer olduğunu bizlere öğretmiştir.

Bugünlere kolay gelinmemiştir. Şanlı tarihimiz kolay yazılmamıştır. Bugün sıcak yataklarımızda yatıp, o günkü yoklukları, savaşları, ızdırabı yaşamayıp o günler hakkında konuşmaya kalkarsak doğru sonuca varamayız. Taş yerinde ağırdır. Tarihimizle ilgili değerlendirmeleri, dönemine, yerine ve şartlarına göre yaparsak, işte o zaman Kurtuluş Savaşı dönemi ve Cumhuriyetin kuruluşu ile ilgili doğru sonuçlara varabiliriz. Yokluktan bir ülkenin nasıl doğduğunu doğru anlayabiliriz.

 

95nci yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin güncel sürecinde de maalesef terör ve diğer yıkıcı ve bölücü faaliyetlerle mücadele devam etmektedir. Bu süreçte hem tarihimiz boyunca hem de yakın zamanda şehitler verdik. Tarihsel süreçteki şehitlerimizi anmadan önce yakın zamanda şehitlik mertebesine ulaşan Bursa’da görevi esnasında Şehit olan Yunus Timlerinde görev yapan Polis Memuru Hayrettin YILMAZ’a, Tunceli kırsalında teröristlere karşı yürütülen operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Asım TÜRKEL ile Uzman Çavuş Ferruh DİKMEN’e Allahtan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Mekanları cennet, ruhları şad osun.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile bugüne kadar içerde ve dışarda, vatan savunmasında, hayatlarını bir an bile düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi saygı ile anıyoruz. Mekanları cennet ruhları şad olsun. Gazilerimize de uzun ömür diliyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Sayın Basın Mensupları,

Türkiye Motosiklet Platformu üyesi 185 kulüp ve derneğin katılımcıları ve gönül dostları ile belirtilen program dâhilinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sürüşümüz gerçekleştiriyoruz. Sizleri de yanımızda görmekten her zaman mutluluk duyduk. Her şart ve ortamda destekçimiz olduğunuz için sizlere ve tüm katılımcılara şükranlarımızı sunuyoruz.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun…

Saygılarımızla…”

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam