Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-huder-baskani-avukat-kaya-encunun-tavri-barisa-ihanete-varan-bir-tutumdur-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
HUDER Başkanı avukat Kaya: 'Encü'nün tavrı barışa ihanete varan bir tutumdur' - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

HUDER Başkanı avukat Kaya: 'Encü'nün tavrı barışa ihanete varan bir tutumdur'

Eklenme Tarihi: 18 Aralık 2015, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 80064

ANKARA

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Genel Başkanı avukat Hüseyin Kaya, Şırnak milletvekili Ferhat Encü'nün güvenlik güçlerine ateş açıldığı tahmin edilen evde arama yapmasını engelleme çabasının suç olduğunu söyledi. 

Kaya, "Kendi devletini çocuk katili olmakla suçlayan bir milletvekilinin, görevi ile ilgili bir samimiyet taşımadığı açıktır" dedi.

Hüseyin Kaya, şunları kaydetti: 

"Güvenlik güçlerinin Silopi'de yürüttüğü terörle mücadele sürecinde Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün göstermiş olduğu tavır kamu düzeninin sağlanmasını engellemeye yöneliktir ve hukuka aykırı bu tavır suç unsuru taşımaktadır. Bu tür yaklaşımlar teröre prim vermektir. Türkiye'nin geleceğine ve barışa ihanete varan bir tutumdur.

Diğer yandan bakılırsa kamu düzeninin sağlanmasını engellemeye yönelik bu tür sorumsuz davranışlar özgürlüklere karşı da bir saldırıdır."

"CMK'nın 117 ve 119. maddeleri uyarınca o eve girilir

Ceza hukukçusu avukat Prof. Dr. Ersan Şen, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün, kendisi ile ilgili olmayan bir suçtan dolayı polisin, failin saklandığını düşündüğü bir eve girmesini engelleme hakkı bulunmadığını bildirdi.

Encü'nün, Şırnak'ta güvenlik güçlerine ateş açıldığı tahmin edilen apartmandaki bir dairede arama yapmak isteyen polislere yönelik engelleme çabasını değerlendiren hukukçular, bunun yasal olmadığını belirtti.

Ersan Şen, şunları söyledi:

"Milletvekili doğrudan hedef alınmıyorsa, soruşturulan eğer o değilse, kendisi ile ilgili olmayan bir suçtan dolayı o suçun delili ya da failinin oraya girdiği, saklandığı düşünülüyorsa o, Anayasa'nın 83. maddesine göre buna engel olamayacaktır. Burada dokunulmazlık engeliyle karşılaşılmaz. Bir suç dolayısıyla soruşturulmanız noktasında bir dokunulmazlığınız var. Bu başka.

CMK'nın 117 ve 119. maddeleri uyarınca o eve girilir, onu engelleyemezsin. Engellersen, onun için ayrıca savcılığın fezleke düzenleyip TBMM Başkanlığına göndermesi lazım. Onlar ayrı ama oraya girecek polis. Kuvvet kullanır, girer. Milletvekili olmasının burada bir ayrıcalığı yok. Kalkıp da milletvekili polise tokat atamaz, küfredemez, videosunu çekemez. Böyle bir yetkisi yok.

Kalkıp da polise, 'ben milletvekiliyim, bunu yapamazsın' gibi bir talimat veremezsin çünkü o kuvvetler ayrılığına da aykırı. Polis emri milletvekilinden almaz ki." 

 

 

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam