SON DAKİKA
reklam
reklam

Sunay Akın Yeni Kitabı Kalede 1 Başına’yı Kitap ve Sporseverlerle Buluşturdu

Eklenme Tarihi: 2 Aralık 2018, Pazar - 00:24   Okunma Sayısı: 126115
Sunay Akın Yeni Kitabı Kalede 1 Başına’yı Kitap ve Sporseverlerle Buluşturdu

Sunay Akın, edebiyatseverlerin karşısına bu kez kaleci öyküleriyle çıkıyor. “Yerdeydim ve avuçlarım kızgın kömür parçalarını tutmuşum gibi yanıyordu. Sağ yanıma gelen şutu hâlâ nasıl olduğunu anlayamadığım bir refleksle kurtarmıştım. O an Lefter’in sesi duyulur: ‘Tamam, bulduk! Kaleye Sunay geçecek.’”

Sunay Akın, Lefter’in şutunu kurtardığında henüz 10 yaşındaydı. Kaleci kazağını çıkarıp kalemi eline aldıktan sonra bu kez kaleci öyküleri biriktirmeye başladı.

Kimler yok ki bu öykülerde… Nobelli bilimci Aziz Sancar, Berlin kaplanı Turgay Şeren ve onun jübile maçına katılan ünlü Rus kaleci Lev Yaşin, antrenmanlara kömür işçilerinin Zonguldak’tan gönderdiği madenci eldivenleriyle çıkan Şenol Güneş, Yaşar Kemal’e İstanbul’daki ilk evinin kapısını açan Abidin Dino’nun yeğeni Sabri Dino, düğün davetiyesinde gelinin attığı şutu karşılayan damat Yılmaz Vural, en renkli kalecilerden Varol Ürkmez ve ona elini uzatan Baba Hakkı, Nâzım Hikmet’in şiirindeki kaleci ve Albert Camus, Pavarotti ve daha niceleri…

Sunay Akın kitabın tanıtım toplantısında kendi hayatında da Şenol Güneş’i örnek aldığını çünkü Güneş’in hayatını iyi bildiğini söyledi

Kitabın İstanbul’daki tanıtım toplantısına katılanlar arasında Malaga kalecisi Cenk Gönen, Milli Takım kaleci antrenörü Alper Boğuşlu, Trabzonsporlu Hüseyin Tok, Beşiktaş’ın teknik antrenörü ve eski milli kaleci Şenol Güneş ve Mecidiyeköyspor’un kalecisi Ege Boğuşlu, Hamdi Gezmiş, Hasan Murat Topçuoğlu, İbrahim Ekdial gibi bir çok isim katıldılar.

Akın yaptığı konuşmada kendi hayatında Şenol Güneş’i örnek aldığını çünkü Güneş’in hayatını iyi bildiğini söyledi ve futbol üzerine söylediği şu sözü hatırlattı: “Biz futbol oynarken, yoksul insanlardık. Yoksul insanlar futbol oynar, tribünde zenginler onları izlerdi. Şimdi zengin futbolcular sahada oynuyor, yoksul insanlar tribünde onları izliyor”.

Sunay Akın Hakkında

Sunay Akın 1962’de Trabzon’da doğdu. Lise öğrenimini İstanbul Koşuyolu Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Fizik Coğrafya Bölümü’nden mezun oldu. İlk şiirleri 1984 yılında dergilerde yayınlanmaya başladı. Arkadaşlarıyla birlikte 1989’da Yeni Yaprak şiir dergisini ardından 1990 yılında da Olmaz adlı şiir dergisini çıkardı.

1987 yılında Halil Kocagöz Şiir Ödülü’nü Noktalı Virgül adlı dosyasıyla aldı. 1990 yılında ise Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü’nü Makiler şiiri ile kazandı. Buluşlara dayanan, genellikle kısa şiirlerinde, Orhan Veli şiirindeki bir özelliğin günümüzde sürdürümcüsüdür. Bu tür şiire pek de özgü olmayan, yumuşak, lirik bir ses tonu vardır. Şiirlerinde özellikle ince yergi ögelerini kullanmadaki rahatlığı ile dikkat çeker. Cemal Süreyya’nın etkisinde sürdürdüğü şiirlerde, dil oyunlarına dayalı yoğun bir alaycılık ve şaşırtma; çocuklar ve hüzünle birlikte şairin ilgi ve duyarlılığını göstermektedir.

23 Nisan 2005 tarihinde 11 yıldır dünyanın dört bir yanından topladığı oyuncaklarla, hayali olan İstanbul Oyuncak Müzesi’ni Göztepe, İstanbul’da tarihi dört katlı bir konakta açtı. Müze, Türkiye’de türünün ilk ve tek örneği olup, Avrupa Konseyi’ne bağlı Avrupa Müze Forumu (European Museum Forum) tarafından verilmekte olan Avrupa Yılın Müzesi Ödülü’ne 2010 yılı için aday olmuştur.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam