Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/12/04/PENDIK1.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Ahsiad - Pendik MESEM işbirliği - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Ahsiad - Pendik MESEM işbirliği

Eklenme Tarihi: 4 Aralık 2018, Salı - 10:36   Okunma Sayısı: 242278
Ahi sanayici ve İşadamları Derneği (AHİSİAD) Başkanı İbrahim Çam ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Pendik Mesleki Eğitim Merkezi’nde “Çıraklıktan Ustalığa Ahi Yolu” söyleşisi gerçekleştirildi.

İSTANBUL 

İbrahim Çam ve yönetim kurul üyeleri söyleşi öncesinde Otomotiv teknolojisi atölyesi, Makine teknolojisi atölyesi, Güzellik ve saç bakım hizmeti atölyesi ve elektrik teknolojisi atölyelerini gezdiler. İş hayatına erken atılan mesleki eğitim öğrencileri için temel yeterlilikleri tanımlamak ve mesleki eğitimini tamamlayarak gerekli belgeleri almak için çaba gösterdikleri okulda atölyeleri yerinde inceleyip öğrencilerle görüştüler. Geleceğin ahi adaylarının eğitim aldığı uygulama sınıflarını gezdikten sonra “Çıraklık’tan Ustalık’a Ahi Yolu” söyleşisi gerçekleştirildi.

Ahiliğin doğuşu ve mesleki yeterliliğin bir belgeden ibaret olmadığını iyi esnaf olabilmenin sorumluluğu kadar iyi bir esnaf olabilmek için bazı fedakârlıkların yapılması gerektiğini vurgulayan İbrahim Çam, Ahilik Teşkilatı ‘nın bir ayakkabı imalatçısı tarafından kurulduğunu ve kurucusunun Ahi EVRAN olduğunu ve bu teşkilatın niteliklerini ve Osmanlı’da ki yerini anlattı. Kadınların çalışma hayatındaki yeri Ahilikte ilme, sanata ve ahlâka önem verildiğini, kadının da sosyal ve ekonomik hayatta önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Kadınların teşkilatlanıp gelişmesi için dünyanın ilk kadın teşkilatı olarak bilinen “Bacıyan-ı Rum” teşkilatının yani Anadolu Kadınlar Birliği ‘nin kuruluşunun da Ahi Evran ‘ın eşi Fatma Bacı tarafından gerçekleştirildiğini başkan İbrahim Çam anlattı. Pendik’te 26 yıllık eğitim Pendik MESEM Müdür yardımcısı Fevzi Türkmen ve öğretmen Cengiz Bayram; 1992 yılından beri eğitim veren mesleki eğitim merkezinin mezunlarının işyeri sahibi olduklarını, usta ve kalfa yetiştirdiklerini bu mezunların ülkemiz ve ilçemiz ekonomisine katkıda bulunduklarını bundan dolayı gurur duyduğunu belirttiler.

Okul müdürü Selami Çiçek, “Ahi kültürü”, “Çıraklık”, “Şed Kuşanma” gibi değerlerin mesleki eğitim merkezi öğrencilerine verildiğini, mesleği öğrenirken büyüğe saygıyı, küçüğe sevgiyi, doğru olmayı, değerlerine sahip çıkmayı bilen gençler yetiştirildiğini, aynı kültürle işyerinde müşterisine ve iş ortamında kalfa ve ustasına gösterdiklerini belirtti.

Programa katılan başkan İbrahim Çam ve başkan yardımcısına, teşekkür belgesini okul müdürü Selami Çiçek verdi. Her şey güzel ülkemiz için AHİSİAD bu sene Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için çaba sarf edenlere destek verecek diyen başkan, “Ülkemizin Bölünmez Bütünlüğüne” zarar verecek her unsur için “Baltamızı topraktan çıkardık” ilkesini ön planda tutarak size el yapımı bir nacak hediye ediyoruz diyerek öğrenciler huzurunda okul müdürüne sundular.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam