SON DAKİKA
reklam
reklam

STANDARTLAR HAYATIMIZI NASIL DÖNÜŞTÜRÜYOR?

Eklenme Tarihi: 7 Aralık 2018, Cuma - 11:11   Okunma Sayısı: 83034
DOÇ. DR. EBRU KAYAALP ve DR. FATİH ALTUĞ ‘DAN ‘STANDARTLAR NASIL İŞLER’ ADLI YENİ KİTAP

“Standartlar Nasıl İşler?” adlı kitap, İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Ebru Kayaalp ve Dr. Fatih Altuğ imzasıyla yayımlandı. Standartlaştırmanın ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlatmaya odaklanan kitap, standartların uygulanırken hayatımızı nasıl dönüştürdüğünü tartışmayı amaçlıyor.

 İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Kayaalp ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Fatih Altuğ’un kaleme aldıkları “Standartlar Nasıl İşler?” adlı kitap, okuyucuyla buluştu.

“Küre Yayınları”nın, “Düşünce” serisinden çıkan kitap öncelikle standartların işleyişini anlamayı ve standartların çeşitli alanlarda hayatımızı, karar alma süreçlerimizi, dünyadaki diğer varlıklarla kurduğumuz ilişkileri nasıl şekillendirdiğini tartışmayı amaçlıyor. Standartların nasıl oluştuğundan çok, standartların dönüştürücü gücüne odaklanan kitap standartların nasıl içimize işlediğini ve öznelliklerimizi nasıl biçimlendirdiğini araştırıyor.

Standartların sürekli seyir halinde olmaları sonucunda bir noktadan sonra etkilerini kontrol etmenin de imkânsız olduğuna dikkat çekilen kitapta, internetten insan hücresine, hapishane ve kışlalardan Merkez Bankası’na, 1980’lerin dil politikalarından hat sanatına, tütün piyasasından sosis üretimine, petrolden planlama sistemlerine uzanan geniş bir alanda standartların rolü tartışılıyor. Türkiye, ABD, AB ve İran’ı içeren bir coğrafyada standartların yerel, ulusal ve evrensel dinamikleri takip ediliyor.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam