Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/12/10/aygad1.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Gazeteciler iğneyi kendine batırdı! - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Gazeteciler iğneyi kendine batırdı!

Eklenme Tarihi: 10 Aralık 2018, Pazartesi - 10:03   Okunma Sayısı: 105487
Olağan genel kurulda konuşan AYGAD Başkan Ahmet Işıkdağ; “AYGAD’ın yegane temeli, gazeteciliği kendini toplumda gazeteci olarak tanımlandıran tetikçi ve mesleki ilkelerden uzak kişilerden kurtarmaktır. Eğer biz bunlarla mücadele edemezsek maalesef bu mesleğin ömrü çok uzun olmayacaktır” dedi.

İSTANBUL

Olağan genel kurulunu kendi binasında gerçekleştiren AYGAD, Başkan Ahmet Işıkdağ ve ekibiyle yola devam kararı aldı. Yoğun katılımın olduğu kongrede konuşan Başkan Işıkdağ, “AYGAD’ın vizyonu mesleki saygınlığı arttırmaktır” dedi. İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği (AYGAD) Olağan Kongresi, dernek binasında gerçekleştirildi. 70’in üzerinde katılımın sağlandığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrenin Divan Başkanlığını Erdal Yavuz, Başkan Yardımcılığını Recep Karakoç, Divan Kâtipliğini ise Kasım Kılıç yaptı. Yönetim, denetim ve disiplin kurullarının ayrı ayrı raporlarının okunmasının ardından tahmini bütçe görüşüldü ve onaylandı. Tüzük ile ilgili değişiklik önergeleri verildikten sonra oylamaya sunuldu ve onaylandı. Yeni tüzük gereği derneğin adı başındaki İstanbul kaldırılarak Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği oldu. Dernek adına alım, satım hususunda yönetim kuruluna yetki verildikten sonra yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulları seçildi.

MESLEKİ SAYGINLIĞI ARTTIRMAK Kongrede konuşan AYGAD Genel Başkanı Ahmet Işıkdağ, 2018 Şubat ayında başkan yardımcısı olduğu cemiyet yönetiminin zayıflamasından dolayı vekaleten yaklaşık 7-8 ay bu görevi yürüttüğünü hatırlatarak, “2010 yılında bu dernek kuruldu. Birçok faaliyetlerimiz oldu. 2010 yılında kurulan AYGAD’ı 2018 Şubat’tan 2018 Aralık’a kadarki kısmında bir ayrım yapmamız gerekiyor. Yaklaşık 8-9 aylık bir süreçte 10 yıllık bir icraattan daha fazla icraatta bulunduk. Daha sonra ziyaretlerimiz oldu. Yaklaşık 10 belediye başkanı ve 4 tane ilçe kaymakamlığını ziyaret ettik. Milliyetçi Hareket Partisi’nin il teşkilatını ziyaret ettik. Yerel gazetenin sorunlarını anlatmak için Ankara’da Bengü Türk Tv’de canlı yayına çıktık. AYGAD genel merkezinde STK, siyaset ve iş piyasasından misafirleri ağırladık. Alman milli resepsiyonunda AYGAD’ı temsilen katılım sağladık. Yaptığımız ziyaretlerin amacı yerel basının itibarını kurtarmaktı. AYGAD’ın vizyonu “Mesleki saygınlığı arttırmaktır” Biz bunu yapmaya çalışırken birçok handikap, engeller, çirkin yakıştırmalarla karşılaştık. Ve bunları bizler bizlere yaptık. Kendini toplumda gazeteci olarak tanıtan ama özünde gazeteci olmayan kişilerin; çirkin yakıştırmaları, engellemeleri ve değişik yaftalamalarıyla karşılaştık.” diye konuştu.

“GAZETECİNİN YERELİ GENELİ OLMAZ” AYGAD Başkanı şöyle devam etti: “İçimizde çok cesur, çok yürekli, çok bilgili, kalemi çok iyi olan mesleğine yıllarını vermiş, benim yaşımdan fazla bu mesleğe zaman harcamış üstatlarımız var. Biz şuan eline akıllı telefon alan gazetecilikten bir haber olan 6N1K’nın ne anlama geldiğini bilmeyen ve bir habere gittiğinde haberi yazamayan facebook veya benzeri bir sosyal medya sayfası açan kişilerle maalesef aynı konumda, aynı değerdeyiz. AYGAD’ın yegane temeli, gazeteciliği kendini toplumda gazeteci olarak tanımlandıran tetikçi ve mesleki ilkelerden uzak kişilerden kurtarmaktır. Eğer biz bunlarla mücadele edemezsek maalesef bu mesleğin ömrü çok uzun olmayacaktır. Dış basına baktığımız zaman yerel basın tirajı 4 milyon, okuma alışkanlığından kaynaklandığını görülüyor. Okutturan gazeteciler var ve konular var. Biz de ise 15 yerel gazeteyi yan yana koyduğumuz zaman 15’ininde başlık, spot ve haberi aynı olduğunu görüyoruz. Öncelikli görevlerimizden biri yerel basını eğitim verebilecek bir seviyeye getirmektir.

Gazetecinin yereli geneli diye bir şey olmaz. Gazeteci gazetecidir. Amacımız AYGAD’ı bir tesis binasına kavuşturmaktır. Gazetelerimizi daha sağlıklı bir şekilde basabilir miyiz? Bir matbaa sistemi ve onun üzerinden bir ajans sistemi ile evrensel standartlara kavuşturmanın planlarını yapmaktayız.” Başkan Işıkdağ, nazik davetlerini kırmayarak kongreye katılım sağlayan ve gazetecilere verdiği desteklerden ötürü Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Genel kurula katılarak Başkan Işıkdağ’ı tebrik eden Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise AYGAD’ın kentteki rolüne vurgu yaparak, yeni yönetimin hayırlı olmasını diledi. 76 üyenin katıldığı kongrenin sonunda Başkan Işıkdağ tarafından Sultanbeyli Belediye Başkanı Keskin ve Gazeteci Fikri Akyüz’e AYGAD rozeti takılarak onursal üye ilan edildiler. Kongreye; Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Çimen, gazeteci-yazar Fikri Akyüz, Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkan Yrd. Kasım Karakuş, Uluslararası İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (UİGAD) Başkanı İzzet Aydın ve Genel Sekreteri Selçuk Taşdemir, AYGAD Yönetimi, üyeler ve davetliler katıldı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam