Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/12/10/1544428381_35.ADV_G__RSEL___DOKHSHID_GHODRATIPOUR_B__R__NC__L__K.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
DÜNYA KARİKATÜRÜNÜN OSCAR’I KADIKÖY’DE - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

DÜNYA KARİKATÜRÜNÜN OSCAR’I KADIKÖY’DE

Eklenme Tarihi: 10 Aralık 2018, Pazartesi - 12:19   Okunma Sayısı: 85904
Bu yıl 35’incisi düzenlenen “Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması” 13 Aralık’tan itibaren Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde karikatürseverler ile buluşuyor. İran’dan Dokhshid Ghodratipour ve Sırbistan’dan Jugoslav Vlahovic’ın birinciliği paylaştığı yarışmada yer alan eserler 23 Aralık’a kadar görülebilir.

“Karikatür dünyasının Oscar’ı olarak nitelendirilen serbest konulu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın 35’incisine, 64 ülkeden 623 sanatçı 2.143 karikatürle katıldı. Ön elemeden geçen 42 ülkeden 139 sanatçının 177 karikatürü, Uluslararası Seçici Kurul tarafından değerlendirildi.

Dünya çapında ün kazanmış değerli karikatür ustaları ve sanatçıların seçici kurul üyeliği yaptığı, yine bugüne kadar 137 ülkeden 8.800’ü aşkın sanatçının 85.000 civarında eserinin katıldığı yarışmanın seçici kurulunda bu yıl 9 üye bulunuyor. Latif Demirci’nin başkanlığını yaptığı seçici kurulda; Ercan Akyol (Türkiye), Xavier Bonilla (Ekvator), Angel Boligan Corbo (Küba), Piyale Madra (Türkiye), Rasha Mahdi (Mısır), The Surreal McCoy (İngiltere), Tan Oral (Türkiye) ve Ann Telnaes (ABD) yer aldı.

35. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Kazananları

Seçici Kurul, bu seneki yarışmada iki çalışmayı birinciliğe layık gördü. Dokhshid Ghodratipour (İran) ve Jugoslav Vlahovic (Sırbistan) birinciliği paylaşırken, ikinci Shahrokh Heidari (İran), üçüncü ise Krzysztof Grzondziel (Polonya) oldu.

Seçici Kurul ayrıca; Turan Aksoy (Türkiye), Pavel Constantin (Romanya), Moacir Knorr Gutterres (Brezilya), Konstantin Kazanchev (Ukrayna), Silvano Mello (Brezilya), Roman Peshkov (Rusya), Sajad Rafeei (İran), Nicos Terzis (İsveç), Didie Sri Widiyanto (Endonezya) ve Kürşat Zaman’ı (Türkiye) Başarı Ödülü’ne değer gördü.

 

“Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” Özel Ödülü

Tüm çalışmalarında kız çocuklarının eğitimi, güçlenmesi ve cinsiyet eşitliği konularına özel vurgu yapan Aydın Doğan Vakfı'nın düzenlediği yarışmada, bu yıl yine "Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” teması altında özel ödül verildi. Özel Ödülün sahibi, Fransa’dan Bernard Bouton oldu.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam