Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/12/18/1545119500_G__l_Baba_T__rb_copy.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
TBMM Meclis Heyeti’nden ‘Gül Baba Türbesi’ne Ziyaret - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

TBMM Meclis Heyeti’nden ‘Gül Baba Türbesi’ne Ziyaret

Eklenme Tarihi: 18 Aralık 2018, Salı - 15:38   Okunma Sayısı: 116233
Türkiye ve Macaristan hükümetlerinin iş birliğiyle restorasyonu yapılan Macaristan'daki Osmanlı dönemi eserlerinden “Gül Baba Türbesi ve Kültür Merkezi” Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden gelen ziyaretçilerini ağırladı.

Açılışı 9 Ekim’de Türkiye Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Macaristan Başbakanı sayın Viktor Orban tarafından yapılan Gül Baba Türbesi ve Kültür Merkezi, Gül Baba Vakfı Başkanı Adnan Polat’ın ev sahipliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım ve TBMM’den gelen heyeti ağırladı. Türbeyi ziyarete gelen sayın Yıldırım’a TBMM Başkanlık Divanı Üyesi sayın İshak Gazel ve sayın Barış Karadeniz, TBMM İçişleri Komisyon Üyesi sayın Cemil Yaman, TBMM Meclis İdare Amiri sayın Erkan Haberal ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi sayın Dursun Ataş da eşlik etti. Gül Baba Vakfı Başkan Vekili Suat Karakuş ve Gül Baba Vakfı Genel Müdürü Istvan Szalai’nin eşlik ettiği heyet, açıldığı günden itibaren yoğun ilgi gören Türbe’nin ve gül bahçelerinin yanı sıra Gül Baba Kültür Merkezi’nde bulunan “Gül Baba Sergisi” ve “Aya Sofya Sergisi”ni de gezdiler.

 

Gül Baba Türbesi’nde TBMM Başkanı sayın Binali Yıldırım ve Meclis Heyeti’ni karşılayanGül Baba Vakfı Başkanı Adnan Polat, ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederek“Türk-Macar dostluğunun simgesi haline gelen Gül Baba Türbesi’nin açılışını, 2 yıl süren restorasyonun ardından geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdik. Burası eskiden yılda sadece toplam iki-üç bin kişinin ziyaret ettiği bir yerken; açılışını yaptığımız günden beri din, dil, ırk, mezhep, yaş fark etmeksizin on binlerce insanı ağırladı. Bugün de Türbe’yi ziyarete gelen TBMM Başkanı sayın Binali Yıldırım ve Meclis Heyeti’mizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gül Baba Türbesi’nin restorasyonu için TİKA’ye ve verdikleri destek için de ayrıca hükümetimize teşekkür ediyoruz. Gül Baba Vakfı olarak farklı kültürel, sanatsal ve akademik projelerimizle Türkiye ve Macaristan’daki çalışmalarımıza devam ederek, Macar ve Türk halkı arasındaki bağları güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Türk kültürünün ve medeniyetinin dünyaya yayılmasında varlığıyla hizmet eden, bugün de türbesiyle Türk-Macar dostluğunun nişanesi olan Türk tarihinin önemli şahsiyetlerinden Gül Baba'nın Türbesi, Budapeşte’nin en güzide bölgelerinden Tuna Nehri'ne bakan Rozsadomb'da (Gül Tepesi) yer alıyor.

 

Ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle ve merakla karşılanan Türbe’deki Gül Baba Sergisi, “Macaristan’da Osmanlılar”, “Dervişlerin Dünyası”, “Gül Baba”, “Hatıraların Gül Babası” ve “Macarların Gül Babası” başlıklarıyla birbiriyle bağlantılı 5 adet tematik salondan oluşuyor. TİKA (Türkiye Koordinasyon ve İşbirliği Ajansı) tarafından hazırlanan sergide Macaristan’da bulunan Osmanlı dönemine ait çeşitli objeler ve bilgi panoların yanı sıra dervişlerin kullandığı eşyalar, kıyafetler, arşiv belgeleri de sergileniyor.

Kaynak: BÜLTEN HABERLERİ
Editör: BÜLTEN HABERLERİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam