Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/01/06/thumbs_b_c_594e17fa95de00496745efb73c622d88.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
İran'da sosyal medya tartışması sürüyor - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

İran'da sosyal medya tartışması sürüyor

Eklenme Tarihi: 6 Ocak 2019, Pazar - 16:25   Okunma Sayısı: 88753
İran Meclisi Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Ahmed Bigdeli, sosyal medyanın sınırlandırılmasının yanlış bir uygulama olduğunu belirtti.

ANKARA

İran Meclisi Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Ahmed Bigdeli, İran resmi ajansı IRNA'ya yaptığı açıklamada, zararlı sosyal medya uygulamalarıyla mücadelenin sınırlamalarla değil faydalı uygulamaların oluşturulmasıyla mümkün olacağını ifade etti. 

Sosyal medyanın yasaklanması veya sınırlandırılmasının sorunlara kalıcı çözüm getirmediğini kaydeden Bigdeli, "İran'da yargı, meclis, hükümet ve çeşitli kurumlar sosyal medya meselesine farklı açıdan bakıyor ve farklı kararlar alıyor. Tek bir karar mercii olursa sonuca ulaşılabilir." dedi.

İran yargısı, 2 Ocak'ta sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirme kararı almıştı. Başsavcı Yardımcısı Cevad Cavidniya, kararın henüz uygulamaya konmadığını açıklamıştı.

İran’da Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin kullanımı yasak. Meşhed kentinde Aralık 2017’de ekonomik sorunlar nedeniyle başlayıp diğer şehirlere rejim karşıtı protestolar olarak yayılan gösteriler sonrası Nisan 2018'de Telegram da kapatılmıştı. Buna rağmen şifre kırıcı programlar (VPN) kullanan İranlı kullanıcılar halen uygulamalara erişim sağlayabiliyor.

Ülkede internet kullanıcılarının yüzde 55'le en çok kullandıkları Telegram'ın ardından yüzde 23'le Instagram daha sonra ise Twitter geliyor.

Twitter ülkede yasak olmasına rağmen İran lideri Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif başta olmak üzere devletin üst düzey isimleri tarafından aktif olarak kullanılıyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam