Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/01/17/Gazetecilerden_KasYYkcYY_Cinayetiyle_IYlgili_CYarpYcY_Tespitler.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Gazetecilerden Kaşıkçı Cinayetiyle İlgili Çarpıcı Tespitler - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Gazetecilerden Kaşıkçı Cinayetiyle İlgili Çarpıcı Tespitler

Eklenme Tarihi: 17 Ocak 2019, Perşembe - 13:52   Okunma Sayısı: 108373
Suudi Arabistan'ın güçlü ve tanınmış ailelerinden birinden ve Orta Doğu'nun en etkin gazetecilerinden biri olan Cemal Kaşıkçı’nın bundan yaklaşık 100 gün önce vahşi bir şekilde katledilmesi tüm dünyayı sarstı.

Duayen gazeteci olarak bölgede oldukça ünlenen Kaşıkçı; çok daha önceleri daha yakın bir ilişkiye sahip olduğu Suudi Arabistan hükümetiyle Kraliyet Ailesinde yaşanan son değişimlerden sonrasında oldukça ters düşerek çok sıkı bir muhalefet başlattı.

Kaşıkçı’nın son dönemde Prens Muhammed bin Selman’ın Yemen politikasını ve ülke içinde muhalefete yapılan baskıyı eleştirtirken yaşadığı baskılardan ötürü Suudi Arabistan'ı terk etmiş, o zamandan buyana farklı Arap ve uluslararası haber kanallarında siyasi yorumculuk yapıyor, gerek sosyal medya gerekse farklı yayın organlarında yazılar yazarak muhalefetini sürdürmüş, tüm dünyanın ilgisini çekmişti. Son aylarda ise Washington Post gazetesinde düzenli olarak yazıları yayımlandı.

Kaşıkcı; evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğundan bir daha çıkmadı ve vahşi bir şeklide öldürüldü. Suudi Arabistan'da görülen Cemal Kaşıkçı cinayeti davasının ilk duruşmasında ise 11 sanığın beşi hakkında idam talep edildi. “Cemal Kaşıkçı Cinayeti “ davası halen Suudi Arabistan'da görülüyor.

 

Olayın olduğu ilk günden bu yana konunun üzerine özellikle duran Türkiye cinayetin aydınlatılması için büyük caba gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23 Ekim 2018’de AK Parti Grup Toplantısı'nda Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuş ve cinayetle ilgili bir çok detayı da dünya kamuoyuyla paylaşmıştı. Kamuoyunun ve siyasi partilerin büyük hassasiyet duydukları Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili pek çok bilgi ve belge paylaşıldı. Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili hazırlanan “Diplomatik Vahşet-Cemal Kaşıkçı Cinayetinin Karanlık Sırları” adlı kitap ise Sabah Gazetesi’nin duayen yazarları Ferhat Ünlü, Abdurrahman Şimşek ve Nazif Karaman tarafından geçtiğimiz günlerde okurlarla buluştu.

Deneyimli gazetecilerin hazırladıkları “Cemal Kaşıkçı Cinayetinin Bilinmeyenleri Ekseninde Türkiye'nin İletişim ve İstihbarat Başarısı” programı geçtiğimiz hafta Pendik’te düzenlendi. Moderatörlüğünü Sabah Yazarı Ferhat Ünlü’nün yaptığı programda ise Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle birlikte Türkiye’ye komplo kurulduğu belirtildi. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in de katıldığı panel yoğun ilgiyle izlendi.

Kitabın yazarlarından Abdurrahman Şimşek “Kaşıkçı’nın daha ilk gün katledildiğini anladık. İlk günden ses kaydı istihbaratımızın eline geçmişti. Strateji gereği Türkiye bu ses kaydını profesyonelce tüm dünyadan sakladı. Eski Türkiye olsa bu cinayet aydınlatılamazdı”

 

Kitabın yazarlarından Abdurrahman Şimşek, Türk İstihbaratının başarısına değinerek “Kaşıkçı’nın daha ilk gün katledildiğini anladık. İlk günden ses kaydı istihbaratımızın eline geçmişti. Strateji gereği Türkiye bu ses kaydını profesyonelce tüm dünyadan sakladı. Eski

Türkiye olsaydı bu olay aydınlatılamazdı.” Derken bu cinayetle Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın önderliğinde Türkiye’ye komplo kurulduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “ Cinayet sonrası Selman taraftarı binlerce hesap, sosyal medyadan ‘Türkiye Kaşıkçı’yı kaçırdı.’ söylemlerinde bulundu. Amaç ‘Kaşıkçı, Türkiye tarafından kaçırılıp öldürüldü’ süsü vermekti. Türkiye’ye komplo kurdular. Çünkü Selman kibir, ego sahibi biri. Neredeyse tüm Arap aleminin dilinde Erdoğan var. Bu durumdan dolayı böyle bir komplo kurdular. Recep Tayyip Erdoğan’ın başarılı politikalarından rahatsız.”

Ferhat Ünlü “Kaşıkçı, Suudi yönetimini eleştiren muhalif bir gazeteciydi. Türkiye’yi model olarak gösterirdi.”

Sabah Yazarı Ferhat Ünlü ise Cemal Kaşıkçı Cinayetinin tek başına bir anlam ifade etmediğini belirterek “Kaşıkçı, Suudi yönetimini eleştiren muhalif bir gazeteciydi. Türkiye’yi model olarak gösterirdi. Bu cinayet, FETO ve CIA gibi unsurlarla düşünüldüğünde bir anlam ifade ediyor.” dedi.

Programda konuşan Nazif Karaman da 15 kişilik cinayet timini bir sunum şeklinde göstererek bu kişiler hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam