SON DAKİKA
reklam
reklam

Galeri Mavist ustaları buluşturdu

Eklenme Tarihi: 29 Ocak 2019, Salı - 10:01   Okunma Sayısı: 194037
Galeria Mavist, yeni yılı açtığı ilk sergisi olan “Ustalar“ sergisiyle akademisyen, hoca ve usta sanatçıları konuk etmekte.

İSTANBUL

Serginin küratörlük görevini Trakya Üniversitesi (TÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof.Dr Melihat Tüzün üstleniyor. Oldukça yoğun bir katılımla düzenlenen kokteyl sergide yer alan akademisyen, hoca ve usta sanatçıları da bir araya getirdi. 70’e yakın sanatçıdan 100’e yakın eserin yer aldığı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Marmara, Yıldız Teknik, İstanbul, Ankara, Ankara Atlım, Gazi, İzmir Dokuz Eylül, Eskişehir Anadolu, Bursa Uludağ, Gaziantep, Sivas, Samsun On Dokuz Mayıs ,Tekirdağ Namık Kemal, Bulgatistan Sofya gibi üniversitelerle Macaristan ve İran’dan ve Halk Eğitimden çok sayıda akademisyen ve öğretmen sanatçıların eserlerinin sergilendikleri Ustalar sergisi, 10 Şubat 2019 tarihine kadar Yeldeğirmeni Mah. Uzun Hafız Sok. No: 73/A’daki Galeria Mavist‘te sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Serginin küratörlük görevini üslenen Trakya Üniversitesi (TÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof. Melihat Tüzün hocamız ; gazetemize sergi hakkında şu değerlendirmelerde bulundu. “Sanat eğitiminde usta-çırak ilişkisi yüz yıllarca önemli rol oynamıştır. Bu önem günümüzde azalmış olmakla birlikte yine de dolaylı da olsa etkisini sürdürmektedir. Ülkemizin bir çok akademik kurumunda atölye sistemiyle sanat eğitimi verilmektedir. Usta olarak atölye öğretim üyesi öğrencilerine bilgilerini ve tecrübelerini aktarmakta ve öğrencinin özgün kişiliğini geliştirmede önemli rol oynamaktadır. Bu sergide üniversiteler başta olmak üzere ülkemizin çeşitli eğitim kurumlarında ve kendi özel atölyelerinde bilgisini aktaran paylaşan usta sanatçılarımızdan seçki göreceğiz. Tüm sanatçılarımıza eserleriyle katılımlarından ötürü ve böyle önemli bir sergiye ev sahipliği yapan Galeria Mavist’e çok teşekkür ediyoruz. “ 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam