SON DAKİKA
reklam
reklam

Furkan Ahmet Baykur “Oyunculuk bir aşk, tanır tanımaz aşık oluyorsun.”

Eklenme Tarihi: 14 Şubat 2019, Perşembe - 10:58   Okunma Sayısı: 268415
Genç oyuncular dizimizin yeni bölümünde Furkan Ahmet Baykur  yer alıyor. Lise yıllarında kurduğu amatör tiyatro topluluğunun ardından oyunculuğa ısınan Baykur’la oyunculuk yaşamı üzerine sohbet ettik. Değerli katkılarından ötürü Onur Yıldırım’a çok teşekkür ediyor, genç oyuncuya  başarılar diliyoruz.

İSTANBUL

Öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Furkan benim adım, şenşakrak ve aynı zamanda hiper aktif biriyim normalde, âmâ gün gün bu hiper aktif yapımdan sıyrılıp tam aksine sessiz sakin bir insan olabiliyorum.

Mesleğe nasıl ve ne gibi koşullarda başladınız ?

Mesleğe lise yıllarında okulumuzun tiyatro kulübüne girerek başladım sonra çeşitli oyunlarda sahne aldım; güzel bir tiyatro gurubu kurdum ve güzel işlere imza attık hep beraber.

Sizi oyunculuğa iten temel sebep ne oldu ?

Beni oyunculuğa iten en temel sebep oyunculuğu sevmem oldu. Çünkü oyunculuk bir yaşam tarzıdır,en zor mesleklerdendir oyunculuğu benimsemek zor olmadı kişiliğim itibarı ile,  fani dünyamızda her anımız bir oyun değil midir sizce de?

Oyunculukla alakalı olarak kendinizi gösterebileceğiniz alanlar oldu mu ? Yoksa amatör olarak mı çalıştınız ?

Hayır maalesef oyunculukla ilgili kendimi gösterebileceğim alanlar olmadı amatör olarak çalıştım.

Oyunculuğu nasıl ve ne şekilde tanıdınız ?

Oyunculuğu daha önceden dediğim gibi lise yıllarında tiyatro kulübüne katılarak tanıdım ve tanır tanımaz âşık oldum oyunculuğa.

 

En çok sevdiğiniz oyunculuk türü hangisi ve niçin seviyorsunuz ?

Daha çok dizi oyunculuğunu seviyorum ; diziler hem yapısı gereğince bir süre devamlı oluyor; aynı zamanda bir aile ortamı hissi veriyor.

Türkiye’de oyunculuğa sizce nasıl bakılıyor ?

Türkiye’de toplum, oyuncuların çok  mükemmel ve ideal bir hayat yaşadıklarını zannediyor. Ancak, bu doğru değil. İnsanlar olayın magazinsel yönüyle ilgileniyorlar. Gerçek ise tabi bundan çok farklı. Bizim meslektaşlarımızın işi kolay değil. Biz de bir çok meslekte olduğu gibi işimiz için epey uğraşıyoruz.

Oyunculuk demişken bu konuyla alakalı özel bir çalışmanız oldu mu ? Veya yapmayı düşünüyor musunuz ?

Ben hep amatör çalıştım ama imkansız diye bir şey yoktur dünya hayatında bu yüzden imkan verirlerse güzel şeyler yapılabilir.

Mesleğinizde idol olarak örnek aldığınız ilham kaynağı olmuş birileri var mı ?

Mesleğimde iyi  olarak örnek aldığım  isimlerin başında Tamer Karadağlı ve Mustafa Avkıran geliyorlar. Neden derseniz;  çok iyi oyuncular ve rollerinin üstesinden geliyorlar.

Oyunculukta en çok çalışmak istediğiniz isim veya isimler kimlerdir ?

Koyu bir Şener Şen hayranı olarak inşallah çalışmak nasip olur.

Oyunculuğa yeni başlayanlara neleri tavsiye etmek istersiniz?

Oyunculuk  aynı zamanda bir sabır işidir. Mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımız için konuşuyorum; eğitim şart. Eğitimlerini alsınlar.

Gündelik hayatında neleri severseniz ve nelerden hoşlanmaktasınız ?

Gündelik hayatımda yürüyüş yapmayı gezmeyi ,araba sürmeyi ve akrabalarımı ziyaret etmeyi severim .

Son olarak okuyucularımıza ileteceğiniz mesajlar var mı?

Değerli gazetenize görüşlerimize yer verdikleri için özel olarak teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Oyunculuk kutsal bir meslektir. Herkes geldiği konumun değerini bilsin, herkes birbirine saygı duysun ve oyuncu olmayı gerçekten  isteyen her insana el uzatsınlar.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam