Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/03/08/Erhan_Severler.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
SAVAŞ MUHABİRİ ERHAN SEVERLER’DEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

SAVAŞ MUHABİRİ ERHAN SEVERLER’DEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

Eklenme Tarihi: 8 Mart 2019, Cuma - 12:02   Okunma Sayısı: 144081
Uluslararası ödüllü, Anadolu Ajansı savaş muhabiri Erhan Severler, Halkalı İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ile kariyer günlerinde bir araya geldi.

Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide Severler,kariyerinden anekdotları ve başarısının sırlarını öğrencilerle paylaştı.

PEK ÇOK YERDE GÖREV YAPTIM

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduğunu ifade eden Erhan Severler, “Mezun olur olmaz Günaydın’da foto muhabirliği yapmaya başladım. 1994 Mart ayında babamın vefatının ardından 1 yıl sonra akademiye girdim. Aynı sene Anadolu Ajansı’ndan teklif aldım. Türkiye’de ve Dünya’nın farklı yerlerinde birçok göreve gittim. Libya’dan Mısır’a Gazze’den Irak’a özelikle Ortadoğu-Afrika bölgesinde görev yaptım. 2012 yılından bu yana da Ortadoğu-Afrika Bölgesi’nin Görsel Editörü olarak görev yaptım” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN SESSİZLERİN SESİ OLMAK”

95’li yıllarda foto muhabirliği mesleğinin çok daha değerli olduğunu belirten Erhan Severler, “Foto muhabirleri kendi mesleklerine olan saygıyı kendileri artıracaklar. Hatayı başka yerde aramak dünyanın en kolay işi. Ama ondan önce görevlendirilen bölgelerde nasıl davrandığımız. Deprem bölgesi, çatışma alanları, afet bölgeleri, cenazeler ve benzeri birçok alanda mağdur ve acılı insanları fotoğraflıyoruz. Bir foto muhabiri olarak işin en kötü tarafı başkalarının mutsuzluğundan yararlanıyor gibi görünmek, görünmemiz. Bu düşünce hiç aklımdan çıkmıyor. Mesleğimizi ancak acı çekenlere, mağdurlara saygı duyarak aklayabiliriz. Acı çekenler ve mağdurlar tarafından ancak böyle kabul görebiliriz. O sessiz çığlıkların sesi olarak” diye konuştu.

“NE ÇEKTİĞİMİZ ÖNEMLİ”

Erhan Severler, iyi bir foto muhabirinde olması gereken niteliklere dikkat çekerek, “ Foto muhabirleri, muhabirler gibi gündemi iyi takip etmeliler. Türkiye’de ve Dünya’da olan bitenlerle meşgul olmalılar. Entegre olmalılar.Sinema ve tiyatroya gitmeliler. Haber fotoğrafı insanı ikna etmek üzerine kuruludur. Teknik dünyanın en kolay işidir, kullanma kılavuzunda zaten her şey anlatılıyor. Ne çektiğin önemlidir. Ortaya neyin çıktığı önemlidir. Foto muhabirleri, makinelerini yanlarından hiç ayırmamalı. Şans kapıyı birkaç kez çalar hayatta” dedi.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam