SON DAKİKA
reklam
reklam

7 BİN ÜNİTE KAN 21 BİN KAN KARDEŞİ

Eklenme Tarihi: 11 Mart 2019, Pazartesi - 13:43   Okunma Sayısı: 90673
Beşir Derneği’nin Türk Kızılayı ile ortaklaşa düzenlediği Kan Kardeşim kampanyasına vatandaşların ilgisi büyük oldu. Proje kapsamında 4 haftada tam 6983 ünite kan toplandı. Her ünite kan ise ortalama üç kişiye umut oluyor. “Bir Damla Bin Umut” sloganıyla gerçekleşen kampanya daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor

Ülkemizde her geçen gün artan kan ihtiyacına karşı Beşir Derneği ve Türk Kızılayı’nın ortaklaşa yürüttüğü Kan Kardeşim Projesi devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda 100 bin ünitenin üzerinde kan bağışına vesile olan proje, kan bekleyen ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor. Beşir Derneği’nin “Bir Damla Bin Umut” sloganıyla 9 Şubat’ta başlattığı ve vatandaşların büyük ilgiyle karşıladığı kampanya çerçevesinde Bayrampaşa, Fatih, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Şişli, Kağıthane gibi İstanbul’un birçok noktasının yanı sıra Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de, 4 hafta sonu kurulan kan bağışı çadırlarında 6983 ünite kan topladı.

Bu sene ilk etapta Avrupa yakasında başlatılan projenin, önümüzdeki aylarda Anadolu yakası ve tüm Türkiye genelinde devam etmesi planlanıyor. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kampanyanın Anadolu’nun birçok şehrinde düzenlenerek, daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşılması hedefleniyor. Özellikle Kızılay’ın stoklarının azaldığı kış günlerinde, Beşir Derneği ve Kızılay ortaklığıyla gerçekleştirilen bu proje sayesinde, acil kan ihtiyacı olanlar umut buluyorlar.

 

Acil Kan İhtiyacı Olanlar İçin Online Platform

Projenin diğer ayağını ise online kan bağışı portalı oluşturuyor. www.kankardesim.orgadresiyle erişilen bu portal, kan bağış kampanyalarının duyurulması, Kızılay ile yapılacak etkinliklerin detaylarının paylaşılması ve bağışçı ile ihtiyaç sahibinin hızlıca bir araya gelebilmesi adına önemli bir platform. Yılın her günü ulaşılabilir olan bu sistem sayesinde gönüllü bağışçı olacak kişi ‘kankardesim.org’ sitesine girdikten sonra kayıt formunu doldurarak sistemin içerisine dahil ediliyor. Sistemin temel misyonu, ihtiyaç duyulduğu anda ilgili bölgeye sistemde kayıtlı bağışçıları hızlı bir şekilde yönlendirmek.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam