SON DAKİKA
reklam
reklam

ÖĞRENCİ DOSTU OKULLAR BELLİ OLDU

Eklenme Tarihi: 22 Mart 2019, Cuma - 10:20   Okunma Sayısı: 111983
Devamsızlığın önlenmesi çalışmalarıyla ilçede yürütülen “Geleceğim Okulda Projesi” kapsamında devamsızlık oranları en düşük olan okullar “Öğrenci Dostu Okul” belgesi almaya hak kazanıyor.

Geleceğim Okulda Projesinin, İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine bağlı tüm ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin devamsızlıklarının önlenmesi ve İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğünün 2015-2019 Stratejik Planındaki ortaöğretim kurumlarındaki öğrenci devamsızlığını % 2’nin altına düşürerek ortaöğretim kurumlarından ayrılan öğrenci sayısını % 8’in altına indirme hedefini gerçekleştirmektir.

Bu bağlamda devamsızlığa neden olan faktörleri tespit edip, bu faktörleri ortadan kaldırarak; eğitim ve öğretim sürecini verimli hale getirip, Millî Eğitim Bakanlığı’nn temel hedeflerini gerçekleştirmek için öğrencilerin okula devam etmelerini sağlanıyor.

İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından, okula aidiyetin farkına varılarak öğrencilerin okula devamlarının sağlanması kapsamında ve  aynı zamanda öğrencilerin sosyal, kültürel ve akademik yönlerden bütünlüklü gelişmesine katkı sağlamak gayesiyle Geleceğim Okulda projesi devreye sokuldu.

İlgili okul müdürlerine “Öğrenci Dostu Okul” belgeleri bizzat İlçe Millî Eğitim Müdürü Sayın Sadık ASLAN tarafından verilmişdi. Bundan sonraki süreçte aylık olarak yapılacak olan izleme-değerlendirme çalışmalarına bağlı olarak ilçe genelindeki her türden resmî okullarda devam edecek. “Öğrenci Dostu Okul” belgesi almaya hak kazanan okullar;

İlhami Ertem Ortaokulu

23 Nisan Zehra Hanım İmam Hatip Ortaokulu

Ahmet Sani Gezici Anadolu İmam Hatip Lisesi

Melahat Akkutlu Anadolu Lisesi

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam