Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/03/25/GoYkhan_YuYksel_KartallY_SanatcYYSTK_ve_Sendika_Temsilcileriyle__BulusYtu_2.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Gökhan Yüksel Kartallı Sanatçı,STK ve Sendika Temsilcileriyle  Buluştu  - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Gökhan Yüksel Kartallı Sanatçı,STK ve Sendika Temsilcileriyle  Buluştu 

Eklenme Tarihi: 25 Mart 2019, Pazartesi - 10:13   Okunma Sayısı: 190166
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal Belediye Başkan adayı Gökhan Yüksel, sendika, oda temsilcileri ve sanatçılarla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

İSTANBUL

Yüksel'e CHP'li Milletvekili Sera Kadıgil ile CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi de eşlik etti. Kahvaltıya katılan sanatçılar arasında ünlü tiyatro oyuncusu Ruhi Sarı  ile Kartal Sanat Tiyatrosu Kurucusu ve tiyatro oyuncusu Nihat Nadi Ülger,Maltepe Üniversitesi  Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Öğretim Üyesi Emin Maltepe de yer aldılar.

Etkinlik sırasında bir konuşma yaparak sanatçılara hitap eden CHP'nin Kartal Belediye Başkan adayı Gökhan Yüksel, 2009'dan bu yana yapılan bazı çalışmalardan bahsedip ardından Kartal ile ilgili kültür sanat projelerini anlattı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal Belediye Başkan adayı Gökhan Yüksel “Cumhuriyetimizin 100. yılında Kartal’ı kültür ve sanatın başkenti yapmaya kararlıyız."

2009'da CHP Kartal'ı aldığında Kartal Belediyesi'nin 3 ayrı binada hizmet verdiğini söyleyen Yüksel, tüm bu parçalı yapıya son vererek yeni hizmet binasını yaparak tüm hizmetleri tek yerde topladıklarını belirtti. 2009'da belediyeyi devraldıklarında sadece 1 kreş bulunduğunu belirten Yüksel, 10 yıllık CHP iktidarında Kartal'da kreş sayısının 15'e çıkartıldığını ve en çok kreşi olan belediye haline geldiklerini belirtti. Yeni dönemde 10 kreş daha yapacaklarını ifade eden Yüksel, Kartal'da hizmet üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Sanatçılara yeni dönemde gerçekleştirilecek kültür sanat projelerinden de bahseden Yüksel, "Cumhuriyetimizin 100. yılında Kartal’ı kültür ve sanatın başkenti yapmaya kararlıyız." ifadelerini kullanarak Kartal'a 4 yeni kültür merkezi inşa edeceklerinin müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından sanatçılar, Gökhan Yüksel'e hazırladıkları eserleri taktim ettiler.

 

Gökhan Yüksel'in  Kartal Projeleri

Gökhan Yüksel'in  toplantıda da paylaştığı projeler hakkında tüm ayrıntılı bilgileri  https://gokhanyuksel.ist/ adresinden  de öğrenebilirsiniz.

YEŞİL MERKEZLİ, NEFES ALAN BİR KARTAL: 4 VADİPARK 6 TEMAPARK

– Gölet Vadi Park: 40 dönümlük Esentepe Gölet Vadisi İstanbul’un uğrak noktası haline gelecek. Doğal gölet ve çevresinde hayata geçireceğimiz doğal, sosyal, kültürel, turistik ve sportif aktivite alanları bulunacak.

Doğal alanda oluşturacağımız Esentepe Gölet Vadisi hem bölgedeki komşularımızın, hem de ilçemizin merkez uğrak noktalarından birisi olacak. Doğal gölet ve çevresinde hayata geçireceğimiz, sosyal, kültürel, turistik ve sportif r aktivite alanları ile Kent Parkı Gölet Vadisi ilçemizin önemli kazanımlarından birisi haline gelecek.

– Aydos Orman Parkı : 1 milyon m2’lik  ve amacına uygun  olarak düzenlenecek olan Aydos Kent Ormanı bünyesinde kır lokantası, kır kahvesi, ziyaretçi tanıtım merkezi, okuma salonu, kermes ve sergi alanı, mescit, büfeler, amfi tiyatro, gözlem kulesi, kameriyeler, çeşmeler, basketbol ve voleybol sahası, tenis kortu, futbol sahası, otopark, süs havuzu, çocuk oyun alanları ve piknik üniteleri yer alacak.

– Bayram Demirkol Parkı: Yakacık Çarşı Mahallemizde 40 dönümlük alanda bulunan Bayram Demirkol parkımızın ilk etabında 15 dönümünün peyzaj ve çevre düzenlemesini bitirerek komşularımızın kullanımına açtık. Yeni dönemde ise parkın 2. Etap projesi kapsamında kalan 25 dönümü hizmete sunacağız. Parkımızda, Füniküler Sistem kullanılarak, 1. ve 2. Etap arasında bağlantı sağlayacağız.

En çok engelli vatandaşlarımızın parkın hizmetlerinden faydalanmasına yardımcı olacak olan Füniküler Sistem’le iki Etap arasında kolaylaştırıcı olacak. Park alanında ayrıca, açık-kapalı otopark, pazar yeri, sosyal ve spor tesis alanları bulunacak.

– Taşocağı Yaşam Vadisi:  İstanbul Büyükşehir BelediyeBaşkan Adayımız sayın Ekrem İmamoğlu’nun Kartal için planladığı 506 dönüm üzerine kurulacak olan Kartal Yaşam Vadisi ile ilimizin gelecek vizyonu bambaşka bir anlam kazanacak.

Kartal Yaşam vadisinde, yeşil alanlar, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, sosyal alanlar yaratarak gündelik hayatın içinde önemli kent mekanları haline getireceğiz. Sadece bu vadilerle kişi başına düşen yeşil m2 sini arttıracağız.Tüm bu alanlar yeni yapılaşmadan korunmuş olacak, uzun vadede toplumsal uzlaşma içerisinde dönüşüm sağlanacak.

– 6 Tematik Park: İlçemizde 6 tematik parkı hayata geçireceğiz. Masal Parkı, Trafik Eğitim Parkı, Afet Eğitim Parkı, Tarım Parkı, Doğal Hayatı Öğrenme Parkı ve Arkeoloji Parkı çocuklarımızın dünyasında başka bir hikaye yaratacak.

DOSTLUK MERKEZLİ, YAŞANILABİLİR BİR KARTAL: 4 KENT MEYDANI

– Cumhuriyet Meydanı : Her yaşa hitap edecek bir şekilde projelendirdiğimiz Cumhuriyet Kent Meydanı projemiz modern, kültürel dokusu ve kapsamı ile İstanbul’a örnek bir meydan olarak ortaya çıkıyor.

Cumhuriyet Meydan Projemiz kapsamında; Cumhuriyet Kültür Merkezi,Kültür ve Sanat etkinlik alanları, Sportif faaliyet alanları, Çocuk Oyun alanları, Sergi ve Fuaye alanları ve Otopark yer alacak.

– Cevizli Kent Meydanı:  Yapımı devam eden Cevizli Meydan projemiz kapsamında;Kültür Merkezi,Emekli ve Yaşlı Kıraathanesi,Yarı Olimpik Yüzme Havuzu,Amfi Tiyatro,Çocuk Oyun Alanları,Koşu Pisti,Dinlenme ve Seyir Terasları,Süs Havuzu,Labirent Oyun Alanları ve Otopark yer alacaktır.

– Eski Stat Meydanı: Yıkımına başladığımız Kartal Stadı’nın bulunduğu alanı halkımızın sosyal ve kültürel anlamda kullanabileceği ferah bir meydan haline getiriyoruz.

Türk – eski Osmanlı mimarisinin geleneksel çizgilerini taşıyan Bedestan Alışveriş çarşısı, ortak meydan avlu, sosyal gelişim alanları, okuma salonları, gençler için ders çalışma salonu, sergi, galeri ve fuaye alanları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları ve çeşitli etkinlik alanları bulunacak bir projeyle Kartallılara mutlu, huzurlu bir ortam sağlayacağız.

– Uğur Mumcu Meydanı: Uğur Mumcu Mahallemizde hizmete girecek Kent Meydanı projemiz; Otoparkı, Kapalı Pazar Alanı, Dükkanları, Dinlenme Alanları, Kaya Bahçesi, Çocuk Oyun Alanı, Seyir Terasları ve Çatı Bahçesi ile fark edilir bir çehre yaratacak.

Yapımı devam eden Uğur Mumcu Kent Meydanını komşularımızın hizmetine sunacağız. Kartal ilçesini canlandıracak başka meydanlar da oluşturarak komşularımıza daha yaşanabilir mekanlar ile hizmet vereceğiz.

SANAT MERKEZLİ, KEYİFLİ BİR KARTAL: 4 YENİ KÜLTÜR MERKEZİ

– Atalar Kültür Merkezi: Atalar Kültür Merkezi binamızda çok amaçlı salon, birden çok sergi salonu, atölye çalışmalarının yapılacağı mekânlar, sinema, kütüphane, kafeterya, etüt merkezi, bilgi evi, çocukların ve gençlerin sanatsal yeteneklerini destekleyen Kartal Belediyesi Sanat Akademisi yer alacak.

Kültür Merkezi binamızda ayrıca bölgemizdeki komşularımızın temel ihtiyaçlarına cevap verecek muhtarlık, mescit, PTT şubesi, belediye veznesi, banka şubesi, spor salonu ve otopark bölümleri bulunacak.

– Cevizli Kültür Merkezi : Oldukça kapsamlı bir hizmet akışı ile projelendirdiğimiz projemizde sinema, tiyatro salonu, kütüphane, gençler için kitap-gazete okuma ve ders çalışma salonu, çocuk gelişim merkezi, spor salonu, etüt merkezi, çok amaçlı salonlar, sergi, galeri ve fuaye alanları, kütüphane, kafeterya, revir, projeksiyon odası, kurs birimleri, gösteri hazırlık alanları yer alacak.

– Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi: Yıllardır ilçemizde bir çok kültürel aktiviteye ev sahipliği yapan Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi binamızı yıkarak yenisini inşa edeceğiz.

Tasarımında çevre ve doğa dostu olarak planlanan binamızın içinde bulunan tarihi 3 ağaç koruma altına alınarak, binayla özdeş bir şekilde yaşayacak.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi binamızda sinema, tiyatro salonu, kütüphane, gençler için kitap-gazete okuma ve ders çalışma salonu, spor salonu, etüt merkezi, çok amaçlı salonlar, sergi, galeri fuaye alanları, kütüphane, kafeterya, revir, projeksiyon odası, kurs birimleri, gösteri hazırlık alanları yer alacak.

– Uğur Mumcu Meydan Kültür Merkezi: Uğur Mumcu Mahallemizde hizmete girecek Kent Meydanı projemiz; Otoparkı, Kapalı Pazar Alanı, Dükkanları, Dinlenme Alanları, Kaya Bahçesi, Çocuk Oyun Alanı, Seyir Terasları ve Çatı Bahçesi ile fark edilir bir çehre yaratacak.

Yapımı devam eden Uğur Mumcu Kent Meydanını komşularımızın hizmetine sunacağız. Kartal ilçesini canlandıracak başka meydanlar da oluşturarak komşularımıza daha yaşanabilir mekanlar ile hizmet vereceğiz.

KARTALLI COÇUKLARIMIZA 10 YENİ KREŞ

Kartal’da yaşayan 0-4 yaş arası 31.859 çocuğumuzun her birine tek tek dokunmak arzusundayız. Halen mahallelerimizde hizmet veren kreşlerimize ek olarak yapacağımız 10 yeni kreşimizle birlikte ilçemizde kreş sayımızı 24’e yükselteceğiz.

Çocukların sosyal, fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarını karşılamak, hoşça vakit geçirmelerini ve gelişimlerini desteklemek amacıyla uyguladığımız projemiz okul öncesi eğitimin aile bütçesindeki yükünü kaldırarak önemli bir ihtiyaca cevap vermeye devam edecek.Ayrıca annelerimizin gün içerisinde acil ihtiyaçları olduğunda çocuklarını bırakabilecekleri yarı zamanlı hizmet sunan Gündüz Bakımevlerimizde hizmete girecek.

TARİH MERKEZLİ, MÜZE KENTİ BİR KARTAL: ŞEHİR TİYATROSU VE 3 MÜZE

Kartal Şehir Tiyatrosu Kültür, sanat ve tarihi geçmişimizden aldığımız güçle Türkiye’nin tanınmış tiyatro ustalarının sahnede olacağı Kartal Şehir Tiyatromuzu en kısa sürede kuracağız. 8 Mart, 23 Nisan, 19 Mayıs gibi milli ve manevi önemi olan günlerin denk geldiği haftalarda tematik festivaller organize edeceğiz.

Tekel Arkeopark Müzesi: Kuşaklar tarafından oluşturulan ve evrensel değerlere sahip kültürel varlıklar bizim en kıymetli mirasımız. Kartal’ı tüm değerleri ile geleceğe taşıyan ARKEO PARK projemiz ile hem geçmişimize sahip çıkacak, hem de insanlara tarihe bir yolculuk yapma fırsatı sağlayacağız. İstanbul Anadolu Yakası’ndaki en önemli aktif kentsel arkeolojik kazı alanlarından olan ve ilçemiz sınırları içinde bulunan Dragos Kazı alanı, Bizans’ın sırlarından biri olarak biliniyor. Kazı alanında oluşturduğumuz ARKEO PARK projemiz ile Kartalımız önemli bir tarihi ve turistik merkezi kazanacak.

Tarihi alan 5 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile yoğun temas ve çalışmalar neticesinde, 29 Aralık 2011 tarih ve 252 sayılı kararı ile 1. Derece Arkeolojik Sit olarak tescil edilmiştir.

– Diktaş Tekstil Müzesi: Müze Ören Bayan Fabrikası’nın tarihi dokusu korunarak oluşturulacak. Kartal’ın tarihi ve endüstriyel geçmişini geleceğe taşıyacak.

– Kartal Spor Müzesi: Kartal, Türkiye ve dünya spor tarihine dair bir müze olacak.

– Masal Müzesi: Çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla tasarlanan masal müzesi; dünya masalları ile başlayıp Türk masalları ve günümüz masallarına uzanan tarihi değerde oyuncak ve kitaplarla ziyaretçilere sunulmaya devam edecek.

– Soğanlık Gençlik Sanat Evi, Yukarı Mahalle Ali Ekber Çiçek Kültür Sanat Evi: Gençlerimizin sanatsal, kişisel ve kariyer planlamasına katkı sunacak merkezler haline getireceğimiz Soğanlık Gençlik Sanat Evi, Yukarı Mahalle Ali Ekber Çiçek Kültür Sanat Evi binalarımızı kısa sürede gençlerimizin kullanımına sunacağız. Tarihi yapıların restorasyonu sonucu oluşacak merkezlerimiz gençlerimizi tarihi bir dokunun içinde yetiştirme imkanı sunacak

İNSAN MERKEZLİ, VİZYONER BİR KARTAL: 20 PRESTİJ CADDE VE SOKAK

Kentimizi geleceğe farklı bir vizyonla hazırlayacağız. Tüm mahallelerimizin kentleşme profilini yeniden yapılandıracağız. Her mahallemizde, mahallemizin dokusal özelliğine uygun prestji caddesi oluşturacağız.

Prestij caddelerimizin her biri, farklı bir kentsel özelliği barındıracak. Alış veriş, sanat, oyun, antika, yeme içme, moda ve spor gibi çeşitli özellikler yükleyeceğimiz prestij caddelerimiz belirlenirken, caddenin üstleneceği kentsel özelliğin belirlenmesi kararını, o mahallede ki komşularımıza bırakacağız.

Prestij caddelerimizde dinlenme alanları, fonksiyonel kent mobilyaları, yürüyüş yolları, sohbet alanları, engelli ulaşımına uygun kaldırımlar, modern ve teknolojik yapıda aydınlatma elemanları, ücretsiz internet ve engelli akülü araç şarj istasyonları yer alacak.Kentimizin değerini yükseltecek özellikte kentsel tasarım ve bulvar uygulamalarını hayata geçireceğiz.

SOKAK CANLARINA YÖNELİK CALIŞMALAR ARTARAK SÜRECEK

Sokak hayvanlarının başına gelebilecek kaza gibi acil müdahale gerektirecek durumlar için oluşturduğumuz ‘Acil Müdahale Aracı ve Ekibi’ sayısını arttıracağız.Yaralanma, hastalanma veya trafik kazaları gibi olağan dışı hallerde de Yakacık Veteriner Kliniğimizde tedavi ederek onları yaşama tekrar kazandıracağız.

Mahallelerimizde çeşitli noktalara koyduğumuz, şebeke suyuna bağlı bir şekilde çalışan Şamandıralı Suluklarımızı artırarak sokakta yaşayan canlara can katacağız.Artan suluk miktarımız ile sokak hayvanlarının ‘temiz su’ ihtiyacını karşılayacağız. Bugüne kadar Kartallımızın 73 noktasına yerleştirdiğimiz Otomatik Su ve Beslenme Odağı sayımızı iki katına çıkaracağız.Kartallı sokak hayvanlarımızın her daim yaşamında yer alacağız.

Sokak hayvanlarıyla ilgili bakım, rehabilitasyon ve sahiplendirme projelerimiz ile onları sahipsiz bir hayvan olmaktan çıkarıp hayatımızın içinde bir ‘CAN’ haline dönüştüreceğiz.

Sokak Hayvanlarının teknolojik bir sistemle kayıt altına alınıp düzenli bakım ve sahiplendirme işlemlerini takip edebilmek için Çipli Kayıt sistemine geçeceğiz.Böylece hem 7’den 77’ye komşularımız, hem de sokak hayvanlarımızın sağlığı ve güvenliği korunmuş olacak. Projelerde ilgili STK ve hayvan sever gruplarını paydaş yapacağız.

Veteriner Müdürlüğümüz aracılığıyla sahipli, sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması, aşı vb. temel tıbbi bakım ihtiyaçlarının giderilmesi çalışmaları yapacağız. Bakım, rehabilitasyon ve sahiplendirme projelerimiz ile sokakta yaşayan hayvanları, sahipsiz bir hayvan olmaktan çıkarıp, hayatımızın içinde; hakları olan birer canlı varlık haline dönüştüreceğiz. Mikroçip uygulamasıyla elektronik ortamda kayıt altına alıp düzenli bakım ve sahiplendirme işlemlerini sağlayacağız.

Gönüllülük temelinde her bahçeli apartman ya da siteye “bir kulübe bir köpek” projesini hayata geçireceğiz. Projelerde ilgili STK ve hayvan sever gruplarını paydaş yapacağız. Veteriner Müdürlüğümüz aracılığıyla sokak hayvanlarımızın kısırlaştırılması, aşı vb. temel tıbbi bakım ihtiyaçlarının giderilmesi çalışmaları yapacağız.

Yaralanma, hastalanma veya trafik kazaları gibi olağan dışı hallerde de, Yakacık Veteriner Kliniğimizde tedavi ederek onları yaşama tekrar kazandıracağız. Mahallelerimizde çeşitli noktalara koyduğumuz, şamandıralı sulukları artırarak canlarına can katacağız.

İSTANBUL MERKEZLİ, ULAŞILABİLİR BİR KARTAL: KARTAL DENİZLE BULUŞACAK

-Kartal Deniz Ulaşım İskelesi: Kartal Deniz Ulaşım İskelemizi en kısa sürede faaliyete sokarak ilçemizi deniz ulaşımı ile buluşturacağız.Kartal Deniz Ulaşım İskelesi aktif hale geldiğinde, Kartal’dan hem komşu ilçelerimize hem de Kabataş, Bakırköy gibi ilçelere ulaşım aksı oluşması için çalışmalar yapacağız.

– Yeni Minibüs Hattı: Pendik sınırından başlayarak Yunus Ulunay Caddesi, Çavuşoğlu Namık Kemal Caddesi, Karlıktepe Başkomutanlık Caddesi, Petroliş Sancaktar ve Rahvanlar Caddesi, Atalar Halitpaşa Caddesi, Orhantepe Pazar Sokak, Cevizli Saraylar Caddesi, Orhantepe 30 Ağustos Caddesi güzergahından Cevizli Tren istasyonuna bağlanacak yeni minibüs yolu güzergahını hizmete açacağız.

– Havaray,Metro ve Teleferik  : İBB ulaşım yatırım planında olan Kartal – Samandıra Havaray hattı, Metro bağlantı hatları, D-100 Yakacık Teleferik Hattı yatırımlarının ilçemize biran önce yapılması için gerekli tüm işbirliğini sürdüreceğiz.

PLAN MERKEZLİ, DÖNÜŞEN BİR KARTAL: YERİNDE DÖNÜŞEN KARTAL

Planlar uygulamaya girdiğinde, proje kapsamında risk grubuna giren tüm binalar, vatandaşlarımızı hiçbir hak kaybına uğratmadan yenilenecek. Proje etki alanında kalan bölgelerde konut alanları, ticari alanlar, sağlık tesis alanları, kültürel tesis alanları, spor alanları, sosyal tesis alanları, sosyal donatı alanları, ibadethane alanları ve çocuk parkları alanlarından oluşacak.

– Merkez Planları: Başlamış olduğumuz planlama çalışmaları neticesinde Yunus, Çavuşoğlu, Esentepe, Topselvi, Soğanlık Orta ve Cumhuriyet Mahallelerimizin önemli bir bölümünü içeren, yaratacağı artı değer ile tüm Kartalımızı ilgilendiren Merkez Planlarının 1/1000’lik planlarını hazırladık.

Yeni dönemde ilk çalışmalarımızdan birisi 1/1000’lik planların meclisimizce onaylanması olacaktır. Planlarımız uygulamaya girdiğinde etki alanında kalan bölgelerimiz modern, çevreci, çağdaş bir kent dokusuna göre yeniden inşa edilecek.

– Batı Merkez Etap 1, Etap 2 Planları: Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen, Kordonboyu Mahallemizin, proje alanına giren kısımlarını kapsayan, Kartal Batı Merkez Projemizde iki etap olarak 2013 yılından beri sürdürdüğümüz çalışmalarda son aşamaya geldik. Batı Merkez Projesi 1. Etabında Kordonboyu Mahallemizin proje alanına giren kısımları bu proje hayata geçtiğinde çağdaş, modern, çevreci kentleşmenin örnek bir modeli olarak ortaya çıkacak.

Proje kapsamında risk grubuna giren tüm binalar, vatandaşlarımızı hiçbir hak kaybına uğratmadan yerinde kentsel dönüşüm sağlanacak. Dönüşüm sonrası bölge esnafımızın ve komşularımızın geleceğe daha huzurlu, mutlu ve güvenle bakması tesis edilmiş olacak.

Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen; Petroliş ve Yukarı Mahallelerimizin proje alanına giren kısımlarını kapsayan Batı Merkez Planları Etap 2 projemizin tüm adımları belediyemiz tarafından yapılmış olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayını beklemektedir. Onay sonrası hızla uygulama sürecine girilecek.

Proje hayata geçtiğinde Petroliş ve Yukarı Mahallemizde sağlık tesisi alanı, kültürel tesis alanları, spor alanları, sosyal tesis alanları, sosyal donatı alanları, ibadethane alanı, çocuk parkları, ticari alanlar ve konut alanları üretilmiş olacak. Kartalımızın ihtiyacı olan kentsel dönüşümün en önemli adımlarından biri olan Kartal Batı Merkez projemiz tümüyle hayata geçtiğinde Kartal, turizm, kültür, sanat ve ticaret merkezi olacak.

– Kentsel Sit Koruma Amaçlı İmar Planları İstanbul 2 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü tarafından “Kentsel Sit” olarak ilan edilen Yukarı Mahallemiz içerisinde kalan alanın 1/1000 ölçekli planlarını çok yakında bitiriyoruz.

Sona yaklaştığımız, 6,3 hektarlık bir alanı kapsayan projemiz hayata geçtiğinde hem kentimizin tarihi ve kültürel dokusu korunarak geleceğe taşınacak, hem de planlar neticesinde alan içerisinde kalan mülk sahibi komşularımızın yüzünü güldüreceğiz.

Tarihi, turistik ve görsel bir zenginlik kazanacak bölgede yapılar aslına uygun olarak restore edilecek. Yenileme, restorasyon, restitüsyon çalışmaları yapılırken belediye olarak vatandaşlarımıza gerekli tüm desteklerimizi sunacağız.

PAYLAŞIM MERKEZLİ, MUTLU BİR KARTAL: MAHALLE YAŞAM MERKEZİ

Toplumun her kesimine hitap edecek bir şekilde tasarladığımız Mahalle Yaşam Merkezi binalarımız, Kartallı komşularımıza mahalle tadında etkinlik, aktivite, eğitim, üretim ve sanatsal faaliyet yapabilecekleri ortam sağlayacak.

Yaşam Merkezi Evlerimizde komşuluk ilişkilerinin gelişeceği, yurttaşlarımızın mahallesinin başka bir sokağında yaşayan diğer komşularıyla tanışıp kaynaşabileceği ve kent komşuluğu kavramının güçlendirileceği olanaklar olacak.

Yaşam Merkezi içinde kreş, muhtarlık, çok amaçlı sınıflar, cep sinema, taziye, düğün, nişan, asker uğurlama salonu, kamu hizmet bankosu, çocuk oyun alanı, açık spor alanı, yetenek ve meslek kursları, fıtnes, mescit ve otopark vb. birimler yer alacak. 

KARTAL ÖĞRETMENEVİ ve EMEKLİLOKALİ

Kartalı daha huzurla yaşanan bir şehir yapmak için tasarladığımız projelerimizde öğretmenlerimizi ve emeklilerimizi unutmadık.  Kartal Yakacık’ta yapacağımız KARTAL ÖĞRETMENEVİ ve EMEKLİLOKALİ projemiz ile öğretmenlerimiz ve emeklilerimize indirimli hizmet vereceğiz. 5 yıldız otel konseptinde dizayn edilecek öğretmenevimizde restaurant, kütüphane, kitap-gazete okuma salonu, spor salonu, fitnes, çok amaçlı salon ve kafeterya yer alacak.

Emekliler Lokalimiz, Öğretmenevi binamızın teras bahçesinde yer alacak. Enfes manzarası ve konumu ile hem öğretmenlerimiz hem de emeklilerimizin keyifle zamanlarını geçirecekleri bir merkez olacak.

KARTAL ÖĞRETMENEVİ binamızda yatakhane odaları, restaurant, kütüphane, kitap-gazete okuma salonu, spor salonu, çok amaçlı salonlar, kafeterya yer alacak.

MUSTAFA NECATİ KIZ YURDU VE KARTAL AKADEMİ

Kız öğrencilerimizin konaklayacağı, 320 yatak kapasiteli KARTAL MUSTAFA NECATİ KIZ YURDU projemiz ile kızlarımıza rahat, konforlu ve güvenli ortam oluşturacağız. Kız öğrencilerimize konaklama, eğitim ve sosyal alanda destek olacak yurdumuzu yeni dönemde öğrencilerimizin hizmetine sunacağız.

MUSTAFA NECATİ KIZ YURDU projemizde öğrenci konaklama odaları, ödeme merkezleri, hizmet ve kurs birimleri, spor salonları, çalışma odaları, yemekhane, çamaşırhane ve çok amaçlı salon yer alacak .Yurtta engelli öğrencilerimiz için ayrılmış 5 oda yer alıyor.

Yurt binamızda, etüd, mutfak, kütüphane, bilgisayar odası, çok amaçlı salon, cep sinema, fitnes, çamaşırhane, yemekhane, revir ve her kata ayrı internet olacak.

Ayrıca farklı bir kapıdan girilen belediyeye ait bölümde, KARTALAKADEMİ ile çocuklarımızı ve gençlerimize vereceğimiz eğitim ve eğitim materyali desteği ile kendi alanlarındaki tüm sınavlara hazırlanmalarına katkıda bulunacağız.

Kartallı çocuklarımızı erken yaşlarda bilimin büyülü dünyası ile tanıştırmak amacıyla kuracağımız Bilim ve Deney Merkezi’nde fen bilimleri, elektronik, ahşap, metal, boyama, tekstil dikiş ile ilgili alanlar olmak üzere farklı üretim teknik ve yöntemlerine dair alanlardan hizmete sunacağız.

SPOR MERKEZLİ, DİNAMİK BİR KARTAL: 1 STADYUM 9 SPOR TESİSİ

– Kartal Atatürk Stadyumu: Kartal’da profesyonel anlamda hizmet verecek, futbol severlerin keyifli anlar yaşamasına evsahipliği yapacak, Yeni Kartal Atatürk Stadyumu Esentepe mahallemizde yükselecek. Şehrimize kimliğine uyumlu özellikler taşıyan stadyumumuz 12.500 koltuk kapasiteli olup kapalı otopark ve sosyal tesis alanları olacak.

– Su Sporları Merkezi: Kartal’ı deniz, rüzgâr ve yelken sporlarının yapıldığı bir merkez haline getirmek amacıyla, Dragos Su Sporları İskelesi’nde kuracağımız merkezimizde tüm Kartal halkına hizmet vereceğiz. Kartal Su Sporları Kulübü bünyesinde yelken, kürek ve yüzme gibi sporlarının yapılacağı, 11.70 metre genişliği, 42.90 metre uzunluğu ve 650 metrekare (iskele) kullanım alanıyla önemli bir merkez haline gelecek olan Dragos Su Sporları İskelesi tamamlandığında; birçok çocuk ve genç kardeşimizin yetiştirmesine katkıda bulunacağız.

– Esentepe Kapalı Spor Salonu:  Başta Esentepeli komşularımız olmak üzere tüm Kartalımıza hizmet edecek tesisimiz halkımıza daha fazla spor, daha keyifli ve daha sağlıklı yaşam fırsatı sunacak. Proje kapsamında kapalı spor salonu, basketbol ve voleybol sahaları, soyunma odaları, duş bölümü, otopark vb. bölümler yer alacak.

– Yalı, Yunus, Topselvi Kapalı Spor Salonu: Üç mahaleye hitap edecek olan salonda; kapalı spor salonu, basketbol ve voleybol sahaları, soyunma odaları, duş bölümü, otopark vb. bölümler yer alacak.

– Aydos, Yakacık, Atalar, Yalı, Soğanlık ve Karlıktepe Açık Spor Tesisleri:  Aydos Orman Parkı, Yakacık Bayram Demirkol Park İçi, Atalar, Yalı, Soğanlık ve Karlıktepe mahallelerimizi kapsayacak bir şekilde yapacağımız 6 adet Açık Spor Tesisimiz ile tüm komşularımıza hizmet vereceğiz.

– Engelli Rehabilitasyon Merkezi: Kartal Engelli Rehabilitasyon Merkezimizi Atalar’da((Atalar, 11402 Ada, 101 Parsel, 1620 m2) hayata geçireceğiz. Rehabilitasyon Merkezimizde eğitmen odaları, gündüz bakım evi, görme engelliler kütüphanesi, işitme engelliler eğitim sınıfı, fiziksel engelliler eğitim sınıfı, engelli eğitim mutfağı, bilgisayar eğitim sınıfı, Down Kafe, seminer salonu, spor salonu, teknik ve idari birimler, engelli oyun parkı ve otopark bulunacak.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam