Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/03/27/TuYsiad_KonusYmasY.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Üsküdar’da Konuşan Ekrem İmamoğlu ''Üsküdar, hak ettiği değere bizimle birlikte kavuşacak'' - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Üsküdar’da Konuşan Ekrem İmamoğlu ''Üsküdar, hak ettiği değere bizimle birlikte kavuşacak''

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2019, Çarşamba - 10:53   Okunma Sayısı: 114091
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu secim çalışmaları kapsamında Üsküdar’a ikinci kere uğradı. Sabah saatlerinde TÜSİAD ve TURKONFED üyeleri ile buluşan ve Üsküdar’a geçen Ekrem İmamoğlu  hem hakkındaki eleştrileri yanıtladı hem de önemli açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu TÜSİAD ve TURKONFED üyeleri ile buluştu

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında, TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İş İnsanlar Derneği) ve TURKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfedarasyonu) üyeleri ile Beyoğlu'nda bir araya geldi.

İmamoğlu, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, iş insanlarına ekonomi, işsizlik ve istihdam konularındaki çözüm projelerini anlattı. Toplantının ardından basın mensuplarının karşısına geçen İmamoğlu, ''Çok verimli bir İstanbul özeti paylaştık. Geleceği konuştuk. İstanbul'u yönettiğimiz esnada, bu kurumlarla nasıl iş birliği yapacağımız konusunda hem vaatlerimizde bulunduk hem de önerilerini aldık. Çok verimli geçti. İş dünyası, bugünün güncel sorunu olan ekonomiyi en derinden hisseden, işsizlik konusundaki tedbirler ve ön görüleri olan çok değerli değerli kurumlar, TÜSİAD ve TURKONFED. Verimli toplantı için, her iki kuruma da çok teşekkür ediyoruz'' dedi.

İmamoğlu, ''Bu toplantının ilk buluşmadan farkı ne oldu'' sorusuna, ''Daha geniş katılımlı oldu. Türkiye'nin farklı yerlerinden de temsilciler vardı. İster istemez, 1 Nisan'da göreve başlayamaya en yakın kişinin yönetim anlayışını daha geniş çaplı insanlar merak ediyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Herkese fikrimizi ulaştırmak, toplumun farklı kesimlerine yapacaklarımız anlatmak da bizim vazifemiz'' yanıtını verdi.

 

İmamoğlu’undan  Türkiye Hahambaşı İsak Haleva'yı ziyaret

İmamoğlu, iş insanlarının ardından Türkiye Hahambaşı İsak Haleva'yı, Beyoğlu'ndaki Hahambaşılığı Vakfı'nda ziyaret etti. İmamoğlu'na, Haleva'yı ziyaretinde CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu da eşlik etti. Haleva, İmamoğlu'nu, ''Gençler yaya gelir'' diyerek kapıda karşıladı. İmamoğlu da ''Siyasetçi, geleni gideni görmek ister'' diyerek, kapıyı gören bir noktaya oturdu. İstanbul'un, birçok ülkeden daha kalabalık nüfusa sahip olduğunu belirten Haleva, ''Allah size yardımcı olsun'' diyerek, İmamoğlu'na başarılar diledi. Ziyaretin bundan sonrası basına kapalı gerçekleşti.

İmamoğlu ve Haşeva, kaklaşık 30 dakika süren ziyaretin ardından kameraların karşısına geçti. İlk sözü alan İmamoğlu, ''İstanbul'un çeşitliliğini, zenginliğini çok önemsiyorum. Her vatandaşımın, her grubun çok mutlu olacağı bir kent vadediyoruz. Vaadimizde en değerli iş birliğini yapacağımız kent sakinlerinin başında da Musevi vatandaşlarımız var. Onlar, bu kentin çok eski sahipleri'' dedi. Çok değer verdiğimiz bir inanç masasının İBB bünyesinde varlığından bahsettim. Bunu, gelir gelmez hayata geçireceğimizi ve farklı inanç gruplarının, bu inanç masası sayesinde bir arada bu kentin maneviyatı süresince neler yapılması gerektiği, nerede eksiğimiz var, bunları nasıl giderebiliriz noktasında İBB olarak rolümüzün hak ettiği yerde olması hususunda, bu masaya önemli bir misyon yüklediğimizi belirttik. İnşallah, kendilerinin uygun göreceği bir yöneticinin oradaki varlığı, bizi mutlu edecektir diyerek talepte bulunduk şimdiden. Göreve geldiğimiz taktirde sağlıklı iş birliğimiz devam edecektir'' dedi.

Haleva, katılım için Ekrem İmamoğlu’ya teşekkür ettikten sonra “Size, bir şey diyeceğim: Birlik ve sevgi. 2 sevgi vardır. Bir Tanrı sevgisi, iki kul sevgisi. Bu iki sevgiyi bütünleştirirsek, çok güzel bir İstanbul ve Türkiye olur. İnşallah başarırsınız'' diye konuştu.

Çamlıca Camii'nde Cuma namazını kılan Ekrem İmamoğlu CHP Üsküdar Belediye başkan adayı Ahmet Kılıç'la beraber semt pazarına da uğradı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu'nda TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İş İnsanlar Derneği) ve TURKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfedarasyonu) üyeleri ile Türkiye Hahambaşı İsak Haleva'yı ziyaretlerinin ardından Üsküdar'daki Çamlıca Camii'ne geçti.

Cuma namazını burada kılan İmamoğlu, cami çıkışında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşlar, CHP Üsküdar Belediye başkan adayı Ahmet Kılıç'ın da eşlik ettiği İmamoğlu ile ''selfie'' yapabilmek için birbirleriyle yarıştı. Bazı vatandaşlar da cep telefonları ile canlı yayın yaparak, İmamoğlu'nu sevdiklerine ulaştırdı.

Cami avlusundan ilgi nedeniyle zorlukla ayrılabilen İmamoğlu, kendisine tepki gösteren birkaç vatandaşa ise el sallayarak yanıt verdi.

İmamoğlu, kendisinden genel değerlendirme isteyen gazetecilere, cami dışında yanıt verdi:

''Camiler güzeldir. Camiler, ibadet etmek içindir. Çamlıca Camii yapılmıştır, bugün geldik, Cumamızı burada kıldık. Allah kabul etsin. Dua ettik. Milletin birliği ve beraberliği için, insanları öfkeye yönlendiren insanlardan Allah korusun milletimizi. Güzellikler bizimle olsun. Bunları söyledik. Dua ettik. Ümit ederim Allah dualarımızı kabul eder.''

İmamoğlu ile Kılıç, Cuma namazının ardından Üsküdar Bahçelievler'deki semt pazarına bir ziyaret gerçekleştirdi. İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu da pazar ziyaretine katıldı. Vatandaşlar ve pazarcı esnafının yoğun ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu, bol bol fotoğraf çektirdi.

Bu sırada yaşlı bir kadın vatandaş, İmamoğlu'na, ''Oh. Canım benim. Hep sizi izliyorum. Ne olursun kazan'' diyerek sarıldı ve ağladı. Başka bir vatandaş da ''Bir saat önce pazarı yaptık eşimle ama sizi bekledim. Kurtar bizi Ekrem Baba'' diyerek İmamoğlu'na destek verdi. İmamoğlu ve Kılıç, daha sonra otobüs ile Üsküdar sokaklarında seçim turu attı.

 

Mitingde konuşan İmamoğlu ''Üsküdar, hak ettiği değere bizimle birlikte kavuşacak''

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar sahilinde düzenlenen mitinge katıldı. Mitinge CHP Genel Başkan Yardımcıları Onursal Adıgüzel, Gökçe Gökçen ile CHP Milletvekilleri Turan Aydoğan ve Sera Kadıgil ,CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı  CHP Üsküdar İlçe Başkanı Olcay Kurt, İYİ Parti Üsküdar İlçe Başkanı Nazlı Asbay Cebeci

Miting öncesinde mini bir konser veren İstanbul Gönüllüleri Orkestrası mitinge gelen vatandaşları coşturdular.

Mitingde, ilk konuşmayı CHP Üsküdar Belediye başkan adayı Ahmet Kılıç yaptı. Kılıç'ın ardından söz alan İmamoğlu, yaklaşık 3 bin kişilik coşkulu bir kalabalığa seslendi.

Konuşması sırasında yanında bulunan eşi Dilek İmamoğlu'na bir vatandaş tarafından çiçek verildiğini gören İmamoğlu, ''Benden habersiz eşime nasıl çiçek verirsin sen'' diyerek espri yaptı.

''Üsküdar, hak ettiği değere bizimle birlikte kavuşacak'' diyen İmamoğlu, ''Bulunduğumuz bu noktadan, Harem'e kadar olan bu sahil şeridini yayaya açacak ve aynı zamanda içinde, Harem'de büyük bir otoparkı yaparak, belki de İstanbul'un en güzel manzarasını insanların seyrettiği bir platform oluşturacağız. Boğazla buluşabileceğimiz çok nitelikli, araç trafiğini buradan kaldırarak, insanların gezinti alanı haline getireceğiz. Festivallerin, buluşmaların ve İstanbul'un en güzel fotoğrafının çekildiği bu güzel alanı Üsküdar'a hediye edeceğiz. Bunu şimdiden müjdeleyelim'' şeklinde konuştu.

İmamoğlu, iktidarın İstanbul'un sorunlarını çözememe nedenini de şu sözlerle dile getirdi: ''Her konuda kibirliler, her konuda vatandaşı unuttular. Farkında mısınız? Sizin sorunlarınızı biz gündeme getirdik, hatırladılar. Çocuklar, gençler, kadınlar demeye başladılar.

İktidar, vaat vermez. İktidar, yapar. Şu anda sanki, bizim iktidarımızı kabul etmişler, sizi ikna etmeye çalışıyorlar. Ama bu güzel bir şey. Seçilmeden bizim belediye başkanlığımızı kabul etmiş olmaları gerçekten güzel bir şey. Onun için 1 Nisan, şimdiden hepinize hayırlı olsun diyorum.''

İmamoğlu'nun konuşmasının satır başları şunlardı:

- Üzülüyorum. Ya arkadaş, şu memlekette yaşayan 82 milyon insanız. Şurada yaşayan 16 milyon insanız. Ben, sizin gözünüzün içine bakarak, geçmişte hangi partiye oy verdin diye, size ayrımcılık yapabilir miyim? Yakışır mı? Birisi diyor ki, 'HDP aday göstermedi, Ekrem İmamoğlu'nu destekliyor.

Dolayısıyla Ekrem İmamoğlu, terör örgütüyle ortak.' Neye üzülüyorum, söyleyeyim. Bugün, kurgulanmış, ayıptır söylemesi, Cuma namazından sonra, kurgulanmış birkaç insan, sözüm ona benim yanımda terör örgütüne lanet okuyor. Ben de lanet okuyorum. Yani, mesajı birkaç kişi almış. Bu çok ayıp. Caminin avlusunda, caminin içinde siyaset yapmak ayıptır, yazıktır, günahtır. Ne diyor bakanları, 'HDP'nin aday göstermesi demek, Ekrem İmamoğlu'na destek vermeleri demektir.' Verebilir kardeşim. Bana, HDP'li kardeşlerim bana oy veriyor, ben de onlara layık olabiliyorsam ne mutlu bana. Başımın üstünde yeri var. Aynı şekilde, AK Partili kardeşlerim bana oy veriyor, ben de onlara layık olabiliyorsam ne mutlu bana. Aynı şey MHP, Saadet. Peki, bakanı böyle derken, adayı ne diyor, rakibim ne diyor? 'HDP'nin adayı yok, bana oy verecekler' diyor. Allah Allah, bu nedir? Tam bir trajikomik durum.

- Hatırlıyor musunuz? Sözüm ona bir televizyona konuk oldum. Bekayla ilgili bir metin okudum. 'Bu bir yerel seçimdir, beka sorunu değildir'. O, gazeteci adam da sözüm ona dalga geçerek, 'Beyanatınızı ajans mı yazdı' dedi. 'Hayır' dedim. 'Bu okuduğum, Sayın Yıldırım'ın beyanatıydı.' Niye bunu anlatıyorum? Arkadaş, bir yola çıktığınızda nasıl başladıysanız öyle bitirin.

Niye sözünüz, lafınızı değiştiriyorsunuz? Bu kadar laf değiştiren bir iktidar, ben hayatımda görmedim. Bir başka şey. Çıkmış bir tane FETÖ terör örgütünün mensubu kalkmış açıklama yapıyor, 'Millet ittifakının adaylarına oy verin' diyor. Bak bak bak! Ne kadar seviyor bizi. Seçime 1 hafta kala açıklama yapıyor. Bunların tezgah anlayışları bitmez. İşleri güçleri tezgah. Ama ban biliyorum. Siz, bu tezgaha asla gelmeyeceksiniz.

Seçime çok az bir zaman kaldığını belirten İmamoğlu, ''8 gün çılgınlar gibi çalışacağız ve etrafımızdakileri ikna edeceğiz. Herkes sandıklarda görev alsın. 21. yüzyılda hala seçim güvenliğini konuşuyorsak yazıklar olsun. Partizanlığı öldüreceğiz. Bitecek o iş. Sileceğiz tarihten. Partizanlık yap, yakınını al, torpil yap, liyakatine bakma, akrabanı bul, kızını getir, oğlunu getir, damadını getir… Yeter yahu. Yetmez mi?'' diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu “Siyasi kurumlar yenilenmeli. Siyasi kurumlar hizmet etmeli. Partiler araçtır.”

İmamoğlu, mitingin ardından Yavuztürk Mahallesi'ne geçerek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu.

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi'nde bulunan bir düğün salonunda bazı Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve üyeleriyle bir araya gelerek 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde destek istedi.

Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Böyle ahbap çavuş ilişkisini asla istemiyoruz. Hiçbir belediye akraba kulübüne dönemez. Biz öyle oğlan, kızı, damadı, gelini falan bu işleri sevmeyiz. Bu işler bize göre değil. Kamu görevi yapıyoruz biz. Aile şirketi yönetmiyoruz. Devletin, milletin parasını kolluyoruz ve hizmet üretiyoruz. Ailesi gitsin işine baksın. Sadece eşimi siyasi temsiliyet gereği yanımda hep beraber yol yürüyen iki hayat arkadaşı olarak görebilirsiniz. Onun dışında siyasi olarak ve yönettiğimiz kurumların hiç birisinde bizim akrabalarımızı görmeyeceksiniz" dedi.

"Biz kazandığımız an itibariyle belki aynaya bakarlar hatalarını anlarlar, çözüm ararlar. Aramazlarsa 2023'te de Türkiye'nin seçimini kazanırız. Bugün İstanbul'u kazanırız, 2023'te de Türkiyeyi kazanırız. İyi rekabet, güçlü rekabet; millet bundan faydalanır. Siyasi kurumlar yenilenmeli. Siyasi kurumlar hizmet etmeli. Partiler araçtır. Çıkarız milletin huzuruna 2023'te: Bakarlar bunlar mı iyi, onlar mı iyi? Ona göre oy verirler. Çok zorlanırlarsa orayı da bize devredebilirler."

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam