SON DAKİKA
reklam
reklam

Mustafa Karadeniz’in yönettiği Çınar 12 Nisan’da vizyonda

Eklenme Tarihi: 28 Mart 2019, Perşembe - 12:02   Okunma Sayısı: 245435
Yönetmenliğini Mustafa Karadeniz’in, yapımcılığını Orhan Koçak ve Uğur Deniz Terzioğlu’nun yaptığı Çınar filmi, aynı zamanda Mustafa Karadeniz’in yönetmen koltuğuna oturduğu ilk sinema filmi. Film Yönetmenin kendi hikâyesinden yola çıkıyor. Filmin senaristliğini Necip Güleçer ile birlikte Mustafa Karadeniz üstleniyor. Karadeniz, filmi kendisini 5 yıl boyunca okula sırtında taşıyan annesine ithaf ettiğini ve engelli insanlara ışık olmak istediğini her fırsatta dile getiriyor.

Festivalleri dolaşan Çınar ödül yağmuruna tutuldu

Çınar filmi 2017 yılında Hollywood Türk Film Festivali’nin kapanış filmi olmuştu ve Paramount Stüdyolarında Dünya prömiyerini yapmıştı.

Çınar 2018 senesinde 55. Antalya Uluslararası Film Festivalinde yarışan 2 Türk filminden biri oldu ve Antalya’dan Behlül Dal özel juri ödülü ile döndü. Filmin başrol oyuncularından, Mustafa Karadeniz’in çocukluğunu oynayan Yunus Emre Çelik oynadığı filmi Antalya’da izledi ve hayatında ilk defa Kars’tan başka bir şehre gitmiş oldu.

Çınar’ın festival yolcuğunda çok önemli bir yer kaplayan başka bir festival ise Los Angeles’ta düzenlenen WAFF. Genişletilmiş Asya ülkeleri kapsamında 50’den fazla ülkeden film toplayan WORLD ASIAN FILM FESTIVAL 2018 senesi içinde başvuru yapan 900 filmden sadece 22 tanesini seçti ve Çınar onlardan biri olmaya hak kazandı. 24 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında USA-Los Angeles’ta yapılan festival dünya çapında bir çok yapımcı, yönetmen, senarist ve çeşitli sektör insanlarını bir araya topladı. Çınar 10-15 Kasım 2018 tarihleri arasında bu yıl 8. Düzenlenen Malatya Film Festivalinde Kemal Sunal Halk Jürisi En iyi Film ödülü aldı.

Ayrıca bu sene 20. Düzenlen Eskişehir Uluslararası Film Festivalinde de gösterildi ve büyük ilgi gördü.Çınar filmi 17-21 Kasım 2018 tarihleri arasında Kazakistan’da yapılan Shaken Aymanov film festivalinde Ödüllü 10 film arasından sıyrılıp Atın Elma - En İyi Senaryo ödülünü almayı başardı.

Festival yolcuğunu hız kesmeden soluksuz geçiren Çınar filmi Berlin, Kiev, Londra ve Boston gibi şehirlerde önemli festivallerde beyaz perdede izleyici ile buluştu. En son 7. International Changing Perspectives Film Festivali kapsamında İstanbul’da gösterilen Çınar, 12 Nisan’da vizyona çıkacak.

Filmin Konusu

Mustafa, sekiz yaşında yürüme engelli oğlu Rıza ve karısı Suna’yla birlikte Kars’ın Sarıkamış ilçesinin karlı, zor ulaşılır ve yoksul köylerinden birinde atadan kalma iki göz odada yaşamaktadır. Makam şoförü olarak çalıştığı, ilçede ki kuruma atı ile gidip gelmektedir. Suna her gün Rıza’yı sırtında okula götürüp getirirken bir gün yanlarından hızla geçen bir araba talihsiz bir şekilde anne ve oğula çarpar. Her şey o andan itibaren değişecektir…

Yönetmenin gerçek hayat hikayesinden yola çıkan Çınar uluslararası birçok festivalden ödülle döndü…

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam