SON DAKİKA
reklam
reklam

ŞEHİT BİLGE KAĞAN SEYİRCİ’NİN ADI KÜTÜPHANEYE VERİLDİ

Eklenme Tarihi: 17 Nisan 2019, Çarşamba - 12:14   Okunma Sayısı: 207421
İstanbul Eyüpsultan İlçesi Rami Yeni Mahallesi’nde bulunan Tantavi İlkokulu’nda yapılan kütüphaneye, 26 yıl önce operasyon dönüşü sırasında helikopter kazası nedeniyle şehit olan Kara Pilot Teğmen Bilge Kağan Seyirci’nin adı verildi.

Düzenlenen açılış törenine Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Şehidin Annesi Hanife Kiremitçi Şit, 1991’liler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ve Üyeleri, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şehit Bilge Kağan Seyirci Kütüphanesi’nin açılışını yaparak, kütüphaneyi inceleyen Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, şehide Allah’tan rahmet ve şehit annesi Hanife Kiremitçi Şit’e ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Açılışın ardından konuşan Tantavi İlkokulu Müdürü İhsan Saklan, Şehit Bilge Kağan Seyirci Kütüphanesi’nin yapımıyla ilgili bilgiler vererek, kütüphanenin Şehit Bilge Kağan Seyirci’nin silah arkadaşları olan 1991’liler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Okul Aile Birliği’nin katkılarıyla yapıldığını söyledi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de konuşmasında, ilçede okuma oranının artışını sağlamak için, kütüphanelerin yaygınlaşması ile ilgili çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek ise alkol, tütün ve madde bağımlılığının yanında bir de teknoloji bağımlılığının olduğunu belirterek, “Anne ve babalar olarak, son yıllarda hızla artmakta olan teknoloji bağımlığına dikkat etmemiz gerekiyor. Çocuklarımızla daha çok zaman geçirerek, onlarla yakından ilgilenmeli ve haftada bir kitap bitirerek, çok okumalıyız” dedi.

Kaymakam Dölek, açılışını gerçekleştirdikleri Şehit Bilge Kağan Seyirci Kütüphanesi’ne adı verilen şehidi ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitleri minnet ve şükranla andıklarını vurgulayarak, “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyorum. Şehidimizin adının verildiği kütüphaneye sağlamış oldukları destek ve katkılar dolayısıyla 1991’liler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ve tüm üyeleri ile emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyor, tüm katılımcıları saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehidin annesi Hanife Kiremitçi Şit ve 1991’liler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne vermiş oldukları destek dolayısıyla plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam